https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Odličen nogometni spektakel mlajših selekcij na mednarodnem turnirju

Ekonomska šola, 3.2.2014  

Minuli vikend je v telovadnici Ekonomske šole v Murski Soboti potekal veliki mednarodni turnir za mlajše selekcije, katerega organizator je bil NŠ NK Čarda. Mladi nogometaši so v dveh dneh pripravili pravi nogometni spektakel in pokazali rezultate celoletnega dela.

NŠ NK Čarda je v kratkem času uspelo postati ena od vodilnih nogometnih šol v Pomurju. Organizatorji so napovedovali udeležbo kar 50 ekip iz treh držav, kar se je tudi uresničilo. Poleg slovenskih so nastopile še ekipe iz Hrvaške in Madžarske. V dveh dneh smo tako na delu videli čez 500 mladih žogobrcarjev, kar je bil pravi praznik nogometa. Vodja mlajših selekcij Andrej Pučko nam je povedal "da je turnir bil organiziran na zelo visoki ravni, po številu ekip in imenah le teh, pa prav gotovo sodi v sam vrh slovenskih zimskih turnirjev. Pogoji so bili odlični, saj Ekonomska šola Murska Sobota ponuja vse za kvalitetno igro in organizacijo podobnih dogodkov. Tudi organizatorji so poskrbeli, da se je turnir odvijal po razporedu, noben dan ni bilo zamude kot je običajno, tako da pohvale tudi njim za odlično opravljeno delo."

V soboto so svoje znanje pokazali igralci selekcij U-9 (letnik 2005 in 2006) in U-11 (letnik 2004 in 2003), v nedeljo pa najmlajši U-7 (2007) in najstarejši U-13 (letnik 2001 in 2002). V kategoriji U-11 sta za naj vratarja in naj strelca bila imenovana domača igralca NŠ NK Čarda in sicer Luka Filip Ružič za naj vratarja in Žan Črnko za naj strelca. 

 
 
Več fotografij v spodnji galeriji ...
 
Rezultati sobotnega mednarodnega turnirja:
 
U-9:
 
1.mesto: NŠ Međimurje 1
2.mesto: NK Virs Bistrica
3.mesto: NK Farmtech Veržej
 
U-11:
 
1.mesto: NŠ Mura 1
2.mesto: NŠ NK Čarda 2
3.mesto: NK Slatina
 
Rezultati nedeljskega mednarodnega turnirja:
 
Nedelja,02.02.2014:
 
U-7:
 
1.mesto : NK Središče ob Dravi
2.mesto : NK Varteks-Fotex
3.mesto : NK Farmtech Veržej
 
U-13 :
 
1.mesto : NŠ Mura 2
2.mesto : NK Varaždin
3.mesto : NŠ Mura 1

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2014 ob 14:09 Gledalec gost

      Čestitke vsem igralcem za prikazano in organizatorju za odlično izveden turnir. Pohvala gre tudi vsem staršem otrok NŠ NK Čarda za pomoč pri organizaciji !

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2014 ob 14:28 Sobočanka gost

      Čestitke mladim Murašem pokazali ste da ste najboljši .Užitek vas je bilo gledati.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.02.2014 ob 14:43 realist gost

      @sobočanka boj frealna v komentajraj, ker si vsi otroci zaslužijo pohvale. Ali pa tau piše Štivan, ka si nabejra točke

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.02.2014 ob 15:29 marko gost

      Ge so pa te BELTINCI ?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.02.2014 ob 16:15 mislec gost

      Ce pogledas v mlajse kategorije Mura ni v nekem ospredju,pri u13 pa Mura prevladuje ker se do takrat igralci "izluščijo"in boljsi grejo iz drugih nogometnih sol k Muri in prav je tako.Zato pa grejo zasluge vsem solam ki so naredile osnovne korake nogometa .

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.02.2014 ob 16:28 replika gost

      Mislec daleč od tega, da ima mura najboljše pri mladih. Če ne igraš z mladimi državne lige nisi naredo nič. V Radencih v soboto na turniru u-13 mure ni bilo med tri.

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.02.2014 ob 16:54 Medicius gost

      @replika, to pa zato, da na večje turnirje pošljejo najboljše ekipe, na manjše pa manj boljše. Naj pojasnim. V mlajših selekcijah Murine šole je dosti otrok, zato vsaka Murina selekcija ima več ekip (3 oz. najmanj 2). Tako jih delijo med boljše (1. ekipa) in malo manj boljše (2. in 3. ekipa) ali grdo povedano na dobre in slabe. To si pri manjših selekcijah lahko privoščijo, v višjih pa bo potrebno na igrišče postaviti 11 igralcev, pa še vsaj 5 na klop. Tako grobo selekcioniranje otrok pa se dogaja ravno zaradi tega, da se kažejo "mišice" drugim klubom in publiki, na čustva, rezultate in želje ostalih otrok, pa se pač požvižga. Dejstvo pa je, da so mlajše Murine selekcije med najboljšimi v naši državi, kar so dokazale že na več domačih in mednarodnih turnirjih. Če pogledamo malo po selekcijah se v njih skrivajo izredno talentirani igralci, ki jih je izredno lepo gledati, tako kot je Sobočanka prej napisala.

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.02.2014 ob 17:31 replika gost

      Pomembno je kakšni kader imaš pri u15, kadetih in mladincih. Tukaj se polj vidi, če je igralec iz pravega testa. Pri u-15, kadetih in mladincih morajo igralci igrat najmanj drugo državno ligo, da imaš polj kvalitetno člansko ekipo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.02.2014 ob 17:41 ČARDA ZAKON gost

      Mladi čardaši svaka čast. lejko forsejrajo soboto ali vidi se ka ste najbugši.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.02.2014 ob 17:48 znalac gost

      Dobro, da je pri Muri nekaj staršev, kateri se spoznajo na nogomet. Če bi otroci poslušali trenerje in vodjo nogometne šole, potem bi bili najslabši.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.02.2014 ob 19:41 pozdrav ! gost

      Škoda da pod tak lep ćalanek pustite komentarje...čardini starši vam vse pohvale...in kaj so otroci krivi da ste eni zafrustriran i..murini otroci so navijali za čardo...in ko se je igral finale čarda - mura so starši sedeli skupaj in vzdujšje je bilo enkratno...je pa na žalost tako da bi vsi radi imeli vse...mura dela vredu in za nastaklo situacijo niso ne oni ne otroci nič krivi je pa tako kot bom napisal...če nebi bilo murine šole nebi bilo marsikaterega kluba več malo samo poglejte po tretji ligi...in kaj je problem problem je v tem da nihce neve nič spoštovati bodite realni... šafer, kisilak, kouter, sreš, hartman, maroša, botjak, gruškovnjak, zadravec, ...............in še in še res je to so tretjeligaški igralci ampak so vseeno murini kolko jih imate iz svojih šol nič ker tekmujete z otroci kjer jih potrebujete 5 da lahko nastopate na turnirju ko pa pridete do u-13 pa tema....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.02.2014 ob 19:48 mislec gost

      Replika.....to nisem napisal na pamet.....ampak spremljan Murine selekcije in vem o cem pisem.V soboto Mura 1...v tej ekipi sta igrala 2 igralca iz Carde,pa se mogoce kdo.....v nedeljo Mura 1....najboljsi strelec in po moje tudi igralec je prve korake naredil v Nk Beltinc......Rantasa pri Nk Rakicanu....levi bek se mi zdi da je prav tako zacel pri Cardi....pa najbrz sem se katerega pozabil....

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      03.02.2014 ob 20:49 Žled gost

      Edino pravilno je ka so najboljši igralci šli k regijsko najboljšemu klubu in če bi Prekmurci vidli dale od svojega nosa bi še sedaj Mura špilala v prvi ligi, tako pa nas je faušija in hudobnost ter nagajanje eden drugemu stala, da sedaj v Pomurju nimamo nobenega prvoligaša.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.02.2014 ob 21:06 CERO gost

      @Žled točno tak. Vsaka čast vsem klubom, keri se trudijo in probajo vzgajati mlade nogometaše, ampak ljudje božji ge ne vem ka vam je tak Mura tak v nosi. Takšen klub Prekmurje nuca. Torej klub, ki iz vseh ostalih pobere najboljše mlade jih proba še izpopolniti in z njimi igrati v najvišjih ligah. S tem imajo dolgoročno korist tudi ostali klubi. Če mo se pa šli to merjenje k*rcov s to deco nemo imeli nič, kak imamo v ton trenutki.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.02.2014 ob 21:53 Tadej gost

      Spoštovani. Ko sem prebral članek, sem pričakoval, da bodo komentarji predvsem pozitvni - tako o odlični organizaciji, kakor o tem, kako dobro je, da se naši otroci tako množično odločajo za šport, kjer si razvijajo telo in duha, kjer se naučijo sodelovanja v ekipi, kjer se naučijo pozitvnega razmišljanja in kjer se naučijo, kar je zelo zelo pomembno, prenašati poraze in iz tega za vnaprej potegniti najboljše. Moja otroka sta člana NŠ Čarda, zato sem bil na turnirju prisoten celo soboto in lahko povem, da sem navdušen nad tem, v koliko okoljih v Pomurju odlično delajo z otroki, pa najsi gre za MS, Martjance, Beltince, Turnišče, Lendavo,Bistrico, Radgono, Radence, verjetno pa sem še koga pozabil. To je po moje edino, kar je pomembno, kajti z množičnim in kvalitetnim pristopom se bodo ti otroci skozi svoje udejstvovanje v športu (pa najsi gre za nogomet ali drug šport) še lažje razvijali v pozitivno naravnane odrasle osebnosti, mogoče bo kateri od njih od športa lahko celo živel. Seveda je lepo za nas starše, če so naši otroci uspešni, vseeno pa menim, da so debate o tem, katera šola ali okolje je v določeni generaciji naj in katera ne, po moje povsem brezplodne, saj bi moral pri teh otrocih biti v ospredju razvoj tega športa v Pomurju in šele pri starejših generacijah z logičnim ciljem ustvariti kvalitetno člansko prvoligaško ekipo s pretežno domačimi igralci, ki pa se seveda mora "napajati" z igralci iz vseh teh okolij. Ker pa te debate berejo tudi naši otroci, apeliram na vse nas starše, da smo našim otrokom predvsem zgled s svojim obnašanjem ob igrišču oziroma vsakokrat, ko na to nanese pogovor, torej da jih vzpodbujamo, da jih učimo sodelovanja in ne razdvajanja. Mislim, da jim bomo na ta način najbolj koristili. Pa še to : vedno sem stal za svojim mnenjem ali stališčem in se nisem rabil predstavljati za psevdonimom - zato vas tudi sedaj lepo pozdravljam in čestitam vsem udeležencem turnirja, ker vem, da ste dali svoje najboljše - Tadej Ružič

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.02.2014 ob 22:14 PREKMURSKI ZET gost

      Bravo za komentar, ki ga je napisal Tadej! Približno tako sem tudi jaz hotel napisati! Ne razumem nekaterih tukaj gor, ki pišejo neumnosti. Hvala bogu, da se otroci ukvarjajo s športom.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.02.2014 ob 23:57 felix gost

      Čestitke g.Tadeju za izvrsten komentar na članek o nogometnem turnirju,ki ga je organiziral več kot uspešno ŠD Čarda vsem udeležencem ,ki so tekmovali in tudi gledalcem gre vsa pohvala za druženje in tekmovanje istočasno mladi naj razvijajo tekmovalni duh saj se bodo razvili v odlične posameznike,ki se znajo obnašati tudi v kolektivu,Zato za konec tisti ,ki tako neprimerno komentirate športne dogodke mogoče v opomin vzemite si za vzgled uspešnega podjetnika in starša g.Tadeja

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.02.2014 ob 2:41 žoga gost

      za mlade nogometaše je samo ena pot či ščejo uspeti v nogometi, in sicer ta, ka najpozneje pri 14 letih idejo k muri, kera je edina sposobna glede pogojov in renomeja mete kadete pa mladince vsaj v 2. ligi (cilj mure more bite, ka čimprlej spet pride v 1.ligo).. ker itak si znamo ka nan vsen v prekmurje more biti cilj ustvariti močno muro kera de v članski konkurence čimplrje prišla nazaj v 2. ligo.. je pa fajn ka so druge klubi konkurenčni v mlajših selekcijaj muri, kar pomeni ka se v teh klubaj dobro dela.. in či pri 14 lejtaj k muri pridejo najbole talenterani igralci z prekmurja pomeni ka se lejko ustvari kasneje dobra članska ekipa.. tak so napravili kosu,janža,sreš,kouter,bohar,lotrič in še marsikateri drugi.. in to so dečki keri majo med seuf maksimalno 2 leti razlike, in so kasneje bilij mladinske pokalni prvaki, ter važni igralci članske mure 05 v prvi ligi..

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      04.02.2014 ob 11:34 haha gost

      za mlade nogometaše je samo ena pot či ščejo uspeti v nogometi, in sicer ta, ka najpozneje pri 14 letih idejo k muri, kera je edina sposobna glede pogojov in renomeja mete kadete pa mladince vsaj v 2. ligi . ži dugo sam se nej tak nasmijau..-:)))

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      04.02.2014 ob 11:50 blefer gost

      Po moje pa starši s svojimi vplivnimi položaji svojim otrokom utirajo pot v športu. Otroci od manj vplivnih staršev pa dejansko morejo pokazati ves svoj talent in si težje utirajo pot v ekipo. Toliko o tem,katerih starši niso nikoli igrali oz. se ukvarjali s športom in so napametnejši. Pa ne napamet.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      04.02.2014 ob 12:44 Darko gost

      Zdaj dejansko opazam da nekateri na tej strani izražajo svoje frustracije......Tadej odlično napisan članek in to je dokaz da ni potrebno če je starš bil nogometaš ali ne,glavno je da se prvo kot prvo razvija otrok v prevega človeka,da zna dostojno premagovati vse dejavnike ki se pojavljajo na tekmovalni ravni in ko doseze vse to sele takrat lahko pričakujemo od njega da bo lahko igral na najvišjem nivoju.Mani osebno je fantastično ko na vecjih turnirjih vAvstriji....Hrvaski.....Madžarski npr.Verzej navija Cardo.....da Čardini starši navijajo za Muro in obratno.....na srečo se je to v zadnjem casu nekajkrat zgodilo in lahko smo srečni da je tako ,saj je to dobro za POMURSKI NOGOMET.Ob vprasanju zakaj so nekateri proti Muri pa morate dejavnik iskati v svojih vrstah.Jaz osebno s tem nimam težav in bom vedno za to da v pomurjo rabimo prvoligasa v katerem bodo lahko svoje znanje pokazali Pomurski otroci in naj ne bo pomembno iz katere nogometne sole bo prihajal.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      04.02.2014 ob 12:50 en gost

      Joj blefer ti pa ocitno ne ves kak stvari laufajo pri sporti...ka pa ma veze vplivni stars ce je otrok dober....verjetno njemi s pejnezi nemre zagotovite ka de dobro brano ali spilo...to je vsekakor talent in naucenost vsakega posameznega otroka in vplivnost rejsan nema nikse veze...zato ne komenteraj na pamet in ne vspodbujaj sovraznosti... Organizatorjem in otrokom pa vse cestitke za prikazano...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      04.02.2014 ob 13:17 mura gost

      vsi otroci, ki so igrali na dvodnevnem turnirju so zmagovalci, vsa pohvala pa gre tistim petim ali šestim fanatikom iz nogometne šole čarda za dobro organiziran turnir, seveda ob pomoči staršev otrok

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      04.02.2014 ob 13:32 gost gost

      Bravo Čarda za odlično organiziran turnir. Najbolj mi je bilo všeč to, da je res vse potekalo točno in brezhibno (da ni bilo zamud, ki nas starše ob spremljanju tovrstnih dogodgkov najbolj jezijo). Otroci so se po videnem in doživetem zelo zabavali, kar je na koncu tudi najbolj pomembno (vsaj po pričevanju mojega otroka, ki se je, kljub porazom svoje ekipe, imel fajn in je šel domov dobre volje).

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.