https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Hrvaško kulturno društvo Pomurje v Lendavi razstavilo ročna dela

Lendava, 09.02.2014 ob 12:00  

Na ogled je razstava ročnih del, ki jo je pripravilo Hrvaško kulturno društvo Pomurje iz Lendave. Na ogled so bile slike, gobeline, kvačkanje, nakit ter ostala ročna dela.


Gre za že 2. tako razstavo v organizaciji Hrvaškega kulturnega društva Pomurje, na kateri se je s svojimi deli predstavilo več kot 30 posameznikov. Kot je povedal predsednik društva Đanino Kutnjak, je razstava priložnost za izmenjavo mnenj o svojem delu za izdelovalce in tudi za obiskovalce. Ob tej priložnosti razmišljajo tudi vnaprej: ustanoviti sekcijo ročnih del znotraj društva.

HKD Pomurje, ki si sicer prizadeva ohranjati svojo kulturo in bogatiti kulturno družbeno dogajanje v Lendavi, tako organizira tudi mnoge dogodke čez leto: literarni večeri, gledališke predstave, izleti. Znotraj društva pa so aktivne tudi sledeče sekcije :folklorna skupina, tamburaši in novinarska sekcija, ki izdaja lasten časopis.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.