https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Svetniki občine Moravske Toplice proti ukinitvi pošte v Prosenjakovcih

Moravske Toplice, 12.02.2014 ob 7:00  

Včeraj je potekala 2. izredna seja občinskega sveta občine Moravske Toplice, na kateri so odločali o poštni problematiki občine Moravske Toplice.



Na seji sta bila prisotna predstavnika Pošte Slovenije, ki sta obrazložila razloge za prestrukturiranje in reorganizacijo Pošte Slovenije, kar naj bi pripeljalo do optimizacije poštnega omrežja. Do decembra 2013 je Pošta Slovenije v pogodbene pošte preoblikovala že 28 pošt po Sloveniji, premičnih pa je 24. Proces preoblikovanja v premične in pogodbene pošte pa se bo nadaljeval tudi v letu 2014. Preoblikovane bodo predvsem manjše in nerentabilne pošte po Sloveniji. Vse pošte, ki so bile preoblikovane v letih 2013 in 2014, so prinašale izgubo iz poslovanja, prav tako pošte, ki so načrtovane za preoblikovanje v letu 2014. Med temi poštami je tudi pošta v Prosenjakovcih.

Po predstavitvi dokumenta Informacije o preoblikovanju poštnega omrežja občine Moravske Toplice s strani predstavnikov Pošte Slovenije je sledila razprava. Svetniki se nikakor niso strinjali z ukinitvijo pošte v Prosenjakovcih, zato so sprejeli sklep, s katerim nasprotujejo morebitni ukinitvi pošte v Prosenjakovcih in obenem predlagali Pošti Slovenije ponovno preučitev omenjene pošte, ki je že zdaj ogrožena z vidika poseljenosti, z vidika potreb Prosenjakovcev kot policentra tega območja, narodnostno mešanega območja in posebnih potreb madžarske manjšine. Ta sklep so sprejeli z 12 glasovi za, en svetnik ni glasoval.

V drug sklep, ki so ga svetniki sprejeli soglasno, so zapisali, da priporočajo Pošti Slovenije, da še enkrat preveri možnosti priključitve fokovske premične pošte k pošti Prosenjakovci.

Odločali o povečanju števila delovnih mest v vrtcu

Sledilo je odločanje o spremembah sistemizacije delovnih mest v javnem vzgojno-izobraževalnem zavodu Vrtci Občine Moravske Toplice. Ravnateljica omenjenga zavoda je 17.1.2014 podala prošnjo, da se s 1.1.2014 namesto 0.40 delovnega mesta knjigovodja sistemizira celo delovno mesto knjigovodja in da se s 1.3.2014 delovno mesto pomočnica vzgojiteljice sistemizira v deležu 0,5, torej tudi celo delovno mesto. O prošnji so svetniki odločali že na 28. seji dne 28.1.2014, vendar soglasja k predlogu niso podali. 3.2.2014 je ravnateljica z dodatnimi pojasnili ponovno vložila isti predlog. Po razpravi so svetniki sprejeli dva sklepa. V prvi sklep so zapisali, da se delovno mesto pomočnice vzgojiteljice s 1.3.2014 poveča za 1/2 delovnega mesta, torej na polno deovno mesto. Ta sklep so sprejeli z 9 glasovi za, štirje svetniki niso glasovali. V 2. sklepu so prav tako podali soglasje k spremembi sistemizacije delovnih mest Zavodov Vrtci občine Moravske Toplice za povečanje delovnega mesta knjigovodje na celo delovno mesto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2014 ob 7:33 Charlie gost

      Pošta je bila vedno državna zadeva. Pa ne samo v SLO, YU, AUT, ..., povsod. Sedaj prodajajo na pošti od sveč, raznoraznih brezveznih stvari, počasi bodo prodajali sveže meso, klobase, ... V Prosenjakovcih je pošta odprta 2 uri na dan. V "večjih centrih", kot Puconci, Mačkovci, Cankova, ... Od 8.00 - 10.30 in 14.30 - 17.00. Kar se tiče mene, je boljše, da če ne mislijo biti "serviser" ljudstva, zaprejo "vse" pošte in jih preselijo v trgovine. Poštar nam bo itak prinesel pošto, po ostalo pa si lahko gremo celi dan. Tako bi lahko bilo praktično v vseh omenjenih krajih.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.02.2014 ob 19:26 HoHo gost

      Če lahko v Fokovcih preživijo brez pošte bodo tudi v Prosenjakovcih!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.02.2014 ob 9:00 edenpač gost

      Zakoj glij prosenjakovci? zakoj ste pa v fokovcaj nej bili prote?? pa zato ka so ove manjšina.. pa ja tej so tak bole zaščiteni kak kočevski medvedi..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.02.2014 ob 10:45 gost gost

      Nej na pamet...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.