https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Beltinci: Projekt ureditve centra Beltincev se ne vključi v letošnji proračun

Beltinci, 27.02.2014 ob 13:30  

Pred dvema tednoma, na 5. izredni seji občinskega sveta Občine Beltinci, je pred glasovanjem o predlogu proračuna 12 svetnikov protestno zapustilo sejno sobo zaradi nestrinjanja s popravljenim proračunom za leto 2014. Niti včeraj, na nadaljevanju 5. izredne seje, proračun ni bil prejet, sprejeli so le dopolnitve predloga, ki ga je pripravilo 12 svetnikov.

Ker občinski svet Občine Beltinci na 5. izredni seji, dne 11. 02. 2014, ni glasoval o popravljenem predlogu proračuna, je župan Matej Gomboši sklical nadaljevanje seje, kjer je edina točka dnevnega reda bil proračun za leto 2014. Po ugotovitvah statutarno – pravne komisije morajo o proračunu najprej glasovati in šele nato ga lahko pošljejo v javno razpravo, ki bo trajala do 14. 03. 2014.

Sprejeli so dopolnitve predloga, ki so ga pripravili svetniki

Svetniki so najprej glasovali o popravljenem predlogu proračuna. Vendar ta predlog ni bil sprejet, saj je 7 svetnikov glasovalo za in 12 proti. Nato so glasovali še o dopolnitvah predloga, ki ga je pripravilo in podpisalo 12 svetnikov, kateri se s predlogom proračuna iz redne in izredne seje niso strinjali. Za proračun z dopolnitvami jih je glasovalo 12 za, 5 pa jih je bilo proti. Ta proračun bo tako z dopolnitvami šel v javno razpravo, ki bo trajala do 14. 03. 2014. 

Projekt center Beltincev se ne vključi v proračun za leto 2014

V dopolnitvah predloga so svetniki zapisali, da ne podpirajo zadolževanja Občine Beltinci, saj ni potrebno tako visoko zadolževanje v višini 570.000 evrov. Poveča se vlaganje v obrtno cono, dodatna sredstva naj bi namenili za socialno podjetništvo, ohrani oz. poveča se tudi postavka za gasilce.

Projekt ureditve centra Beltincev se v predlagani višini zamrzne in se ne vključi v proračun za leto 2014. V celoti se izgradijo kolesarske steze tako, da bodo vse vasi med seboj povezane (Bratonci, Lipovci), začne se tudi izgradnja steze Bakovci – do katastrske meje z občino M. Sobota. Višina sofinanciranja Zavoda za kulturo in turizem Beltinci ostane enaka kot v letu 2013, z rednim financiranjem se omogoči normalno delovanje krajevnih skupnosti in s tem posredno tudi društvom. Predlogi zmanjševanja določenih postavk so povezani tudi z možnostjo večje transparentnosti pri porabi sredstev.

Štefan Perša proti zadolževanju, saj noče biti na “tapeti”

“Ker sem že zadnjič zapustil sejo, tudi danes ne bom glasoval za ta predlog proračuna, ampak za predlog, ki smo ga podpisali mi svetniki. V svetniški skupini NSi podpiramo razvoj drobnega gospodarstva, zato sem proti zadolževanju, ker nočem biti v naslednjem letu na tapeti, da sem občino zadolžil in ne bom mogel uresničiti določenih projektov, ki so nujno potrebni,” je bil v svojem nastopu odločen Perša.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.02.2014 ob 16:27 Matejka gost

      Politika se mi je totalno zasrala. Sem članica TD Beltinci. Na občnem zboru nas je župan silil v sprejem nekše podpore, za podpiranje ureditve okolice cerkve in občine. Župana tri leta nismo vidli. Aja, letos so volitve. Kaj ima naše društvo s njegovimi idejami. NIČ; NIČ; NIČ. Še ena takšna poteza in adijo društvo, kje politika komandira. Kakšnen beton sredi Beltinec? PROTI; PROTI; PROTI. Ste čisto znoreli v teh časih? Kako pa je bilo sinoči na seji? Ve kdo kaj?

      34 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.02.2014 ob 16:41 gost gost

      Glavno ka do mela društva pejneze z kerimi do se lepo mastila

      3 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.02.2014 ob 18:36 gostt gost

      itak. Zato pa delajo fejst na tun ka bi bivšoga župana na oblast nazaj spravili-na njegof račun so se društva fejst mastijla občina pa stagnejrala

      6 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.02.2014 ob 18:53 Stewen gost

      BELTINCI NAJ... Morda bo kdo zdaj pričakoval, da bom zapisal, da so Beltinci naj ...(lepši) kraj, a ga bom razočaral: Beltinci so med najslabše (ne)urejenimi kraji Pomurja. Morda je okolica cerkve in občine še sprejemljiva za ljudi, ki čakajo, da pozvoni k maši, potem pa jo mahnejo h Gezi, ob koncu maše pa se spet pojavijo pred cerkvijo. Saj je tako, mar ne - dečki in mlajši moški? - Vznemirejen pa sem, ko se peljem skozi Beltine iz odranske smeri proti Murski Soboti (in obratno). Ta cesta, resda je "državna", toda je tudi ulica, menda Panonska. Vse je odbijajoče, na primer velik prazen preostor, ki je namenjam Bog ve komu. Zdaj pa na tej ulici tudi kopajo pločnike. Zanimivo, da se podoba Panonske nične spremeni, četudi se župani (levi in desni) menjavajo. Zdaj pa, kot berem so "zamrznili" ureditev krajevnega in občinskega središča. Vem to ne prineslo kaj prida denarja, tja vržen denar pa vendarle ne bil. Gre se za "lice" Beltinec. Torej Panončani, kaj bo z vašo ulico in nas voznikov cesto, ki pelje skozi vaš kraj. Tako sem neučakan na ureditev, četudi sem "tujec".

      6 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.02.2014 ob 21:43 Marija gost

      Beton ob cerkvi ne bi pomenil napredka vasi. Smo pa ob posnetku seje in nastopu g. Zavca spoznali, da parkirišče nuca glasbena šola. To je neobvezna in privatna šola. Starši otrok neodgovorno parkirajo na Ravenski cesti. Naj se zapejlejo na župnišče. Čestitke vsem svetnikom PROTI za pokončno držo. Beltinčani ne podpiramo te anložbe. Še malo, oktobra bo že nov župan. Spoznali smo kdo sta župan in podžupan in stranka SDS.

      23 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.02.2014 ob 21:50 opazovalec gost

      Upam, da ste danes kljub posnetku občinske seje gledali oddajo Tarča na SLO 1. Je kakšna razlika med Janezom Janšo SDS in županom Gombošijem in podžupanom Zavcem (oba SDS). NOBENE!!!

      25 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.02.2014 ob 7:14 gost gost

      Marija - Res je, da so se dementni svetniki vrnili na sejo, ko so ugotovili skupaj z staro strino in strici, da ne dobijo plačane ne dokončane seje. Strici so jim tudi podtaknili papir na katerem so navzkrižna pravila dobre pameti. Tako velevajo, da se beton zamenja z asfaltom in z njim pokrijejo rodovitna polja. Tako bo poljane zakrival asfalt in beton, na centru trga pa bodo imeli kamenje, blato in vodo ob deževju. Ali je to ta prava ideja z katero se hvalijo neuki in nesposobneži, ki jim gre samo za oblast. Za vsako ceno bi radi prišli ateisti v zgodovinskem vernem kraju na oblast. Kakšna podlost ateistov- LDS; SD, Neodvisni in drugih izkoriščevalcev dobrih ljudi

      7 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.02.2014 ob 8:20 pinci gost

      Rejsan ste eni pametni, ka je pomembno za koga se nuca parkirišče. Če se ta glasbena šola ne bi napravila, bi še zdaj deco vozili v M.S. Pa naj tisti, ki pripelajo deco parkejrajo na Melinci, pa v Bratoncaj. Boli pa vas ka je tou "cerkveno". Pa še dom JŠ vam je tudi trn v peti, ka ga je župnik napravo. Ka bi pa sploj meli, če toga ne bi župnik napravo, seveda ob pomoči občine... Nanstara lejta pa te ite v dom v Duplek.. Od raznij Ružičof in Petkov tak nikaj nede. So proti vsemi, samo nikaj so še nej pokazali. Činč si je bar igrišče napravo, zdaj pa je kot predsednik Ks proti ureditvi in se bedasto reži, ka pa je san ge kaj pametnoga predlagal.. Varianta urediteve centra je takša kot je, verjetno bi se še dalo kaj popraviti, dopolniti...prvi župan, ki je po tolikih mandatih sploh štel kaj za beltince napraviti, pa ga beltinčarji takoj raztrgate, da ne govorimo o teh svetnikih o katerih je škoda besed. Gospa iz turističnega društva pa lepo prosim kar poniknite v mišjo luknjo. Če bi to TD bilo za kaj, bi samo predlagalo neko takšno ureditev kraja in šlo županu nasproti. Okrasitev novoletne jelke pred Zvezdo in še kakšen pohod.. pač ni zadosti za TD v takem kraju. malo se ozrite na okrog..

      7 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.02.2014 ob 8:51 opazovalec gost

      Gost, pa pinci, vama res ni več pomoči! Mata vidva dobrega strica iz ozadja na župnišči, keri potrebuje takšne izvajalce kot sta župan in podžupan. Če nebi bilo teh dveh, bi glasbeni šoli, pa še komu že trda predla. Nič nimam proti glasbeni šoli in ne proti domu, nasprotno, prav je da sta v Beltincih, če pa že sta, pa naj vodstvo in lastniki pokažejo, kako so sposobni upravljati obe inštituciji. Vsak bi bil sposoben gospodar z drugim denarjem, ne svojim. Za glasbeno šolo itak večji delež za delovanje prispeva država in občina. Gost, ti pa v kratkem obišči kakšnega zdravnika, saj to pričaš v svojem komentarju. Oblast; to vas najbolj muči v cerkvi kot inštituciji, da ne bo pomota, to si želite, sama hudobija in zloba vas je. Razumem, da vam je za oblast, vidimo iz prakse v Sloveniji, kaj je sposobna cerkev in oblast (če jo ima SDS) narediti dobrega za ljudi. V Beltincih ni nič drugače, samo poglej na Supervizor, pa boš videl, kako ogromna je vsota, ki jo cerkev dobiva iz občinskega proračuna. Že davno bi si lahko uredili pozlačeno parkirišče na cerkvenem zemljišču, če bi to želeli in potrebovali. Se opravičujem ostalim z mojim komentarjem, ampak to več ni normalno, kar se v Beltincih dogaja in naj še spomnim, v Beltincih ima cerkev oblast na občini od ustanovitve občine. Zadnji čas je, da se to konča!!!

      22 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.02.2014 ob 10:48 tinč gost

      mogoče katera danes za analo???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.02.2014 ob 11:07 matematika gost

      lds+sd+nsi+ađić+sraka (koalicija za kermana) ne ve natančno, pod kakšen sklep se je podpisala. :)

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.02.2014 ob 13:16 gost gost

      Gostt - to je resnica kaj si napisal. Prejšnji župan je bogato nagrajeval vse tiste, ki so ga podpirali in volili. Po volitvah pa jim je spet manj dal, pa drugim več. Denar so tako zapravljali za banalne stvari. Prejšnji župan je hotel odkupiti Gostišče Zvezdi, kjer bi imela Beltinska društva pisarne na strošek Občine, pri tem so mu pomagali svetniki NSi- ja, LDS-a, SD in R. Činč. Z nasprotnim predlogom svetnikov strank SLS, SDS in dveh Neodvisnih mu to ni uspelo, ampak je dobil možnost za nakup sedanji lastnik, ki je tako omogočil delo krajanom Beltincev in okolice. Dovolj jasna so dejstva katere stranke in njihovi svetniki so z dobrimi predlogi in glasovanji ustvarjali dobrobit občine in občanov v preteklih letih.

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.02.2014 ob 13:38 opazovalec gost

      Ne bom komentiral drugega kot to: ne razumem ka se je dalo komunicirat do letošnjega leta, sedaj pa naenkrat več ne. predlagam, da predstavniki strank preberejo kaj imajo zapisano v svojih programih, ker vidim da jih zelo nese vstran od tistega. V Beltincih pa ne bo nikoli dobro če bo ta ali on. Ne zagovarjam ne levih in ne desnih strank, ker bi mogli vsi malo popustiti ker so se sedaj svetniki spustili v sovraštvo med sabo, kar ni lepo, če se želi delati za skupni blagor vseh prebivalcev v občini. Zato dragi svetniki vsi malo popustite, čeprav je težko ker vsak zagovarja svoje, ampak poanta politike je tudi DIALOG. Dajte ga uresničit! Da se bo res uresničila napoved, ki jo je napisal Cankar za slovenijo, jaz pa jo prenašam na Beltince: ....tod bodo živeli dobri ljudje.....jaz pa dodajam in zadovoljni ljudje.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.02.2014 ob 14:50 gost gost

      Vse za oblast. Pa naj je v MS ali Beltincih. Zajebavanje županov na cejli črti, pau leta pred volitvami.. Či tau volilci kupijo? Pa rejsan nemrejo kakše pametnejše strategije vo najti, tej, ka ščejo menjati župane.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.03.2014 ob 14:47 obveščeni gost

      Ja kaj je z vami SDS-ovci, itak ste slepi pa z opranimi glavami. Malo v razmislek podatek. Poglejte na Supervizor, kjer najdete vse podatke (na žalost nekaterih) Dva Filipa, brata županove žene, sta v glavnem v mandatu svka iz občinskega proračuna pogrbala skoraj 500.000,00 Erov, župnija in njeni sateliti (glasbena šola, doum, .... pa skoraj 600.000,00 Erov. Skupaj več kot 1 milijon evrov iz proračuna občine. In to boste rekli, da je prav in pošteno (v glavnem SDS člani in simpatizerji). Če malo pobrskate po tem "čudežnem" Supervizorju boste našli še marsikaj. Ampak kaj, ko za SDS to ni res, je laž, so podtikanja, provokacija in še in še izgovorov. AMPAK VSE TO IN ŠE MNOGO VEČ JE RES!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.03.2014 ob 16:02 gost gost

      Meni se to zdi Slovenska bedarija, da ne sme sorodnik, ki je lahko dober podjetnik delati za občino. Ampak to so si izmislili tupoglavci, ki lahko potem kritizirajo in napadajo. Nikjer ni omenjeno, da je omenjeni podjetnik delo opravil slabo. Kaj je tu narobe. Povejte na glas, da dela niso dobili razni malarji in zmikavti. To je narobe.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.03.2014 ob 17:13 obveščeni gost

      Gost - gost, ti tupoglavci, ki so si to izmislili, so Janez Janša, Gorenak, Mate, lepotica Irglova vsemogočni Grims in mnogi iz SDS-ja. Beri malo, ne da mlatiš prazno slamo. Ja če že sorodnik, na javnem razpisu, ne pod mizo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.03.2014 ob 19:31 a gost

      Matejka vsaka čast si povejdala kratko in jedrnato PROTI PROTI in tudi PROTI gombošiji ka tau ka se zaj dogaja je nikoli nej bilo tisti pa ka je napijsau ka do se turistična društva mastijla z pejnezami jes mijslin ka si naj doma izpijske pogledne svoje pa te od drujštef gučij ka nema blage veze. naj na supervisore pogledne kama so pejnezi šli na trr od 2 filipa pa na župnišče recimoka je zaj gomboši za podrtijo VILA MONDA plačo 76.000 € pa ka nemo še kaj naštejvau društvan pa vsaka čast ka se znajdejo ka preživejo zakon ste.TAK SE DELA POVEJTE SVOJE KA SA TA AGONIJA PA KORUPCIJA KONČA.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      01.03.2014 ob 19:55 obveščeni gost

      Vas moram spomniti še na dve lopovščini s strani župana. Legalizacija svoje črnogradnje z ravno streho z neverjetno hitrostjo na stroške občine. Oddaja 12 hektarjev zemljišča svojemu sorodniku in sosedu Glavaču, ki na račun občinskega premoženja prejema mastne subvencije, dva podjetnika iz občine, ki sta želela graditi v tej obrtno industrijski coni pa je dobesedno nagnal ko sta bila pri njem na razgovoru. Bom objavil še kakšno cvetko, to morate občani izvedeti.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      02.03.2014 ob 7:52 gost gost

      Svetnik Prša stopil korak nazaj. Beltinski okoljski minister, ki je užival triletno podporo SDS in župana dr. Gombošija ni dvignil roke za predloge, ki jih je predhodno podpisal. Računi strica Kermana se nebi izšli, ker bi več pridobila druga dva poraženca na prejšnjih volitvah za župana Činč- LDS in Ružič- SD. Zato je Kerman zapovedal naj svetnik NSi-ja stopi malo na premzo.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      02.03.2014 ob 10:54 kandidat gost

      Hočemo gospoda RITOPERJA, za župana. Vsi njegovi podporniki. On je edini zaslužen za vse.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      02.03.2014 ob 16:31 Soči- joči gost

      Kakšna škoda, da EX svetnik Sraka ni napisal pismo- glavnemu organizatorju v Ruski Soči , tako bi organizator priznal zasluge za organizirane nesporazume omenjenega svetnika in mu podelil medaljo. Ta zajezivi možak je obljubljal pred volitvami, da bo njegov prihod v občinski svet dvignil renome občinskemu svetu. Takšne titule so si pripisovali nekdanji partijski voditelji, ko so obiskovali čobanske večerne šole. On je eden za dva moža pa pol.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      03.03.2014 ob 13:52 test gost

      G. Obveščeni, takoj nas obvesti, ko boš ugotovil ali prst, ki si ga potisnil v ta zadnjo SMRDIJ ali DIŠIJ. Čakamo na tvojo ažurno ugotovitev. Prosim, da postopek zaradi točnosti ponoviš vsaj trikrat.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      04.03.2014 ob 18:12 melinčar gost

      Lujz Sraka, sošolec iz 7.in 8. razreda OŠ v gradu v Bletincaj: HVALA DA SI NAM OBČANOM PRINESEL RESNICO. HVALA SVETNICI IN DRUGIM SVETNIKOM. Danes sem videl podžupana z novim velikim avtojom. Funkcija že prinaša evreke. Joško.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      06.03.2014 ob 19:03 Riki gost

      Če ti je sraka bil sošolec nam tou vse povej Samo nejde mi v račun ka si se podpisal kak melinčar namreč na melincaj mamo mi drugo mnenje

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      06.03.2014 ob 19:20 marko gost

      Škoda, ka se župan ne obrne za svetovalca v Lipovce - tam so vaško ,,središče,, uredili za samo??? 80.000 EUR

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      11.03.2014 ob 20:19 Piki Rikiji gost

      Tij lejko maš samo svoje mnenje. Melinčari nej smo Riji oz. tij. EDNIN SO SE NAČRTI POKVARILI. Gda prijden k meši vedno parkejran na farofi. Tan dol denimo malo asfalta, pa de vse v redi. Naj majo B0ltinčari tau svojo travo. Pa šče prav majo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.