https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Učenca Osnovne šole Tišina znova državna prvaka v računanju

Novo mesto, 18.02.2014 ob 13:30  

V soboto je v Novem mestu potekalo državno tekmovanje v hitrem in  zanesljivem računanju na pamet, na katerem sta se znova izkazala učenca Osnovne šole Tišina Kaja Tuškei in Rene Žižek, ki sta obranila naslov državnega prvaka.

 

V  treh predtekmovalnih krogih, ki potekajo na posameznih šolah,  je tekmovalo okrog 5000 računarjev. Najboljši se pomerijo v finalu v živo  in to v šestih starostnih kategorijah.

Tudi letos sta dva naslova državnih prvakov šla na OŠ Tišina. Kaja Tuškei, učenka 9. razreda, ki  je naslov državne prvakinje osvojila že šestič, je tokrat v peteroboju dosegla vrtoglavih 23583 točk in za več kot 6000 točk bila pred drugo uvrščenim. Rene Žižek, učenec 4. razreda, ki je že tretje leto državni prvak,  pa je dosegel 19216 točk in prav tako bil pred drugo uvrščenim  za kar 5000 točk.

S svojima rezultatoma sta bila v absolutni razvrstitvi, kjer nastopajo tudi srednješolci in odrasli, prav tako najboljša, Kaja prva, Rene pa drugi, kar še dodatno kaže o njunih izjemnih rezultatih. Njuna mentorica je učiteljica matematike Anka Brinar.

Učenca sta že večkrat bila na mednarodnih tekmovanjih, kjer sta že osvojila medalje, a letošnja udeležba je še vprašljivo, saj je povezano z veliko dejavniki.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2014 ob 13:46 Mamica gost

      Prav vesela sem za ta dva otroka in rezultate, ki ji dosegata. Veselim se vsakega dobrega rezultata, ki ga doseže posameznik, na katerem koli področju. Zato sem pa po drugi strani prav žalostna in ne upam se izpostavljati, ker so mi učiteljice na šoli potihoma rekle, če se mamica ali očka otroka, ki obiskuje OŠ Tišina zameri ravnateljici, potem se ravnateljica na nek način maščuje otroku stršev, ki so se ji zamerili. To so mi omenili tudi starši, ki so imeli take težave. Res je, da sama bolj redko vozim otroka v šolo, zato ne razumem početja g. Ravnateljice. Primer, ki se je zgodil, ravnateljica je pred množico ljudi nadrla starša, ki je peljal otroka, zaradi parkiranja, vendar ni bil kriv napad, je bil histeričen, nekaj dni pred tem pa je nad sarše poslala policijo, ki je samo opravila svoje delo. PEDAGOG, kar je seveda g. Ravnateljica pred otroki nadira starše, meni kot ženski je to nesprejemljivo in mi je zelo hudo. Med sarši krožijo govorice, da je G. Ranateljica bolana. Ne vem na koga se naj obrnem, koga naj prosim za pomoč, upam, da se ne bo kaj hudega zgodilo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2014 ob 20:42 gost gost

      gospa mamica ne nakladaj lejko je bila voni gužva pa je bole naglas pravla če bi tij bila ravnatelca bi se tudi glasno zgučavala če te nebi ščeli čuti g ravnatelca ti si BOS na šoli pa nej ena mamica vej drujge so nači mišlenja ne pusti se tij za mamicino dejte tuj odgovarđaš ka de pa še te delala bog ne daj se kaj zgoditi .Mamica čakaj še par let pa do ti deca po glavi odili pa še doj stvojega te ličijo ka si teško prigarala pa nej zmeriti pa Lp .

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2014 ob 9:20 Babi gost

      Najprej bi čestitala obema učencema za dosežen uspeh iz matematike ,prav tako tudi učiteljici g. Brinar .Mamici pa samo napotek ,če je temu res tako kot praviš glede ravnateljice ,pa imaš možnost se pritožiti na min. za šolstvo .Razen tega pa ne vem zakaj bi se ravnateljica izpostavljala in se prepirala z starši otrok ,po vsej verjetnosti zaradi parkiranja ?To bi jaz na njenem mestu uredila drugače!Oš ima preko javnih del zaposlenih 5-6 delavcev ,zakaj ne bi kateri od teh bil varnostnik na parkirišču oz. na šol. dvorišču in ta starše pravilno usmerjal kako in kam parkirati .Ja to pa je pravilna oganizacija dela v šoli ,za kar pa mora skrbeti ravnateljica .Slišala sem tudi da na tej šoli nekaj strašno "SMRDI ",,ja pa celo bi naj to obravnavali na seji OS ,pa je ravnateljica ,med drugim tudi odgovorila "da je na šoli 271 otrok in okoli 50 zaposlenih ,kar je tudi doprinos h koncentraciji različnih vonjav in plinov ( to pomeni da smrad povzročajo tudi ti po navedbah g. ravnateljice ),otem se tudi moraš malo zamisliti draga mamica ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.02.2014 ob 22:07 sonček gost

      Učencema vse pohvale in "KAPO DOL"! Kolikor vem, je na OŠ Tišina redna "štala". Pa ne zaradi smrada, ampak zato, ker ravnateljica ni kos svojim nalogam. Splošno je znano, da je več ali manj ves čas v konfliktu z lokalno skupnostjo,s starši, pa tudi v kolektivu ji ravno ne štima, ampak ona ni itak nikoli nič kriva. Je pa znano, da če se ji kdo enkrat zameri, je nasankal za vse večne čase. Ženska je zelo maščevalna. Glede na to, da na šoli že tako dolgo smrdi, se človek vpraša kaj hudiča so delali do zdaj, saj je ta ravnateljica na oblasti že več kot 7 let. Ali do zdaj ni bila sposobna rešitivi tega problema????Očitno ni rešila tega problema in še marsičesa drugega ne, sicer pa moram povedati, da se mi ta "šefica" kar smili. Dvomim, da je glede na svoje zdravstveno stanje sploh sposobna voditi takšno šolo.Bi se pa morala zavedati,da so vse te vloge minljive in kaj hitro se ji lahko zgodi, da bo spet le navadna učiteljica biologije. Mogoče je res že skrajni čas, da obišče kakšnega zdravnika, saj jo je prav strašljivo srečati!Brez zamere, ampak tako je!!!Če je človek bolan, si mora poiskati pomoč in se ne kregati z vsemi in vsakomer!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.