https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Lažni alarm: Neznanec gasilcem prijavil lažni požar

18.02.2014 ob 6:16  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali 14 kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče z gmotno škodo, tri kršitve javnega reda in miru, tri poškodovanja vozil na parkirnem prostoru in povoženje divajdi.    

 

Na področju kriminalitete so v Murski Soboti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, tatvino v trgovini, poskus vloma v kiosk in poskus vloma v skladišče trgovine, na Meleh poskus vloma v vrtnarijo, v Gornji Radgoni poskus vloma v prostore ribiškega doma, v Bakovcih poskus vloma v počitniško hišico in v Puževcih vlom v gostinski lokal. Obravnavane so bile še štiri tatvine, ponarejanje listin in odvzem mladoletne osebe. Okoli poldneva je neznani storilec poklical na interventno številko 112 in prijavil požar na stanovanjski hiši. Policisti in gasilci so ob prihodu na kraj ugotovili, da gre za lažno prijavo požara. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, policisti za neznanim storilcem še zbirajo obvestila.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.    

Med 3. in 14. februarjem 2014 so po vsej Sloveniji potekale preventivne  aktivnosti za večjo varnost pešcev pod sloganom »BODI VIDEN – BODI PREVIDEN«. Pomurski policisti so v času trajanja akcije ugotovili 89 kršitev pešcev in 4 kršitve voznikov, ki so ogrožali pešce.

V času od 17. do 28.02.2014 poteka preventivna akcija varnega prečkanja nivojskih prehodov ceste čez železniško progo s sloganom »Ustavite se. Vlak se ne more«  Pri nesrečah na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo policisti ugotavljajo, da so prisotni različni dejavniki, ki prispevajo k nepremišljenemu ali objestnemu ravnanju voznikov, od megle, slabega vremena, sončne bleščavosti, ki  zmanjšujejo preglednost. Glavni cilji akcije so zmanjšanje števila prometnih nesreč na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo in posledic v teh nesrečah ter povečanje zavedanja in odgovornosti udeležencev pri prečkanju nivojskih prehodov.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.