https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

FOTO: V Carthagu tudi novi predelani kombi Malibu in okoli 50 novih zaposlitev

Odranci, 27.02.2014 ob 7:00  

Iz Carthaga bodo v prihodnjih tednih odpeljali že sedemtisoči avtodom, odprli novo skladiščno halo in pospeševali izdelavo predelanih kombijev. Dodatno naj bi zaposlili še okoli 50 delavcev.


Kmalu sedemtisoči avtodom

Vodstvo podjetja Carthago iz Odrancev je včeraj predstavilo rezultate poslovanja v preteklem poslovnem letu in predstavilo načrte za tekoče leto.Poslovno leto Carthaga traja od 1. avgusta do 31. julija, saj je Carthago svojo pot v Odrancih pričel sredi poletja 2008. V Odrancih so doslej širili obseg proizvodnje, dograjevali nove hale, zaposlovali delavce in tako v mesecu aprilu pričakujejo, da bodo iz proizvodnega obrata v Odrancih odpeljali že sedemtisoči avtodom.

V Odrancih izdelujejo že štiri modele

Kot je pojasnil Klaus Voggel, poslovodja podjetja Carthago GmbH in direktor podjetja Carthago d.o.o.,  Carthago v Odrancih trenutno zaposluje 410 zaposlenih, med katerimi jih je 75 odstotkov iz bližnje okolice in so od delovnega mesta oddaljeni  manj kot 15 km. Posredno Carthago preko dobaviteljev, ki delajo za potrebe Carthaga, daje delo tudi 160 zaposlenim pri slovenskih dobaviteljih.

Carthago v Odrancih proizvaja že avtodome znamk C-compactline, C-tourer in Chic c-line, trojici pa se je lani pridružil tudi predelan kombi znamke Malibu, ki ga izdelujejo v dveh modelih. Doslej so tedensko izdelali po šest takih kombijev, prizadevajo pa si, da bi do konca leta to številko podvojili.  Cena osnovnega modela vozila Malibu 600 je 40.750 evrov, drugi model 640 je za 3.800 evrov dražji.

Obrat Carthaga v Odrancih obsega 19.000 kvadratnih metrov proizvodnih površin, ki se s parkirišči in drugimi površinami nahaja na skupno 80.000 kvadratnih metrih. Doslej so v investicije vložili 16 milijonov evrov in v mesecu marcu zaključujejo tretjo investicijsko fazo. Lani so izdelali novo montažno linijo za izdelavo vozil Malibu, ki je sicer še nakoliko provizorična, a jo bodo vzpostavili v prihodnjih tednih, ko bodo skladiščni material iz sedanje hale preselili v nove prostore.

Z aktivnostmi v lokalnem okolju

Prokuristka Sandra Županec Antolin je predstavila aktivnosti in dogodke, ki so zaznamovali podjetje v preteklem letu. Poleg aktivnosti za zaposlene in njihove družine je izpostavila igralo v obliki avtodoma, ki so ga v preteklem letu podarili vrtcu Mavrica. Predaje igrala se je takrat udeležila tudi olimpijska šampijonka Tina Maze, katere sponzor je tudi Carthago.

Kljub slabšemu stanju na trgu povišali dobiček

Število novoregistriranih avtodomov v Evropi se je po besedah Johanenesa Stumppa, poslovodje podjetja Carthago GmbH, ustalilo pri številu 70.000. V zadnjih dveh letih je število novoregistriranih avtodomov nekoliko upadlo, a Carthago kljub temu uspeva širiti proizvodnjo. V preteklem poslovnem letu je Carthago imel 175 milijonov evrov prihodkov, kar je sedem milijonov več kot leto prej, zabeležili pa so dobrih 3,1 milijona evrov dobička, ki ga bodo po besedah Stumppa vložili v obrat v Odrancih.

Z državno pomočjo do novih 80 delovnih mest

Trenutno zaključujejo III investicijsko fazo, vredno štiri milijone evrov. Zgradili so proizvodno-skladiščne prostore v izmeri 5.000 kvadratnih metrov in zagotovili dodatna parkirišča za zaposlene na severni strani hal. Za investicijo so dobili 672.000 evrov državne subvencije, s katero so se obvezali, da bodo zagotovili dodatnih 80 delovnih mest, kar so deloma že izpolnili. Zaposliti nameravajo še okoli 40 do 50 delavcev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. romansandra
      28.02.2014 ob 0:03 romansandra

      ŽALOSTEN dogodek, ki je zaznamoval podjetje v preteklem letu! Dobri delavki po 4. letih dela niso podaljšali pogodbe. Razlog : neutemeljen. Bila je dobra sodelavka, presegala je normo in vsi smo jo imeli zelo, zelo radi. Jokali smo prav vsi z odelka, tudi fantje, noben iz proizvodnje ni razumel krivice, ki jo je doletela. Govorilo se je mesece o njej, po vseh vaseh naokoli.Sedaj njeno delo delata kar dva. Zgodba je resnična in jo lahko potrdi ves Carthago. Toliko o našem C A R T H A G U ! ! !

      48 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.