https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Golar: »Če bi ostal v Sloveniji, še danes ne bi imel pivovarne«

31.01.2014 ob 10:00  

Pivovarna Bevog, ki jo je Radgončan Vasja Golar lani odprl v Avstriji, je bila pred dnevi razglašena za tretjo naboljšo pivovarno na svetu med novimi pivovarnami. Če slovenska birokracija Golarju ne bi postavljala ovir, bi pivovarna stala v Sloveniji.


Da je pivovarno, v kateri so lani pridelali 200 tisoč litrov piva, odprl v Avstriji, se gre zahvaliti slovenskim birokratom, ki namesto, da bi opravljali svoje poslanstvo in pomagali ljudem, le-tem delo otežujejo. Kot pravi, bi se slovenska birokracija mogla zavedati, da gre denar, ki ga generirajo podjetja, tudi za njihove plače: »V Avstriji je birokratom jasno, da denar ne pada z neba, zato ljudem aktivno pomagajo pri pridobivanju različnih dovoljenj in urejanju dokumentacije.« Za razliko od tega pri nas dobiš samo pošto, da nekaj ni v redu, pojasnil, kako to odpraviti, pa ni nikjer, še meni Golar in dodaja, da bi v času, ko pri nas čakaš na dokumente, že zdavnaj lahko pričel ustvarjati denar.

Golar pivo trenutno izvaža  v Slovenijo in Anglijo, o prodaji svojega piva pa se trenutno dogovarja z večimi evropskimi državami. Kot poročajo Finance, Golar pravi, da Slovenija še vedno ostaja njegova domovina, vendar pa o tem, da bi kdaj pivovarno preselil v Slovnenijo, ne razmišlja: »Če bi ostal tu, morda še danes ne bi imel pivovarne,« pravi. Strinja se, da razmere niso idealne nikjer, je pa po njegovih besedah situacija v Avstriji veliko bolj stabilna, podjetniki pa tam občutijo večjo varnost poslovanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2014 ob 10:22 Charlie gost

      Čestitam g. Golar! Za nas rešitve praktično ni. Najhujše je, da zaradi vas in podobnih, ki se niso opogumili, ne boli glava čisto nikogar, ki je za vodenje države zadolžen. Čez 20 let niso ugotovili, da z polnjenjem pisarn državnih institucij gre vse v maloro. Še enkrat čestitam!!!

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.01.2014 ob 10:56 gost gost

      Čestitke in uspešno delo še naprej.Žal je to naša Slovenija

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.01.2014 ob 10:57 Bodončar gost

      Res je , ne vem na kak način bomo se znebili birokratov z občutki da so oni najpomembnejši na tem svetu,ne morejo pa razumet osnovne poante in sicer tega od koga in česa so plačani ???

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.01.2014 ob 11:20 gost gost

      za Slovenijo je edina rešitev, uvesi zakone kot jih ima Kitajska in Koreja!!, drugače se te golazni ne bomo znebili. Čestitke g.Golar, svaka čast.

      23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.01.2014 ob 21:23 slovenček gost

      Kapo dol g. Golar. Pri nas direktorju bajno plačo za odgovorno delo, ko pa zagusti, pa ni odgovoren za nič. Kaj so tukaj delali ljudje na občini. Zakaj imamo te občine, da uspešni ljudje odhajajo v Avstrijo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.01.2014 ob 23:31 sobočanka gost

      Čestitke mladi gospod. Vredno si je upati. Se že dogovarjamo, da vas sigurno obiščemo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2014 ob 9:09 Johan gost

      Slovenček, bil je problem v zakonodaji. Na lokalnem nivoju je bil problem župan, ki je bil hkrati tudi župan in bi lahko vplival na spremembo neumne zakonodaje. Potreboval bi neko dovoljenje za izkoriščanje vodnih virov - takšno kot ga imajo Radenska, Laško, Union. On pa porabi toliko vode kot nekaj gospodinjstev. Nobena mala pivovarna v Sloveniji takšnega dovoljenja nima (po stari zakonodaji ni bilo potrebno). Problem na lokalnem nivoju je tudi to, da je župan LAGAL po RTV Slovenija

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. RobinHood
      01.02.2014 ob 13:58 RobinHood

      Sposobni ljudje bežijo v tujino. Birokrati pa bodo uničili še to malo, kaj je ostalo od gospodarstva.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.02.2016 ob 15:28 gost gost

      Bravo g. Golar. Škoda besed o birokraciji pa papirologiji v naši državi. Če obstaja Slovenec, ki bo odgovoril na vprašanje, - katera institucija , razen poštenih privatnikov , JE ŠE POŠTENA, mu treba takoj dati Nobelovo nagrado za iznajdbo, toliko o opevani deželi, korupcija in lopovske elite do amena!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.