https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Ljubezenski napoj navdušil bakovske osnovnošolce

SNG Maribor, 13.02.2014 ob 14:00  

Ob bližajočem se prazniku ljubezni so se osmošolci in devetošolci Osnovne šole Bakovci udeležili komične opere italijanskega skladatelja Gaetano Donizetti z naslovom Ljubezenski napoj (L’elisir d’amore), ki se je odvijala v Veliki dvorani SNG Maribor. Bakovskim osnovnošolcem so se pridružili še učenci nekaterih osnovnih šol širom Slovenije in tako napolnili dvorano SNG Maribora.


Opera Ljubezenski napoj velja zaradi preproste, a učinkovite ljubezenske zgodbe za eno najpogosteje izvajanih Donizettijevih oper. Govori o revnem podeželanu Nemorinu, ki se zaljubi v bogato zemljiško gospodarico Adino – le kdo mu lahko pri tem pomaga in obenem še porazi njegovega tekmeca, nadutega vojaškega narednika Belcoreja? Širijo se govorice, da se je na podeželje vrnil samooklicani doktor Enciklopedija, sicer navadni kramar in iznajdljivi šarlatan Dulcamara, ki prodaja naivnežem svoje ustekleničene zdravilne napoje. Bo Nemorinu uspelo osvojiti muhasto in čustveno nedostopno Adino z "Izoldinim" napojem ljubezni in jo prepričati v iskrenost svoje globoke naklonjenosti?

Foto: Tiberiu Marta

Foto: Tiberiu Marta

Komično opero v dveh dejanjih spremlja Simfonični orkester SNG Maribor s koncertnim mojstrom Sašem Olenjukem ter dirigentom Simonom Robinsonom ter Zbor Opere SNG Maribor z zborovodkinjo Zsuzsa Budavari-Novak. Kot solisti so navdušili: Petya Ivanova, Martin Sušnik, Marko Kalajanović, Jaki Jurgec ter Valentina Čuden.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.