https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gasilci radgonske zveze aktivni tudi pozimi

06.02.2014 ob 12:30  

V soboto se je v prostorih PGD Orehovci odvijal dvanajsti tekmovalni krog gasilskega pokalnega tekmovanja, ki šteje tudi za »LIGO IN REKREACIJO 2013/14« Gasilske zveze Gornja Radgona.

 

Tekmovanja se odvijajo v različnih disciplinah in na različnih lokacijah po gasilskih društvih Gasilske zveze Gornja Radgona. Celotna liga traja od septembra 2013 do meseca marca 2014. Šestnajst ekip prostovoljnih gasilskih društev, ki prihajajo iz omenjene gasilske zveze, tekmuje v različnih disciplinah: petkrat v hitrostnem spajanju sesalnega voda, petkrat v vezanju vozlov in metanju torbice z vrvjo v tarčo, tekmovanje v športnem ribolovu, metanju pikada ter kartanju »šnopsa«.

Tokratnega tekmovanja v metu torbice z vrvico v tarčo ter vezanju gasilskega vozla (dvojni vozel) se je udeležilo dvanajst ekip od skupno šestnajstih. Vse navzoče so pozdravili predsednik GZ Gornja Radgona Peter Cvetkovič, predsednica PGD Orehovci Jožica Poberžnik , ter predsednik  športne komisije GZ Gornja Radgona Branko Križan. Prav vsi so bili enotnega mnenja, da so takšna tekmovanja priložnost za  druženje med gasilci, kjer ne gre za tekmovalnost, ampak za ohranjanje dobrih, prijateljskih in meddruštvenih odnosov.

V vezanju gasilskega vozla se je najbolje odrezala ekipa iz PGD Sp. Ščavnica, sledila je ekipa iz PGD Mele, PGD Gornja Radgona ter PGD Lutverci. V metanju torbice z vrvico v tarčo pa so prvo mesto slavili v PGD Apače, drugo PGD Lutverci , tretje PGD Lešane ter četrto PGD Orehovci. Takšno tekmovanje v tej disciplini se bo leto odvijalo še 14. februarja v PGD Žepovci, 15. marca PGD Stavešinci, ter 22. marca PGD Črešnjevci. Število točk v tej discipline se bo na koncu preneslo v skupnemu seštevku. vseh osvojenih točk v vseh disciplinah.

Trenutni rezultat iz 11. kola Liga in rekreacija 2013/14 GZ Gornja Radgona:

1.            PGD Gornja Radgona     166 točk

2.            PGD Podgorje               161 točk

3.            PGD Lutverci                 133 točk

4.            PGD Zbigovci                 124 točk

5.            PGD Apače                     120 točk

6.            PGD Orehovci               114 točk

7.            PGD Lešane                    111 točk

8.            PGD Črešnjevci                98 točk

9.            PGD Stavešinci                 93 točk

10.          PGD Sp. Ivanjci                 80 točk

11.          PGD Sp. Ščavnica             74 točk

12.          PGD Mele                           65 točk

13.          PGD Žepovci                     63 točk

14.          PGD Žiberci                      56 točk

15.          PGD Negova                     47 točk

16.          PGD Ivanjševci                27 točk  

Foto in tekst : Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.