https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Denis Kramar - Prlek, ki je prepričal nekdanjega agenta Messija

5.2.2014  

Nogometaš iz Prlekije Denis Kramar ima kljub svoji mladosti veliko zanimivih zgodb. Pokrajino ob Muri je zapustil trinajstih letih, ko je odšel v Celje, prvi članski nastop v prvi ligi pa je doživel v Velenju. Po epizodi v Muri 05, s katero je nastopal tudi v kvalifikacijah za Ligo Evropo, je po pol leta najprej igral na Poljskem, nato pa še na Cipru. Tretja tuja država, kjer bo nastopal, bo Španija, kamor se je »prodal« preko socialnega omrežja Fieldoo.com oziroma natečaja "Minguell Challenge", kjer je bil eden od dveh zmagovalcev.


Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo

mlade,  zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Denis Kramar iz Ljutomera je začel nogomet trenirati pri sedmih letih v svojem kraju, pot pa ga nato ni vodila tako kot večino talentiranih mladcev v Mursko Soboto, ampak v knežje mesto Celje. Tam je za mlajše selekcije nastopal štiri leta, nakar se je preselil k Rudarju iz Velenja. Dobre igre v mladinski selekciji »vnovčil« 7. novembra 2009 proti Interblocku, ko ga je trener Marijan Pušnik pri osemnajstih letih prvič poslal na igrišče v članskem moštvu Rudarja. Nekaj minut je dobil še na naslednji tekmi proti Gorici, drugače pa je kot igralec na dvojni registraciji igral v drugi ligi za Šmartno.

Sledila je selitev v Muro 05, kjer se je zadržal leto in pol, čeprav pogoji niso bili ravno rožnati. "V celoti gledano je igranje pri Muri 05 pozitivno vplivalo na mojo nadaljnjo kariero. Na začetku mi je bilo malo težje, a kasneje je bilo nogometnega vidika vredu. Bili so tudi zelo stresni trenutki, ko ni bilo denarja, včasih nismo imeli niti za bencin, da bi se lahko pripeljali na trening. Toda takrat, ko se je odvija evropska pravljica, se je vse to malo pozabila in je bilo lažje v glavah. Če ne bi bilo teh tekem, morda tudi sam ne bi bil zdaj tu, kjer sem," pravi Denis.

V Bakuju zbirali denar za vizum kot šolarčki za čokolado

In kaj mu je ostalo najbolj v spominu? "Vsekakor tragikomično gostovanje v azerbejdžanski prestolnici Bakuju. Že ko smo prišli tja, smo zbirali denar za vizum kot šolarčki za čokolado, kasneje pa so nam gostitelji posodil drese in smo jih na dan tekme lepili z lepilnimi traki, da ni bilo njihovih imen."

Po zaključeni avanturi v črno-belem je lani pozimi podpisal za poljski Widzew Lodz, kjer pa je dobil priložnost za igranje samo trikrat, nato pa klub ni več računal nanj. Poleti se je preselil na Ciper k Paralimniju, tudi tam pa je ostal samo pol sezone.

V konkurenci 5000 nogometašev postal eden od zmagovalcev

Kot igralec brez kluba se je pozno jeseni prijavil na natečaj "Minguell Challenge" kot eden od 5000 igralcev. Strokovnjaki na čelu z nekdanjim agentom Lionela Messija Josepa Marie Minguelle so nato izbrali 140 polfinalistov, med katerimi je bil tudi mladi Prlek. Denis je bil le eden od dvajsetih Slovencev na seznamu, med drugim so bili tu še nekdanji reprezentant Miran Burgič, Luka Žinko in Prekmurec Vedran Vinko.

Video, s katerimi je Denis Kramar prepričal strokovnjake

Ljutomerčanu se je nato uspelo prebiti še med devetnajst finalistov, kjer so bili od Slovencev še vratarja Darko Brljak in Dejan Milič, napadalec Andraž Žurej in krilni igralec Matic Sever.

Girono prepričal, po spletu srečnih okoliščin pa pristal v Getafeju

Poleg Kramarja je zmagovalec postal še Argentinski napadalec s španskim potnim listom Jordi Pascual, oba pa sta si prislužila desetdnevno preizkušnjo pri španskem drugoligašu Gironi. Argentincu je uspelo prepričati nove delodajalce, da so mu ponudili pogodbo, Kramar, s katerim so bili prav tako zadovoljni, pa je izpadel zaradi izpolnjene kvote maksimalnega števila igralcev. Kot sreča v nesreči so pri prvoligašu Getafe iskali igralca prav na Denisovem igralnem mestu in z dobrimi besedami iz Girone so mu ponudili eno in pol letno pogodbo.

Začel bo v tretji ligi, želja pa se prebiti v prvo ekipo v prvi ligi

Sprva se bo Prlek dokazoval v B ekipi, ki igra v tretji ligi. "Trenutno sem zadovoljen, želja pa mi je, da se čim prej prebijem v prvo ekipo. V prihodnosti me mika da se ustalim v prvi ekipi in prvi ligi, s tem bo vse ostalo samo prišlo," pravi Denis in dodaja, da pot do Španije ni bila lahka, da je bilo vloženega ogromno truda v trening, tudi invidualnega.

"Tisti, ki me poznajo, vedo, koliko truda sem vložil v nogomet in niso presenečeni, da sem tu. Za ostale,  ki me pa ne marajo, pa je to njihov problem, vsaj nikoli ne moreš biti vsem všeč."

Najbolj ceni Igorja Fenka in Fabijana Cipota

To, da je Denis prišel do sanjskega prestopa, pa so v veliki meri zaslužni tudi trenerji skozi njegovo nogometno pot. In katere bi rad še posebej izpostavil? "Izpostavil bi Igorja Fenka, ki me je treniral v Celju in nato še v Rudarju. On me je ogromno naučil in še zdaj mi pomaga. Moram še omeniti tudi Fabijana Cipota, ki mi je veliko pomagal v Velenju in je bil tudi tisti, ki mi je zvabil v Muro 05."


Kdo pa so njegovi idoli? "Včasih je bil to brazilski napadalec Ronaldo, danes pa mi je najbolj všeč Sergio Ramos." V prostem času še vedno rad zaigra mali nogomet s prijatelji, s katerimi je igral že od malih nog, saj gre tu za veselje in druženje.

Denisovih TOP 5:

Svetovni voditelj: Nelson Mandela    

Knjiga/film: Zlatan Ibrahimović avtobiografija

Glasbena skupina/izvajalec: Jan Plestenjak

Kraj v Pomurju: Ljutomer

Želja v življenju:

Uspeti v nogometu in ustvarit družino z punco.

 FOTO: splet

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2014 ob 17:27 yo gost

      To je to,čestitke pa obilo uspeha v Španiji.

      24 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2014 ob 18:07 ®5 gost

      Cestitam in velikosportne srece v naprej .

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2014 ob 19:00 money gost

      vsem tem si moral nekaj denarja primakniti, da so te zvabili v klube.

      10 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2014 ob 19:03 jajaja gost

      @money se popolnoma strinjam s teboj! On ne more špilati za bučečovce, nej ka bi v getafeji špilo!

      10 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2014 ob 20:46 d.k.m. gost

      kretenčiča......jebi ga ...............pa je vseeno tam, vidva pa v kmici

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.02.2014 ob 20:59 megla gost

      Vidva kretenčiča ges poznan denisa pa znan ka si nej mogel plačati.ker enostavno nima za burek.Kda je špilo za vaš svejti klub muro si je napravo duge na davčne kak marsikere in nema pejnes ka bi si to plačuvo taka nej gučate na pamet.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.02.2014 ob 21:47 soboški gost

      jajaja pa money verjetno vaj boli ka vűva špilata v šalatnoj ligi. Eden za Bistrico drűjgi za hotizo, vajni kamerad KRAMAR je pa šou v Španijo. Želin njemi dosta sreče. Nej vama jajaja pa money, KRAMARI

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.02.2014 ob 22:08 realist gost

      Samo tak dale. Slovenska liga pa čudna.Noben klub iz Slovenije ni prepoznal potenciala. Mogel je v Španijo. Maribor še žal de ti, da ga nisi vzel. Vso srećo Denis.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.02.2014 ob 22:21 navijač gost

      čestitke Denis.Samo tak dale,vso srečo.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.02.2014 ob 6:23 ćuda gost

      pa ka ne folga se telko pisate o ton B EKIPA JE B EKIPA!!!!!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.02.2014 ob 7:30 Modrec gost

      Človek špila v C ekipi, ka je isto kak če bi v slovenskoj 3.snl špilo in dejstvo na kakši način je ta prišo, za drugo špansko ligo je bil preslab, te bi pa naj samo inaok v prvi špilo! zapaomnite si ka je velki modrec pravo in tao san ge, z njega nikoli nede fuzbaler ka je preslab!

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.02.2014 ob 7:46 navijac gost

      Modrec Getafe B tak piše na transfermarket.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.02.2014 ob 10:04 žoga gost

      @modrec,ka se obremenuvleš, vidin ka si nepismen, nič se ne razmiš, piše B ekipa ne maš pojma o slovenski liga maje pa še o španskoj, SI PRAVI MODREC.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.02.2014 ob 10:07 V VEDNOST gost

      GETAFE B igra v drugi B LIGI v skupini 2 (v drugi B ligi so 4 skupinepo 20 ekip) in oni so 17. in se borijoza izpad TAKO DA JE TO NEKAKŠNA TRETJA LIGA RAZDELJENA V SKUPINE OZ. NA PODROČJA TAK KA JE NEJ TO NEKI VELKI NAPREDEK SICER PA NAJ UŽIVA ČE IMA KAJ OD TEGA .NA TAKŠNEM NIVOJO IGRA POLNO PREKMURCEV

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.02.2014 ob 10:16 PRLEK gost

      DENIS KRAMAR JE NAJBOLJŠI NOGOMETAŠ POMURJA. VSE LEGENDE POMURJA STE POZABLJENE. KDO JE IGRAL V ŠPANIJI IN DA BI GA SAMI ODKRILI BREZ LOBIJEV. NOBEDEN. ZDAJ SE PA LAHKO OD ZAVISTI POJESTE. DENIS TI SI NAJBOLJŠI.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.02.2014 ob 10:20 žoga gost

      Ja še eden Prlek je igra v Španiji Milan Osterc , pravo za oba. Legende pa so pozoblene zato, ker prekmurci sami pluvajo po njih.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.02.2014 ob 11:00 žoga gost

      Gost v vednost kaj si hotel povedati? Nisi pravilno povedal vidiš,da se nič ne razumeš. Seveda igra polno prekmurcev na takšnem nivoju, samo v slovenski ligi nemreš napredovati, če nimaš zves in poznanstev, zato grejo dečki v tujino, pa četudi v tretjo ligo kot ti praviš.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.02.2014 ob 11:11 štefan-pišta gost

      prlekof nega, prleki so štajerci! tao je katastrofa ka vse lejko špila v tujini, tao agenti dobro služijo od staršov ka takše kvazi igralce nekan rivlejo! pa ka vi mislite, ka če je tao messijov agent ka so vsi njegovi igralci vrhunski?! Gvušno, ma varovance v 2. azerbejdžanski, kazahstanski, armenski ligi...

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.02.2014 ob 12:24 prlekija gost

      Bravo. Imamo Ljutomerčana v Španiji. Prekmurci, vi pa dale v tretji snl.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      06.02.2014 ob 12:44 mojster gost

      Tipični Slovenci in njihova faušija...

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      06.02.2014 ob 13:09 bad-boy gost

      jan plestenjak, ka ovi tip dela... :) :) :) :) :) :) :)

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      06.02.2014 ob 13:13 Prlek priša prlek ša! gost

      Dečki, če si že mejrite spolovila prejk reke Müjre, samo telko, Balažic je že v španiji špilal, ka še te Kramari nej znal ka jemi to med nogami raste. Če je pa kda mel keri prijliko igrati proti Kramari (ali velki ali mali fuzbal) je pa saki hitro ugotovo ka je nej nič ekstra oz. bil kar preci slabši od ostalih ka špilajo za t.i. "bistrico" pa "hotizo". Osebnostno je žal tudi na jako nizkon nivoji. Vseeno pa je ge je in zato jemi vsaka čast, osebno upam, ka de prišel v 1. špansko ligo in de uspel v fuzbali, ker za mene je vseeno slovenec in nej prlek ali prekmurec ipd. Naš je!

      11 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      06.02.2014 ob 14:46 mura gost

      gost - prlekija, v keri ligi de že tej vaš ljutomerčan v španiji špilo? nej ka bi zdaj vsi samomor napravili ka je en ljutomerčan v španiji. :)

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      06.02.2014 ob 15:53 muraš gost

      Se vijdi koma je dečko z delon prišo.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. janko71
      06.02.2014 ob 16:09 janko71

      ma kdo kakšno povezavo, ge sakši den gledan na getafe home page, pa o kramari niti duha,pa nej sluha,pa je b ekipa tuj tan gor.prlek tebi pa telko, v prekmurji ali pomurji jih je 100 boukših kak te vaš kramar,mislin oziroma znam,ka v pnl nebi izstopo,saj v križevskoj ligi maloga nogometa tudi nej,jih je dosti boukših od njega.

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      06.02.2014 ob 16:12 navijač gost

      http://www.transfermarkt.co.uk/en/getafe-cf/startseite/verein_3709.html

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      06.02.2014 ob 16:17 gost gost

      Čudi me edino to ka je dečko nej napiso pri glasbenomi izvajalci Dražen Zečič, glede na to ka je iz Ljutomera.

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      06.02.2014 ob 17:24 j gost

      http://www.transfermarkt.co.uk/en/getafe-cf-b/startseite/verein_8510.html evo

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      06.02.2014 ob 19:36 uu gost

      http://www.periodistadigital.com/laotraliga/liga-bbva/2014/02/03/el-getafe-ficha-a-denis-kramar-eslovenia-fichaje-laotraliga.shtml

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      06.02.2014 ob 20:01 lotmerk gost

      Drogi moji prijatelji iz prekmurja , kaj vam je nareda Denis,da toliko negativne energije izražate na tem foromi. Pustimo ga na miru in bodimo ponosni,da je dobil klub v španiji, končno je tudi igral in kaj dobrega nareda za vaš sveti klub MURO,ki ste ga nažalost že drugič spravili v četrto ligo. Saj ni čudno,ko pa imate tako primitivne pripombe, da se človek pita če ste normalni. Še naprej uživlite v svojan negativizmu, TI DENIS PA SE BORI ZA PRVO EKIPO, KER VEM DA SI TO SPOSOBEN.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      06.02.2014 ob 20:41 gost gost

      @lotmerk, stari pregovor pravi nekako takole: Ni važno, kaj reče, ampak , kdo reče! Zato se ne sekiraj. l.p.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      07.02.2014 ob 0:16 Pritepenka gost

      Na totem linku piše, da je Denis na trgu vreden 200.000€ in ima od vseh 25ih igralcev edini določeno vrednost in vrednost ekipe na dnu tabele je enaka njegovi tržni ceni. Hmmmm... http://www.transfermarkt.co.uk/en/getafe-cf-b/startseite/verein_8510.html Pa še njegov osebni profil http://www.transfermarkt.co.uk/en/denis-kramar/profil/spieler_131500.html Tak da janko71 mal je treba poklikat, pa se vse najde :)

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      07.02.2014 ob 8:44 v vednost gost

      ja tudi pri muri je topič se hvalo s trasmarketom ,kelko so igralci vredni in da je to velik kapital on na koncu so nej bile nika vredni ja kda de te pa špilo do zdaj še nej je mogoče 29.2.sicer pa naj uživa če misli da je popuralen

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      07.02.2014 ob 8:59 martin strel gost

      Te pa nej čuda, ka CR pa Messi telko golov davleta, če jiva takši krijejo! hahahaha!

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      07.02.2014 ob 9:01 navijač gost

      Pa kaj se obremenjujete z človekom,če ste mu vi kaj plačali brez veze nekaj pišete nimate drugega dela kot sedet za računalnikom,kje pa piše da bi on bil rad popularen. Prvo je negdo omenil,da je šel na izlet v Španijo,sedaj dobi klub pa spet ni v redu. Špilal pa še res ni če pa je en teden gor tak da brez veze bo že špilal to je njegova stvar ne pa vaša primitivci. Rajši pogledajte kake tragedije imajo drugod po Sloveniji,vi pa se ukvarjate z Denisom. Pa lep pozdrav Denis tebi pa želim čim več zdravja in dobre igre.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      07.02.2014 ob 10:02 ljubi bog gost

      Kak njemi lejko želite dobre igre?? Človek nezna dobro špilati ka je slab! Takši z vejzami kradnejo mesta v klubih resničnin talenton!

      2 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      07.02.2014 ob 10:15 Olimpijec gost

      Bravo Kramar Denis vsaka čast!

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      07.02.2014 ob 10:20 lotmerk gost

      gost-ljubi bog, TI PA SI RES POTREBEN BOŽJE POMOČI. Če mote tolko cajta sedeti na foromi pa pluvati, rajši ite pomagat ljudem v stiski, boste naredili dobro delo. To pa presega že vse meje dobrega okusa kaj pišete. Denis če to slučajno bereš, ti pa samo z dvignjeno glavo naprej.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      07.02.2014 ob 16:16 Tajči-Lotmerk gost

      Veliko uspeha, Denis! Tisti, ki samo šinfate, pa ste nevoščljivi, ka še na izlet nemrete v Španijo, ne pa ka bi fuzbal tam špilali.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      11.02.2014 ob 7:27 nemasanse gost

      vglavnon tak ka s poljske pa cipra de priso domov z dugin noson ker spilati nemre tan to je dejstvo. de pa priso vsaj z malo bole debelo denarnico domo to je pa tudi vse. naj zeme peneze kelko lejko ker prihodnosti nekse s spilanjon vseeno nema ker za to mores dober biti.

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      11.02.2014 ob 18:14 ke je gost

      prekmarci tak van jas rečen prvo kak prvo negi sn zasledo da smo KAO Pomurci to je samo v glovi drugeh.... Mi smo prleki pa prleki bomo ostali pa smo na štajerskem drugo kak drugo ne neke pluvati po Kramare je dober fuzbaler pa mu privoščim ka je s trdin delon nekan prišo vi pa še dale bote nevoščlivci pa lep pozdrav

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      11.02.2014 ob 23:58 Španija gost

      Gost nemasanse, če bi prečita vse članke o Kramari od prve do zadnje črke, bi zna ka je ni priša s Poljske pa Cipra z dugin nosom. Vsak si išče boljši klub po lastni želji, zato ne nekaj na pamet. Če on ve igrati nogomet ali ne, pa ne boš sodil ti-. Denis želim ti zdravja, ter veliko športne sreče.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      18.02.2014 ob 9:04 risi gost

      Malo sem gledal po spletu,pa vidim da se v tujini malo lepše obnašajo do nekdanjih igralcev. http://widzewlodz.pl/aktualnosci,7058,Kramar-Chcialem-zostac-w-Widzewie

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.