https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Bo Lukančičevi do novih partnerjev v Ameriki pomagal Donald Trump?

11.02.2014 ob 10:10  

Lukančičeva pospešeno išče investitorje družbe Aha Mura ter morebitne kupce na evropskem trgu. Govori se tudi, da bi s pomočjo Donalda Trumpa vstopili na ameriški trg.


Zaradi bančnega nedogovora je lastnica Mure Mojca Lukančič poiskala možnega strateškega partnerja iz Nemčije. Ob dodatnih zadolžitvah Aha skupine, v kateri je udeleženih devet podjetji, bi nov vir finančnih sredstev omogočil nadaljnje delovanje ter razvoj podjetja. Ime skritega vlagatelja sicer še ni razkrito, Mojca Lukančič je le navedla, da v tujini iščejo investitorja, zaradi že omenjenega nesoglasja ali neuspeha  pri bankah, v denarni količini med šest in sedem  milijonov evrov. 

Kot poroča Dnevnik.si, naj bi morebitni skriti vlagatelj kril dolg Aha skupine. Dolg je do sedaj vreden že 60 milijonov evrov. Mojca Lukančič tudi ni potrdila ali zavrnila domneve, da Družba za upravljanje terjatev bank še vedno prelaga odgovornost na komercialne banke. 

V tem nedorečenem času, v katerem bi lahko podjetje lažje obratovalo, pa čaka več kot 1000 zaposlenih ljudi. Tudi informacije s strani direktorja Kočan Damirja o finančnem uspehu družbe preteklega leta še niso znane. Ne sme pa se spregledati dejstva, da so v lanskem letu v pomladnem obdobju plače zamujale. Te naj bi danes bile pokrite, kljub dolgu Lukačičeve Dursu za plačilo prispevkov.

Poslovni cilj družbe je pridobiti čim več manjših kupcev. Družba naj bi se dogovarjala o sodelovanju z italijansko modno hišo Valentino, po neuradnih informacijah pa se govori tudi o možnostih vstopa na ameriška tla pod vodstvom Donalda Trumpa.  

Aha Mura se v tem času sooča še s dodatnimi finančnimi težavami, kajti zaradi odpusta 300 delavcev v lanskem letu, bo morala družba vrniti del subvencioniranega denarja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.02.2014 ob 10:41 Del R gost

      Ja takšen multimilijonar de se ubado s takšno "sorto" ljudi..,

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.02.2014 ob 10:59 Valerija gost

      Naj gospa Mojca poskusi še pri Donaldu Ducku.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.02.2014 ob 11:02 sambog gost

      in potem svizec zavije čokolado

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.02.2014 ob 11:07 2014 gost

      Muro je uničila politika in vam bo to naj jasno za vso življenje.In politika je kriva da dandanes mi navadni smrtniki,ki smo delavni invalidi in ostali delavci,ki še imamo delati 5,10 in do 20 let nas nihče noče zaposliti,ker se nas delodajalci izogibajo,kot hudič križa.Smo na zavodu za zaposlovanje z 200€ na mesec.Politiki,ki so nam pa vzeli službo v muri,so nam pa dvignil davke in položnice,ki na mesec znašajo od 300€ do 500€.Tu drugo ne pomaga revulucija.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.02.2014 ob 11:13 hamham gost

      Bum, bum, bum!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.02.2014 ob 11:42 Frenky gost

      ... mogoče pa se bo po novem imenovala "Melanija" in ne več Mura, po gospe Trumpovi, vsaka pomoč za prekmurskega delavca je dobrodošla pa makar iz Amerike....

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.02.2014 ob 11:45 Donald gost

      Mojca bo zdaj od DUTB odkupila svoje lastne dolgove z ogromnim diskontom. Razliko pa bomo spet plačali davkoplačevalci preko sanacije bank.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.02.2014 ob 12:19 stewen gost

      Lepo bi bilo, ko bi se zakleta Mura končno izkopala iz težav in bi bila prepoznavna kot nekatere druge blagovne znamke, na primer H§M iz Skandinavije, ki je menda startal pred desetletjem, a je vspovsodi že "doma", saj je njegova trgovina tudi v MS. Tudi druge priznane oblačilne znamke so v naših krajih. V najbolj obsikanem BTC-ju in Maksimusu pa Murine trgovine nisem videl. Če je/bo direktorica Mure uspela pri mogotcu in biznismenu Trumpfu, bi bilo to triumpfalno, kajti kakovost Murinih izdelkov ni vprašljiva, le prodajalti jih pod to blagovno ne uspevajo. Če ne gre, ne gre, potem pa si je treba izmisliti kaj novega ali pa se povezati (prodati) drugi, bolj prepoznavni firmi Trumpf und Slowenien? Vprašanje,na katerega je težko odgovoriti! Sam menim, da ima do Slovenije moralni dolg,ko pa smo mu dali ženo-Slovenko, a kaj ko se ta menda nima za Slovenko, ampak se predstavlja kot Slovakinja. - Če pa se je medtem "spreobrnila", potem ji gre odpustiti. Muri - Murašem - želim vse dobro. Se boste pa strinjali, da vse predolgo traja ta smrtni boj.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.02.2014 ob 13:17 Meli gost

      Naslov je za 1.april.Ali pa bo nova trgovina v Trumpovem nebotičniku v Big Apple .Bojte resni. Tisto za odkup slabih kreditov z velikim diskontom od DUTB je pa itak nova slovenska monopoli igrica.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.02.2014 ob 17:19 gost gost

      kej le sanjate sej pa iz tega nede nič prvo de gospa mogla poplačati duge ki jih še ima do tistih ki jih je odpistila prispevki in vse ostalo kar jim je obljubila

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.02.2014 ob 17:23 gost gost

      ja ja odpistila 300lidi kdo njo pa kriv ka more države pejneze nazaj date država bi njoj mogla vse zaprete glih tak kak njo naj odsluže države

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.02.2014 ob 19:40 Del R gost

      Enin ljudin nemre več pomagati niti sam "Trump" ampak samo "kramp pa lopata" , ka so že zadosta umazanije nakopali.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. sanigel59
      11.02.2014 ob 21:46 sanigel59

      če penezi ne bi šli v SRBIJO bi še vsi delali,keri so odpuščeni........prav majo prejšnji komentarji BUM BUM BUM in KRAMP pa LOPATA...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.02.2014 ob 5:07 tajci gost

      Dokec bo te ta stara kobila hodila v soboto se hrzat tej tepceki v muri pa sojo ji smejali bo to tak.Njo treba tucat na igu so ze magarci pripravljeni zanjo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      13.02.2014 ob 18:40 gost gost

      nič srbija država je kriva ka pa hode po tenken lede či nima zagotovila premoženje pa je gospa lukančič dobro skrila ka mislite ka do njena deca lačna

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.