https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

Ljutomer, 08.02.2014 ob 7:00  

Sinoči je v Domu kulture v Ljutomeru potekala prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika, na kateri so ob tej priložnosti podelili Miklošičevo nagrado in priznanja.


Kulturni program z naslovom »Kultura srca« je potekal v izvedbi Judite Karba in glasbenih soustvarjalcev, Martine Kavčnik, Pavline Koprivec, Mihe Friedricha in Domna Gnezda ter mlade violinistke Nikite Bogdan.

Zbranim je ob kulturnem dnevu čestitala tudi mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, ki je podelila Miklošičeva priznanja in nagrado za leto 2014.

Miklošičevo priznanje za leto 2014 je prejela Marta Zmazek iz Radoslavcev, in sicer za dolgoletno delovanje na kulturnem področju. Med prejemniki Miklošičevega priznanja sta tudi Dušan Prelog iz Ljutomera, prejemnik priznanja za aktivno delovanje na pevskem področju in Folklorna skupina Društva upokojencev Ljutomer, ki je prejela priznanje ob 30-letnici delovanja.

Miklošičevo nagrado za leto 2014 je ob 25-letnici delovanja prejel Komorni zbor Orfej Ljutomer.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.