https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Lendavi ob kulturnem prazniku slovesno podelili nagrade

Gledališka in koncertna dvorana Lendava, 08.02.2014 ob 9:00  

Sinoči je v Lendavi potekala svečanost v čast slovenskega kulturnega praznika. Ob tej priložnosti so podelili priznanja za dosežke na področju kulture Greti Pandur, Zvezi kulturnih društev Lendava in Katji Pal D CLINIC - studio.


Slavnostni govornik osrednje proslave je bil župan mag. Anton Balažek, ki je izpostavil: »Kulturni praznik je priložnost za inventuro našega odnosa do kulture - najsi gre za osebno kulturo ali kulturo skupnosti. Vsi naši problemi izhajajo iz kulture in vse rešitve so v kulturi.«

Greta Pandur je prejela priznanje za prispevek na področju varovanja in ohranjanja kulturne dediščine ter za dolgoletno uspešno delovanje v sekciji ročnih del pri Društvu upokojencev Lendava.

Priznanje ZKD Lendava tudi za oživitev prireditve Lendavska trgatev

Dobitnik priznanja je tudi Zveza kulturnih društev Lendava in sicer za uspešno povezovanje Kulturnih društev na območju Občine Lendava ter za kakovostno izvedbo programov na področju ljubiteljske dejavnosti. ZKD Lendava vključuje 57 kulturnih društev z območja občine Lendava in jih  uspešno povezuje v ZKD Lendava. Svoj cilj - vzpodbujanje ljubiteljske kulturne dejavnosti v društvih odgovorno opravlja. ZKD je uspelo znova oživiti tradicionalno etnološko kulinarično prireditev Lendavska trgatev s povorko in predstavitvijo domačih običajev.

Za umetniško ustvarjanje v smislu inovativnosti in kreativnosti ter spodbujanja medkulturnega dialoga na področju likovne dejavnosti je priznanje za dosežke na področju kulture prejela še Katja Pal, ustanoviteljica studia D CLINIC, s katerim želi mladim približati ustvarjalni proces znotraj najrazličnejših umetniških praks ali vsaj omiliti strah pred neznanim.

Proslava je bila odlično obiskana, v drugem deli so nastopili: Marko banda, Tjaša Šimonka, Recitatorji DSŠ Lendava, DOŠ I Lendava in DU Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2014 ob 9:07 bograč gost

      populistično nakladanje

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2014 ob 20:40 kodila gost

      Ej, Bograč, strinjan se ! Za gospo Greto prvič čujem, Palova pa takole: koliko je dobra, toliko je še premlada za nagrade. Pa ni prva, da se razumemo. Navsezadnje bi moral človek za takšno nagrado delati celo življenje. ZKD pa je dobila nagrado, za nagrado, ker se je sploh ustanovila.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.