https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

FOTO: Športnika leta v Murski Soboti postala Tjaša Gazdag in Uroš Pavlovič

Murska Sobota, 01.02.2014 ob 7:00  

V grajski dvorani v Murski Soboti so podelili že 23. tradicionalna priznanja za dosežke v športni dejavnosti, najboljšim v šolskem športu, v invalidskem športu, športnicam, športnicam ter športnim ekipam Mestne občine Murska Sobota v letu 2013.

Podelitev so organizirali Mestna občina Murska Sobota, Zavod za kulturo in šport ter murskosoboška Športna zveza. Priznanja je podeljeval župan MOMS Anton Štihec, ki je v svojem nagovoru omenil tudi včerajšnjo sejo in njen pomen za današnji dogodek. Na nek način je župan izrazil zadovoljstvo, da mestni svetniki in svetnice včeraj niso sprejeli proračuna, saj bo imel možnost predlagati višji znesek za program športa.

Na podelitvi sta bila prisotna tudi predsednik soboške športne zveze Stanko Kerčmar in direktorica zavoda za kulturo, turizem in šport mag. Brigita Perhavec.

Priznanje za najboljšo športnico v šolskem letu 2013 je prejela Asja Benčec, gimnastičarka z Osnovne šole III. Vsestranska gimnastičarka ima osvojenih preko 30 odličij, od tega 9 zlatih.

Med fanti pa je priznanje prejel Jan Lukač iz osnovne šole Bakovci. Jan je judoist, ki je zmagoval na turnirjih za slovenski pokal in na turnirjih v tujini.

Osnovna šola v Mestni občini Murska Sobota z najboljšim programom v šolskem športu v letu 2013 je bila Osnovna šola I Murska Sobota, ki je bila uspešna v nogometu (1. mesto v SLO, starejše deklice) in košarki (1. mesto v SLO, starejše deklice).

Priznanji za športne dosežke v invalidskem športu sta prejela Damjan Šebjan, kategorizirani športnik mednarodnega razreda, član Društva gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota in kapetan Slovenske košarkarske reprezentance ter Marino Kegl, član Društva gluhih in naglušnih Murska Sobota in Slovenske teniške reprezentance v tenisu, ki se je v tenisu udeležil olimpijskih iger v Sofiji ni dosegel solidno 9. mesto.

Sledile so podelitve priznanj za najboljše športnice in športnike. 3. mesto je dosegla dijakinja Gimnazije Murska Sobota Sanja Čahuk, ki je nizala uspehe v judu. Priznanje za drugo mesto je pripadlo Tjaši Štornik, članici Plesnega kluba Zeko. Lani je na svetovnem pokalu na Češkem osvojila 11. mesto. Prvo mesto pa je zasedla njena kolegica v klubu, Tjaša Gazdag. Njen največji uspeh je bilo drugo mesto na svetovnem pokalu med solistkami. Svoje znanje pa že deli naprej kot koreografinja nekaterim mlajšim tekmovalkam v klubu.

Tjaša Gazdag, Tjaša Štornik, Sanja Čahuk

Pri moških je tretje mesto zasedel Jure Kuhar, član Rokoborskega kluba Murska Sobota. Jure je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti zasedel 25. mesto, na Sredozemskih igrah v Merssinu (ITA) pa osmo mesto. Priznanje za drugo mesto je šlo v roke Mihi Lemutu, članu Društva modelarjev Pomurja. Svojo pot letalskega modelarstva je pričel pri desetih letih, njegov največji uspeh pa je končno 4. mesto v Svetovnem pokalu v svoji kategoriji med mladinci ob koncu sezone. Naj športnik pa je postal Uroš Pavlovič. Športnik državnega razreda, ki igra na poziciji centralnega blokerja za člansko ekipo Panvite Pomgrad. Uroš se je udeležil tudi priprav slovenske odbojkarske reprezentance.

Uroš Pavlovič, Miha Lemut

Najboljša športna ekipa med posamičnimi športi je postal Plesni klub Zeko, drugo mesto je pripadlo Šahovskemu društvu Radenska Pomgrad, tretje pa Rokoborskemu društvu Sobota. Najboljša športna ekipa med kolektivnimi športi je postal odbojkarski klub Panvita Pomgrad Murska Sobota, ki se bo jutri v modri skupini spopadla z ekipo ACH Volleya. Priznanje za drugo mesto je šlo ekipi košarkarskega kluba Radenska Creativ Murska Sobota, za tretje mesto pa Društvu za športno rekreacijo (ženska odbojka).

Dejan Zečević (ZEKO), Stanko Šernek (Rokoborski klub Sobota)

Posebno priznanje je dobil Adrijan Gomboc. Judoist iz Rakičana, ki živi in trenira v Celju, na 18. mladinskem svetovnem prvenstvu v judu pa je osvojil tretje mesto. Njegov naslednji cilj je nastop na olimpijskih igrah z osvojitvijo odličja.

Za športne vložke so poskrbeli plesalci in plesalke Plesnega kluba Zeko ter karateisti iz Karate kluba Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.