https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Japonski Daihen prevzel lendavski Varstroj

17.02.2014 ob 8:00  

Lendavskemu Varstroju, ki je bil zaradi padca poslovanja prisiljen skoraj za polovico zmanjšati število zaposlenih, se obetajo boljši časi.


Tako bi naj po navajanju Dnevnika japonska korporacija iz lastništva Varstroja izplačala družbo Clarinos in odkupila njen 73-odstotni delež. S tem bi naj Japonci povečali svoj delež na več kot 90 odstotkov, naslednji teden pa naj bi tudi nameravali zamenjati nadzorni svet družbe. Po besedah Matjaža Vnuka, direktorja Varstroja, naj bi Daihen načrtoval v Varstroj preseliti del svoje proizvodnje in razvoja izdelkov za evropski trg.

Po izredno težkem poslovnem letu so letos nekoliko bolj optimistični, saj so nekateri njihovi kupci že konec lanskega leta napovedali povečanje investicij. V letu 2012 je družba ustvarila okoli 11 milijonov evrov prihodkov, kar je tretjino manj kot leta 2009, prvič po začetku krize pa so poslovali z izgubo. Zaradi strmega padca poslovanja so že leta 2010 drastično zmanjšali število zaposlenih, ki jih je bilo leta 2012 le še nekaj več kot 140.

Foto: www.varstroj.si

Japonci so od leta 2006, ko so stopili v lastništvo, do začetka lanskega leta povečali svoj delež na 20 odstotkov. Družbi Clarinos so za njen delež plačali 2,4 milijona evrov, objavili so tudi namero o prevzemu lendavskega podjetja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2014 ob 12:07 ROMAN gost

      KAJ RES MORA PRITI TUJI VLAGATELJ ZA NORMALNO POSLOVANJE FIRME! IMAMO RES NESPOSOBNA VODSTVA V NAŠI DRŽAVI!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.