https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Dva pomurska podjetnika nezakonito porabljala več kot 2,5 milijona posojil

19.02.2014 ob 12:00  

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije, Policijske uprave Murska Sobota so podali  kazensko ovadbo zoper dve osebi iz gospodarskih družb iz UE Murska Sobota in Republike Srbije za dve kaznivi dejanji preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti po 230. členu KZ-1.


Osumljeni osebi iz gospodarske družbe iz UE M. Sobota sta v letih 2011 in 2012 del pridobljenih nepovratnih sredstev  Republike Slovenije porabili za kreditiranje svojih povezanih družb, v višini 1.7 mio EUR in na ta način nenamensko porabili sredstva, saj nista ravnali v skladu  s pogodbo.

Prav tako sta osumljeni osebi iz gospodarske družbe iz Republike Srbije v obdobju 2012 in 2013, del sredstev iz pridobljenega kredita, v višini 750.000 EUR, deponirali pri prodajalcu strojne opreme in nastopili kot garant, zaradi dveh posojilnih pogodb sklenjenih za drugi gospodarski družbi in na ta način nenamensko porabili sredstva, saj nista ravnali v skladu s kreditno pogodbo.

Neuradno: Šlo naj bi za posojila Aha Muri

Kot poroča STA so murskosoboški kriminalisti julija lani preiskovali sume storitve kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti v tekstilnem podjetju Aha Mura. Takrat so v Ljubljani obiskali tudi solastnico družbe Mojco Lukančič, ko naj bi preiskovali sume odtekanja državne pomoči v hčerinsko družbo Aha Mura Prvi maj. V hišnih preiskavah so iskali dokaze, da naj bi bila dva milijona evrov od državne pomoči uporabljena za hčerinsko družbo Aha Mura Prvi maj, ki deluje v Srbiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2014 ob 15:25 partis gost

      mislin ka je to vse larifari. Namreč lukančičeva je v dveh mesecih porabila ta denar za plače v sloveniji.2 Milijona evrov je potrebno mesečno za plače in ta denar je ona porabila že pred tremi leto+i ko je denar dobila od države. Zato je res neumno povedati da je šele sedaj po dveh letih ta denar šel v srbijo. KAKO PA ONI VEDO DA JE RAVNO TO TA DENAR KATEREGA JE DRŽAVA DALA ZA DELAVCE. tudi če je dala denar ji tega nihče ne bo mogel dokazati

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2014 ob 19:17 gost gost

      no ke ste zej tiste geniji ki ste zagovarjali potrpite de boljše nikooooooooooooooooole pod takšnim vodstvom tajkune edne ste mislile ka vas ne dobijo

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.02.2014 ob 19:24 gost gost

      partis pitaj se zakoj so nej prispevki plačani danes pol plače ka ne gučimo o tistih odpravninah ki jih je dolžna plačate vsen tisten ki jih je odpistila to je enda velke švajneraj pa ne na pamet tak kak gučijo bugec prvo sebe pa te za ostale

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.02.2014 ob 19:33 partis gost

      gost@ to je pa druga zgodba ka so nej plačani prispevki

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.02.2014 ob 19:48 gost gost

      partis nič zej ne obračaj na drugo zgodbo i za to je dobila peneze gi pa so tiste ka jih iz zavoda pokaserala pa od države vse nove mašine pa zvozila v srbijo naj da papir kelko je dala za tiste ki jih je odpistila briga mene naj vzeme ki de vzela,pa še nekaj odpistila je takšne ki imajo diagnozo rak pa povej čeje še tu kej čednoga nikajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj tajkun je tajkun pa ......................................................

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.02.2014 ob 21:57 gost gost

      To nista prekmurca.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.