https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Razstava poklicev za osnovnošolce v Lendavi

DOŠ I, Lendava, 10.02.2014 ob 13:30  

Na Dvojezični osnovni šoli Lendava poteka danes in jutri dopoldne Razstava poklicev za učence od 6. do 8. razreda. To je že tretji takšen dogodek zapovrstjo, odvija pa se v okviru projekta Pravi poklic za razvoj v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013.


S tem projektom želijo učencem pomagati pri lažjem odločanju ob izbiri ustreznega poklica. Predvsem pa želijo mladim prikazati poklice, ki bodo v bodoče prinesli široke možnosti zaposlitve, predvsem v domačem okolju.

Tako je na Razstavi poklicev med drugim moč najti tudi predstavitve naslednjih poklicev: mehatronik, klepar-krovec,  gostinski tehnik, gastronom, hotelir in druge. Na dogodku se predstavljata tudi Zavod za zaposlovanje, ki mladim nudi poklicno svetovanje ter Regionalna razvojna agencija Mura, ki v sodelovanju z lokalnimi delodajalci  nudi kadrovske štipendije.  

Prav tako želijo v okviru projekta ciljnim skupinam na ustrezen način predstaviti perspektivne in deficitarne poklice in mlade prepričati, da se izobrazijo za poklice s katerimi bodo lažje zaposljivi. Splošni cilj projekta pa je zmanjšati število mladih, ki po končanem šolanju zaradi neustrezne izobrazbe ne dobijo službe in tako prispevajo k večji brezposelnosti v domači regiji. Ker gre za mednarodni projekt, pa želijo tudi okrepiti pretok delovne sile med Slovenijo in Madžarsko.

Dogodka se bo v dveh dneh udeležilo 400 učencev, na ogled tudi predstava Gledališče poklicev

Sonja Vratarič, iz Razvojnega centra Murska Sobota, ki je tudi projekti partner in organizator, je o dogodku povedala: »Gre za projekt Pravi poklic za razvoj, kjer sodelujejo štirje slovenski in trije madžarski projektni partnerji, med njimi je Pomurska gospodarska zbornica vodilni partner. Dogodek smo priredili že v Gornji Radgoni, v Ljutomeru, marca pa bo na sporedu še četrtič in sicer v Murski Soboti. Odziv učencev, šol in razstavljalcev  je odličen, šole poudarjajo, da pogrešajo tovrstne dogodke za učence, kjer bi videli poklic predstavljen s strani delodajalca.  Dogodka se bo v dveh dneh udeležilo okoli 400 učencev iz Lendave in okoliških osnovnih šol.«

V torek ob 11 uri pa bo v Gledališki dvorani Lendava za učence na ogled predstava Gledališče poklicev, ki jo prirejajo madžarski partnerji projekta.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.