https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ljutomerski svetniki: Karbova izkoristila vodovod za volilne namene

Ljutomer, 28.02.2014 ob 9:30  

Svetniki Občinskega sveta občine Ljutomer so podali zahtevo za izredno sejo občinskega sveta, na kateri bi sprejeli ukrepe, s katerimi bi zagotovili nadaljevanje del na Sistemu C pomurskega vodovoda pod nosilnostjo Občine Ljutomer.


Hkrati tudi apelirajo na župane vseh partnerskih občin, da to njihovo namero upoštevajo na današnjem sestanku v zvezi z zapletom pri Kraku C pomurskega vodovoda, ki ga je s svojim samovoljnim odstopom povzročila županja Olga Karba.

V obvestilu za javnost županji očitajo: »Nedopustno je, da je županja mag. Olga Karba s svojimi dejanji resno ogrozila izvedbo projekta Sistema C,  vse to za njeno osebno promocijo pred volitvami v jeseni. Odstopila je od opravljanja nalog, ki so dolžnost županje Občine Ljutomer in ne osebna dobra volja. Županja je na ta način želela preusmeriti pozornost in zamegliti svojo napako, ko je povsem po nepotrebnem zadrževala plačila izvajalcem in jih pogojevala s sprejetjem proračuna. Po mnenju Ministrstva za finance, z dne 17.2.2014, bi izplačila izvajalcem lahko izvedla. Očitno jih ni želela. S samovoljnim odstopom je županja brez realnih razlogov z željo, da izpade žrtev zarote in ustvari medijski šov, ki ga je podkrepila s pismom v katerem govori o »zmagi«, resno ogrozila projekt Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C. Resnica je ravno nasprotna, to potrjuje dejstvo, da je celoten delež, ki ga je Občina Ljutomer morala sofinancirati iz proračuna za mesec januar, znašal zgolj 996,96 EUR. Tega županja ni želela poravnati z izgovorom, da še ni sprejet proračun, je pa brez zadržkov za svoje svetovalce, ki ji pomagajo pri medijskem predvolilnem šovu, iz sredstev vseh občank in občanov, zgolj v januarju 2014 namenila 1.732,40 evrov.

Ob teh dejanjih županje večina svetnikov v občinskem svetu z žalostjo ugotavlja, da županja Olga Karba nadaljuje z nenehnim obtoževanjem in iskanjem drugih krivcev za svoje neuspehe in samovoljne odločitve. Zelo prozorni so njeni nameni, da želi razloge za zastoje pri vodenju projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C« neupravičeno naprtiti občinskim svetnikom.


Ob tem so svetniki še dodali, da je absurd njeno stalno obtoževanje, da ne želijo proračuna in da so proti posameznim projektom. Svetniki si le prizadevajo, da se projekti financirajo iz racionalnejših virov, ne pa z zgornjo mejo zadolževanja  občine, tudi županja ve, da bo proračun v kratkem sprejet. Vsa pretirana medijska prizadevanja, preusmerjanja pozornosti od številnih obljubljenih, a kljub trem do sedaj sprejetim proračunom nerealiziranih projektov, govorijo  o tem, da je ona tista, ki je veliko prezgodaj začela volilno kampanjo in to ne glede na posledice, ki jih bomo zaradi njenega neodgovornega početja čutili vsi občani.

Svetniki županjo ponovno pozivajo, da naj preostanek mandata svojo energijo, bolj kot v povzročanje izrednih situacij in ustvarjanju namišljenih problemov, usmeri v aktivnosti sodelovanja in skupnega reševanja dejanskih problemov občanov, ki jih imamo v zadnjem obdobju tudi zaradi njene radikalnosti vse preveč. Vsaka medalja ima res lahko dve plati, dejstvo pa je, da je županja Olga Karba s svojim odstopom z mesta koordinatorke projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C«  naredila veliko škodo ljutomerski in vsem občinam, ki sodelujejo v projektu.

BABIČ Tihomir, BOGDAN Damjan, GRANTAŠA Jože, KARBA Sara, KAVČIČ Aleksander, KLEMENČIČ Jože, KOSI  Dušan, LAH Andrej , LIPOVEC Aleš, ROŠKER Franc, SMODIŠ Branko in ŠTEFANEC Robert«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2014 ob 11:04 gost gost

      Če županja ne opravlja svojih nalog, naj odstopi, ali se do volitev odpove svoji plači. Če bi jaz opustil svoje delo, ne bi dobil niti centa plače.

      28 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2014 ob 11:05 Olgin občan gost

      Počasi bom se res začel spraševati kdo ima tukaj svoj prav. Bolj ko berem ves ta pink pong vidim, da imajo tudi svetniki svoj prav in da je županja res šla že malo predaleč. Definitivno pa s tistimi 1.700 eur ali koliko že...pa če je to res se vprašam, kaj dela toliko visokošolanih ljudi na občini, če mi moramo za take stvari plačevati še nekoga drugega zraven. Pa sedaj sem se malo bolj poglobil v imena teh podpisanih svetnikov. Pa saj jih več kot polovico poznam. Pa saj to so čisto OK ljudje in verjamem, da vejo kaj govorijo...ni fer da jih čisto tako na čustveni bazi vsi povprek obsojajo. Evo moje čisto objektivno mnenje.

      33 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2014 ob 12:41 gost gost

      Teh 12 svetnikov je ogrozilo projekt sistema C, s tem da že več mesecev ne sprejmejo proračuna in se gredo volilno kampanjo kljubovanje županji in oviranja izvedbe vseh projektov v občini. Ves čas zatrjujejo da proračun ni povezan s sistemom c, zdaj pa ko so jim ljudje na ministrstvih jasno povedali da brez ljutomerskega proračuna ni sistema c in se ta ne more izvajati, zdaj pa želijo prikazati gospo županjo, da je ona ogrozila projekt, v resnici pa ima zaradi njihovih dejanj zvezane roke. Pa če mislij totih 12 ka smo mi občani nori in da nasedamo njihovim vsakodnemim stokanjem preko pisarjenja, se grozno motijo, ker vemo, da so za nastalo situacijo odgovorni prav oni. ODSTOPITE.

      3 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.02.2014 ob 12:48 Robin Hood gost

      Točno tako, kot sta zgornja dva povedala. Da se spraviš na Supervizor in med proračun, te začne boleti glava, kam vse odteka denar. In to velike številke. Povsod so rezerve in glede na situacijo, bo nujno treba začeti malo varčevati. To ne pomeni, da ne bomo investirali. Ampak pomeni, da se ne bo kar vse počez plačevalo tisto, kar se ne potrebuje. In seveda pri vsakem projektu se da kaj privarčevati. Če je seveda volja. Takšno nevestno in neodgovorno obnašanje, kot pa je sedaj bilo okrog vodovoda pa je višek. Vsak funkcionar, in še zelo dobro plačan po vrhu se mora zavedati, da je treba delo opraviti kar najbolj učinkovito. Tisti, ki zadevam niso kos, naj odstopijo s svojih funkcij. Ne od projektov, ampak s funkcij na katero jih je ljudstvo postavilo. To velja tudi za županjo.

      24 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.02.2014 ob 16:34 gost gost

      glede sodelovanja županje s svojim propagandnim strojem več tukaj: http://supervizor.kpk-rs.si/organ/75620/podj/36108154/ Očitno ona misli, ka so občani le ovce, eeeeeeeeeeeeee. Vprašanje še samo kako dolgo še......

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.02.2014 ob 17:31 gost gost

      Ga.županja, ne kažite s prstom na tiste, ki niso krivi nič pri izgradnji C kraka pomurskega vodovoda, prevzemite politično odgovornost za svoj fiasko in odstopite kot županja. Tako bi storili odgovorni politiki.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.02.2014 ob 17:44 občinar gost

      Gost, ona ne more prevzeti politične odgovornosti, če pa ves čas govori da ona ni politik. Pa bi verjel, da ni, saj če bi bila bi bila bolj spretna :-)

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.02.2014 ob 21:54 Prlek z bregov gost

      Ta cirkus okrog proracuna je res zupanjino maslo. Res pa je prozorno, kako je zelela s pomocjo vodovoda doseci svoje, sedaj pa krivi svetnike, ki so ohranili trezno glavo, neokusno! Proracun bi bil ze zdavnaj sprejet, ce ne bi silila s tem kreditom. S kreditom in novimi davki ve vsak, ravno taka politika in taki politiki so nas pripeljali v krizo,. Res zelim, da bo obcino kdo vodil kdaj tako, kot se vodi dobro podjetje, gospodarno, varcno in ucinkovito.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.02.2014 ob 23:02 SRAMOTA gost

      Jaz na minimalcu za delo v vseh možnih pogojih in ob dela prostih dnevih, ta karbovica pa skoraj 2000EUR nakaže nekomu za svetovanje, pa koga imaš ti za norca ! Prleki gremo pred občino demonstrirat dokler ta ženska ne odstopi.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.03.2014 ob 11:22 Sandi gost

      Županja Karba Olga! Zdaj pa je dovolj! če bi bila poštena, bi vrnila dolg tvojega partnerja. Malo jo vprašajte novinarji kako je bilo z propadlo Sramota, zdaj je pa jasno, da so imeli svetniki prav. Ne morem verjeti, da nekdo iz ega in kljubovanja ogrozi svoje občane in občane sosednjih občin. Novinarji preverite kako je bilo z nekdanjo restavracijo v ljutomerski mestni hiši, ki jo je imel v najemu partner Olge Karba, preverite kdo je sestavljal tisto za občino ŠKODLJIVO pogodbo, po kateri je županjin partner postal bremena prost. SRAMOTA in ona si upa zastopat občino. Prav ima tisti nad mano GREMO PROTESTIRAT PRED OBČINO DOKLER OLGA KARBA NE ODSTOPI.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.03.2014 ob 17:18 občan Ljutomera gost

      Eni komentatorji ste res čudni. Pa saj je jasno, da je županja imela prav, ko je trdila, da je treba sprejeti proračun. Tudi vse ostale občine so izrazile željo, da občina Ljutomer nadaljuje s koordinacijo izgradnje vodovodnega sistema. Hkrati pa so vsi skupaj s predstavniki ministrstva apelirali na vse občinske svete, da čimprej sprejmejo proračune, ker je to pogoj za izvedbo investicije. Torej apel velja tudi na občinski svet občine Ljutomer. Ti pa, če smatrajo, da je proračun takšen, kot ga predlaga županja, neustrezen, naj sestavijo in predlagajo takega, ki bo za njih ustrezen, torej brez zadolževanja in z vsemi investicijami. Premalo je biti nonstop samo proti in proti brez pripravljenih alternativ.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.03.2014 ob 23:05 Političarka gost

      Glede proracuna nihce ni trdil, da ga ni treba sprejeti. To, da svetniki ne zelijo proracuna se mi zdi, da je bilo sproducirano za potrebe politicnega delovanja županje. Svetniki so namrec, kolikor vem, tri leta njenega mandata normalno sprejeli proracun, res pa v njem ni bilo takih kreditov, kot vztraja na njih letos. Kaže, da se edino svetniki sedaj držijo volilnih obljub in ne želijo občine zadolžiti za celo desetletje do maksimuma. Ker pa zupanja nima rezultatov, volitve pa se bližajo, sedaj s krediti na hitro zeli nadoknaditi zamujeno. Pri Prlekih, ki slovijo kot dobri gospodarji, za tako ekonomijo res nima podpore. S krediti in davki ve vsak, takih političark ne rabumo! Povsem jasno je, svetniki zelijo proracun cim prej, res pa ne takega kot zeli zupanja. Znano pa je, da je v preteklosti vedela zganjat velik cirkus, ce je bil vlozen kak amandma, ki je posegal v postavke, kot so npr. svetovalne pogodbe, medijska promocija, poslovna darila in podobno. Sedaj je verjetno tako, da je ona vse povprek obljubjala, placevala bi s kreditom, svetniki nocejo kredita, ona pa noce ničesar črtat. Vodovod ji je tako prišel zelo prav, preko njega želi doseči svoje. Res je nedopustno, da preko vodovoda zeli uresniciti svoje politicne ambicije in se igra z evropskim denarjem. No, zdaj so ji verjetno povedali, da mora đelat naprej, da ni ona tista, ki bi kar tako lahko odgnala težko priborjen projekt iz Ljutomera. Me res zanima, na kaksen nacin bodo sedaj njeni medisjki svetovalci to skomunicirali. Da se je zmotila in neupravičeno zadrževala evropska sredstva za njih ne pride v poštev. Da nima pooblastil, kot si je domisljala, da bi kar tako dala dol dolznost koordinatorstva ljutomerskega župana, ki je navedena v vseh pogodbah, ne bo priznala, da je naredila veliko napako. Hmm, normalno bi bilo, da ji svetujejo, da se upraviči svetnikom, obcinam partnericam in občanom za ves cirkos, ki ga je naredila. Pričakujem preveč?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.03.2014 ob 23:30 lotmerk gost

      Čakala je na amandmaje da jih nategne kot lani. Letos bo druga pesem. Vsi amandmaji bodo pripravljeni v nulo. Če bo hotela kaj zapletati se proračun vrže. Nema trte mrte. Prva stvar ki leti iz proračuna je komunikator. Tudi sredstva za občinsko upravo se zelo zmanjšajo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.03.2014 ob 23:36 Občinski gost

      Proračun res mora biti. Njegovo sprejemanje ima pa neko proceduro, ki v Ljutomeru še pač traje, kot tudi v marsikateri občini, kjer še ni sprejet, pa se v njih evropski projekti, ki so večletni, normalno odvijajo. Le Ljutomer je izjema! Ministrstvo je jasno reklo, da se v fazi sprejemanja občinskega proračuna lahko evropske investicije z državnim denarjem normalno plačujejo, je to tudi logično, saj je ta denar namenski in že zagotovljen v drugem proračunu, v tem primeru ministrstva, obcčina je le posrednik. Tako je povsem jasno, da se plačilo posameznih situacij lahko izvede, seveda pa se ne more to vleči v nedogled, npr. do konca investicije. Mislim, da so to imeli v mislih tudi župani v Radgoni. Kako bo pa to interpretirano s strani ljutomerske županje....? Me kar že v naprej kot občana malo glava boli od tega, kako bomo sedaj verjetno spet poslušali silna prepričevanja, kako se vsi motijo, kako je nujno, da mora biti proračun sprejet točno tak, kot ga želi županja, če ne bo tako, ne bo vodovoda, kako je ona imela vse prav, svetniki pa narobe in bla bla bla...bla.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.03.2014 ob 9:58 prlek gost

      Ko to vse poslušam, gledam, berem pridem do zaključka in predlagam rešitev, ki bo koristila vsem občanom. Spoštovana županja, svetujem vam, da si namesto svetovalcev pr stroke, najamete pomoč psihiatrične stroke.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.03.2014 ob 11:12 Občan Ljutomera gost

      Ne vem, kako tu eni povelilčujete te politične samodržce v občinskem svetu, ki delajo izključno proti občanom. Če so občani na zborih občanov rekli, da se strinjajo s takim proračunom, ga bi naj potem politika upoštevala. Ga pa ne, ker ni v interesu političnih strank. V interesu političnih strank je samo "stolčanje" za svoje položaje, vsi so se videli že nekje v nekih pozicijah, v kratkem nas časa veliko politično imenovanje načelnika Upravne enote Ljutomer. Vse v duhu politike, ki vas žene žejne čez vode.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.