https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z mandalo do pozitivne energije

Murska Sobota, 22.02.2014 ob 10:00  

V Šavel centru je v prostorih Galerije 23 potekala šola kreativnega ustvarjanja, kjer so se udeleženci delavnice učili risati mandale ter se seznanili s tehnikami risanja na različnih podlagah.

 

Mandala je sankrtska beseda za krog, red, strukturo ali središčenje, srečamo pa jo v vseh kulturah, religijah in civilizacijah. Praviloma so sestavljene iz treh delov: središča, ki je center mandale in vir življenjske energije, žarkov, ki izvirajo iz sredine, ter iz zunanjega oboda, ki je zaključek mandale.

Mandala predstavlja izvor človeka in njegov razvoj. Kot vir duhovne moči so sestavljene iz različnih likov, znakov, simbolov, figur in imajo več dimenzij. Povezane barve, geometrične oblike in simboli nas povezujejo s svetom in nam odkrivajo pot do sebe. Vsaka mandala oddaja pozitivno energijo, ki napolnjuje prostor z ugodnimi, pomirjajočimi vibracijami, dviguje energijsko raven vseh prisotnih ter vnaša harmonijo, radost, mir in ljubezen.

"Za geometrijsko osnovo risanja mandal uprabljamo šestilo in ravnilo, potem se pa kombinirajo barve. Za samo geometrijo se porabita približno 2 uri, drugače pa se za risanje mandale lahko porabi tudi od 2 do 3 dni. Danes se učimo risati rožo življenja, ki je sestavljena iz šestih geometrijskih delov," nam je razložila Olga Koren, ki je udeležence delavnice učila risati mandale.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.