https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Murska Sobota: Nov predlog proračuna v prvi obravnavi sprejet

Murska Sobota, 18.02.2014 ob 8:30  

Včeraj je v Murski Soboti potekala 24. redna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, kjer so svetniki na prvi obravnavi soglasno sprejeli predlog Odloka o proračunu za leto 2014 ter odločali o Akcijskem načrtu za neodvisno življenje invalidov in o kadrovskih zadevah.

 

Po sprejemu dnevnega reda in potrditvi zapisnika 23. redne seje mestnega sveta so se svetniki lotili predloga Odloka o proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2014. Ker na prejšnji seji proračun v drugi obravnavi ni bil sprejet, se je postopek sprejemanja proračuna vrnilo v prvo obravnavo. 

Pomurskemu muzeju se namenja več sredstev

Marija Bačič, predsednica iz Odbora za družbene dejavnosti, je predlagala vključitev nekaterih dopolnitev za drugo obravnavo proračuna. Tako so se sredstva za Pomurski muzej Murska Sobota povečala za 2.509,13 evrov. Ta znesek predstavlja 5-odstotni delež lastnega financiranja odobrenega projekta celotne vrednosti 50.182,68 evrov.

V TIC-u se obeta zaposlitev z rednim delovnim razmerjem

Zavodu za kulturo, turizem in šport so se povečala sredstva za 5.196,72 evrov. Ta znesek predstavlja sredstva za zaposlitev delavke v TIC-u, ki ji konec maja poteče javno delo. Ker je delavka invalidka, se delodajalcu odobrijo olajšave. Odbor za družbene dejavnosti je mnenja, da bi se v TIC-u morala zaposliti oseba z rednim delovnim razmerjem ter se na ta način zagotovi boljše izvajanje storitev. Ker je v TIC-u tudi info točka za invalide, bi ta delavka pokrivala tudi info točko.

Župan Anton Štihec tega predloga ni podpiral. Meni, da bo naslednje leto ta znesek znašal že 8.500 evrov, ker bo delavka celo leto redno zaposlena. Župan ne nasprotuje dejstvu, da bi sčasoma neko osebo redno zaposlili, meni pa, da se je to do zdaj reševalo preko javnih del z dvema javno zaposlenima delavcema, vendar dokler sredstev ni, bi se to reševalo preko javnih del. 

Sredstva se bodo povečala tudi Centru za socialno delo, in sicer za 7.200 evrov, zaradi izplačila plač in nesorazmerij za zaposlene v okviru izvajanja storitve pomoč družini na domu, ki jo v skladu z zakonom zagotavlja občina.

Za letni program športa kar 60.000 evrov več

Na predlog Zorana Kosa se bodo povečala sredstva za letni program športa, iz 225.000 evrov na 285.000 evrov. Kos meni, da moramo vzpodbujati razvoj športa. "Gibanje je vir zdravja naših občanov in občank. Želimo, da se naši ljudje razvijajo ter da se klubom in delavcem omogoči nemoteno delo. Za moje pojme je bolje vlagati v razvoj mladih in sposobnih, kot pa polagati kipe," je pripomnil Kos.

Štihec je še sam podal dva predloga za spremembo. Tako se za čistilne materiale in storitve poveča znesek iz 50.000 na 60.000 evrov. Za javna zasebna partnerstva, kjer je bilo predvidenih 500 evrov, pa se ta znesek poveča na 20.000 evrov zaradi vloge promotorjev, ki se pojavljajo v zvezi s širitvijo občinskega omrežja.

Občina premalo naklonjena zaposlovanju invalidov

Svetniki so soglasno glasovali tudi za poročilo o izvajanju Akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Mestni občini Murska Sobota za leto 2013. Branko Gornjec, predsednik Sveta za invalide, je pojasnil cilje akcijskega načrta, ki zajemajo osveščanje in informiranje javnosti o invalidih, zagotavljanje socialne vključenosti in materialne varnosti, vključevanje v kulturne in športne dejavnosti, pravico do dela in zaposlitve ter ostale cilje. Med drugim je omenil tudi, da na zunanjem parkirišču pred bolnišnico Murska Sobota ni niti ene oznake za invalide, kot bi moralo biti po zakonu. Predlagal je še, da se vhodna vrata v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti prilagodijo invalidom.

Bačičeva je povedala, da občina veliko naredi za lažje gibanje invalidov in sledenje kulturnim prireditvam, manj pa za zaposlovanje invalidov. Sama meni, da javni zavodi in gospodarske dejavnosti morajo zaposlovati tudi kvoto invalidov.

Jožica Lukač potrjena za novo ravnateljico Osnovne šole Bakovci

Svetniki so odločali tudi o kadrovskih zadevah. Mitja Slavinec, predsednik kadrovske komisije, je predlagal imenovanje Jožice Lukač, profesorice slovenskega in nemškega jezika s književnostjo, za ravnateljico Osnovne šole Bakovci. Ta predlog so svetniki sprejeli.

Na prejšnji seji so svetniki izvolili Tadeja Buzetija za odgovornega urednika Soboških novin. Po ponovnem preverjanju izpolnjevanja pogojev za urednika Soboških novin so ugotovili, da je kandidat predložil vsa dokazila in izpolnjuje vse zahtevane pogoje iz razpisa. 

Foto: Kristijan Škrlec

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2014 ob 14:17 info gost

      Šće malo , volitve so pred vrati. Večina jih nede več kandidirala na liste, isto kak župan ka ide v gospodarstvo start up.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2014 ob 14:27 skatina gost

      to se trbej pred steno postavit pa postrelat gamat ...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2014 ob 14:48 glavca gost

      As-ov mikrofon pa njemi fejst paše :)

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2014 ob 16:47 šport gost

      Ko vidiš te ljudi, ti pokvari dan. Kapo dol našim hokejistom, kako se borijo proti dosti močnejšim reperzentancam, ki imajo v ekipi večinoma same NHL igralce. Kako dobre športnike imamo, da se čudijo po vsem svetu. Politiki poglejte športnike, kako se dela na pošten način, drugače te v svetu ni. Anže Kopitar, Jan Muršak... in ostali fantje so ponos naroda in ne neki prodajalci megle vsakih štirih let. Tina Maze zlata in kdo bi si mislil, da mala državica ima že šest medalj. Te politike bi Andrea Masi hitro zrihtal in bi vsi bili tam, kjer jim je mesto.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.