https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboška bolnišnica pred pridobitvijo standarda DIAS

05.02.2014 ob 7:15  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota je v minulih dneh potekala druga periodična presoja standarda DIAS, ki so jo tudi tokrat izvajali zunanji presojevalci DNV-ja (Det Norske Veritas). Standard DIAS zajema 27 poglavij, ki se nanašajo na celotno vodenje kakovosti, upravljanje s tveganji, izvajanja zdravstvenih storitev in zagotavljanja primernega okolja.

 

Področja, ki so jih presojali tokrat, so bila klinično okolje oziroma presoja oskrbe pacientov in fizično okolje ter sistem vodenja kakovosti. V skladu z načrtom presoje so presojevalci obiskali oddelke in službe ter se seznanili s procesi v bolnišnici ter opravili razgovore z vodilnimi oziroma predstavniki, ki nadzirajo določene procese. Prav tako so proučili zapise, politike in postopke ter rezultate prejšnjih presoj ter izvajanje akcijskih načrtov.

Skupna ugotovitev vseh presojevalcev je bila, da je opazen viden napredek na določenih področjih. Področja, kot so dokumentacija ZN na otroškem oddelku, izvajanje evakuacijskih/ požarnih vaj, analize v Pravno-kadrovski službi, donorsko dejavnost, oskrbo pacienta na oddelku za bolezni ušes nosu in grla ter očesnem oddelku, spremljanje mnenj in predlogo uporabnikov-pacientov, so izpostavili kot primer dobre prakse. Prav tako so izpostavili področja, ki jih bo potrebno izboljšati, npr. zapis dnevnega napredka pacienta, predpisovanje terapije in informirano soglasje pacientov, priprava strateških dokumentov, vzdrževanje medicinske opreme, spremljanje podatkov o uspešnosti oz. kazalnikov kakovosti.

Ena izmed ugotovitev je bila tudi, da je letošnja presoja potekala v pozitivnem vzdušju, skoraj v partnerskem odnosu. Še posebej so poudarili motiviranost zaposlenih za napredek.  Presojevalci so prav tako opozorili na projekt ISO 9001, saj se izteka zadnje leto veljavnosti standarda kakovosti in bo naslednja presoja podvržene tako zahtevam DIAS kot zahtevam standarda ISO 9001. Uradno pisno poročilo o presoji bo akreditacijska hiša DNV predložila v predvidenem roku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2014 ob 16:51 Angry gost

      I tak je tisti standard samo za upravo pomemben

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2014 ob 19:43 bolnik gost

      sem bil takrat v bolnici ko je hodila ta komisija....da vidiš predstojnike oddelkov in vodje.....vse je moglo biti namesti, koši nameščeni v vseh sobah, tudi za ekstra nekakšne povoje, ki jih drugače sploh nimajo.....da ne omenjam kak so si začeli razkuževati roke po vsakem pregledu.....dvigovali so telefone ko so bile ure za naročila, ne pa da jih samo predevlejo in so vedno zasedeni ko se stranka želi naročiti..............ŠKODA DA SE JE KOISIJA NAPOVEDALA NA OBISK, BOLJŠE BI BILO ČE BI HODILI NENAPOVEDANO IN TAKRAT BI VIDELI ČE SI DOLOČENA BOLNICA RES ZASLUŽI CERTIFIKAT....takrat se komaj vidi če se dela vse po predpisih,,,,,,,sicer pa škoda ka so nej preverili kaj je z dejstvi glede gospodov v upravi bolnišnice in kako kaj potekajo finančni tokovi, če se spet kam ne stekajo in ne norijo ZZZS ;)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.