https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Utrip na območju LAS Goričko

23.02.2014 ob 10:30  

Razvojna agencija Sinergija je v okviru javnega razpisa Lokalne akcijske skupine (LAS) Goričko izvedla projekt z naslovom »Utrip na območju LAS Goričko«.


Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, in sicer iz sredstev LEADER. Sofinanciranih je bilo 85% upravičenih stroškov projekta. LEADER je 4. os Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007–2013, ki ga upravlja Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Namen našega projekta je nadgradnja razvojnega programa podeželja in izvajanje promocije razvojnih prizadevanj med prebivalci občin Goričkega. Glavni cilj je povečati promocijo rezultatov in aktivnosti projektov na območju LAS Goričko, ki so bili izvedeni v programskem obdobju 2007–2013 v okviru programa LEADER, in hkrati povečati tudi promocijo LAS Goričko.

V okviru projekta smo izdali promocijsko brošuro v slovenskem in angleškem jeziku o utripu na območju LAS Goričko, v kateri je zbranih vseh 38 projektov, ki so bili do sedaj izvedeni pod okriljem LAS Goričko in ob finančni pomoči sredstev LEADER. Skupna vrednost teh projektov je 1.316.402 EUR, od tega sofinanciranih 773.921 EUR. Poleg brošure smo izdelali tudi nov prenosni zložljivi pano za nadaljnje promocijske aktivnosti LAS in se predstavljali na različnih dogodkih. Z izvedenimi aktivnostmi želimo povečati prepoznavnost območja LAS Goričko, prispevati k ohranitvi kulturne, naravne in zgodovinske dediščine na podeželju ter tako omogočiti povezovanje dediščine z razvojem turizma in preživljanjem prostega časa.

Dodatne informacije o LAS Goričko lahko dobite na spletni strani www.las-goricko.si, preko elektronske pošte las.goricko@ra-sinergija.si ali po telefonu 02/538 13 52.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.