https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Posnetki Slovenije od danes na Googlovih zemljevidih

30.01.2014 ob 8:45  

Google bo danes tudi uradno na svojih zemljevidih Street View (Ulični pogled) predstavil Slovenijo.


Na Googlovih zemljevidih si že lahko ogledate 360-stopinjske fotografije slovenskih ulic in turističnih znamenitosti, ki jih je Google posnel julija lani. Na naših cestah in ulicah smo takrat lahko srečevali s kamerami opremljene avtomobile, rezultati takratnega fotografiranja pa si zdaj lahko ogledamo na zemljevidih Street View.

Ulični pogled omogoča uporabnikom, da preko posnetkov raziskujejo mesta, ceste in naravne znamenitosti, v storitev pa je doslej vključenih že več kot 50 držav, poročajo na 24ur. Ob vpeljavi te storitve so se v mnogih državah porajale polemike o pravicah do zasebnosti, kar pa so pri Googlu zagotovili s tem, da pred objavo zameglijo obraze in registrske tablice in tako zagotavljajo varovanje zasebnosti. Tudi uporabniki sami pa lahko ob vsaki fotografiji zahtevajo dodatno zamegljitev.

Foto: Google Maps

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2014 ob 10:04 2014 gost

      Prekmurje kot kosovo v negdanji jugoslaviji.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2014 ob 10:05 gost gost

      zakaj pa vasi niso vključene ?

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.01.2014 ob 10:33 gost gost

      Malo ste kesni, mi smo že včera večer to gledali. :D

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.01.2014 ob 18:20 gost gost

      gost - gost vi ste zakon

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.