https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Beltinski svetniki: Župan slabo komunicira z občinskim svetom

Beltinci, 28.02.2014 ob 12:40  

V uredništvo smo prejeli pisno pojasnilo o vzrokih odhoda beltinskih svetnikov iz 5. izredne seje, saj želijo, da javnost izve razloge za odhod iz omenjene seje.


Kot glavni razlog navajajo nekomunikacijo

Naj spomnimo, da je pred dobrima dvema tednoma na 5. izredni seji občinskega sveta Občine Beltinci pred glasovanjem o predlogu proračuna 12 svetnikov protestno zapustilo sejo zaradi nestrinjanja s popravljenim proračunom za leto 2014. V pisnem pojasnilu, ki smo ga prejeli v uredništvo od svetnika Alojza Srake, je bilo zapisano, da je 12 svetnikov zapustilo sejo, ker je to bil edini način, da se vzpostavi komunikacija.

Svetniki trdijo, da so že na dveh proračunskih sejah izjavljali, da so proti načinu, ki ga je župan Matej Gomboši uporabil pri pripravi letošnjega proračuna. Navajajo, da ni bilo nobene organizirane komunikacije, niti tega ni storil novoimenovani podžupan Matej Zavec, ki je bil zato tudi imenovan in bo najbrž tudi plačan. Tri mesece ni bila sklicana nobena seja, v treh mesecih priprave proračuna se niso kontaktirali člani sveta krajevne skupnosti, svetniki krajevne skupnosti in občinski svetniki, za javne zavode pa ne vedo oz. niso prepričani.

Svetniki ne pristajajo na izsiljevanje

Čeprav je župan dobil mnenje Službe za lokalno samoupravo, dne 14. 02. 2014, je za razlago poslovnika pristojna statutarno – pravna komisija občine Beltinci. Župan do 21. 02. 2014 ni kontaktiral te komisije, ampak je komisija prišla do njega. Svetniki želijo, da se situacija ustrezno reši, zato ne pristajajo na tezo črnih ovc, niti ne pristajajo na izsiljevanje njih in javnosti (občni zbori, telefonski klici itd.). Menijo, da občni zbori niso mesto za politično agitiranje ene strani in za razpravo o tem.

Nadalje trdijo, da občinski svet nadzira delo župana in ne obratno. V poslovniku ne piše, da je svetnik odgovoren županu, niti ne sme biti klican na odgovornost k županu, še manj pa to velja za kak nadzorni odbor.

Zakonskih obveznosti se morajo držati vsi

Če je lansko leto maja bil kupljen nov avto, bi moral biti občinski svet s tem seznanjen. Podobna zgodba je s centrom Beltinec, saj tudi glede tega ni bilo nobene komunikacije z občani in občankami Beltinec, niti ne z javnostjo. Poleg tega pa je del tega, kjer bi naj bil center Belitinec (kapela Antonovo) denacionalizacija.  

Vse to so navedli kot razloge in zakonske obveze, ki se jih morajo držati vsi, saj so namreč v funkciji javnosti, ne pa da se jih držijo samo takrat, ko jim to ustreza.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2014 ob 13:28 veseli gost

      se ne čudim,kak je lejo računalničar župan,podžupan pa muzičar pa ge ste tou vidli...

      17 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2014 ob 13:37 opazovalec gost

      Ne bom komentiral drugega kot to: ne razumem ka se je dalo komunicirat do letošnjega leta, sedaj pa naenkrat več ne. predlagam, da predstavniki strank preberejo kaj imajo zapisano v svojih programih, ker vidim da jih zelo nese vstran od tistega. V Beltincih pa ne bo nikoli dobro če bo ta ali on. Ne zagovarjam ne levih in ne desnih strank, ker bi mogli vsi malo popustiti ker so se sedaj svetniki spustili v sovraštvo med sabo, kar ni lepo, če se želi delati za skupni blagor vseh prebivalcev v občini. Zato dragi svetniki vsi malo popustite, čeprav je težko ker vsak zagovarja svoje, ampak poanta politike je tudi DIALOG. Dajte ga uresničit! Da se bo res uresničila napoved, ki jo je napisal Cankar za slovenijo, jaz pa jo prenašam na Beltince: ....tod bodo živeli dobri ljudje.....jaz pa dodajam in zadovoljni ljudje.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2014 ob 13:39 lolek gost

      ma vsi so iste, ka samo za svoje dobro delajo se žepke punijo nej pa za narod BANDA ENA!!!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.02.2014 ob 14:00 resnica gost

      Resnica je tudi ta, da 8. svetnikov iz skupine 12-stih že približno eno leto nasprotuje večini sklepov, ki jih predlaga župan. Tako so svetniki skupinsko glasovali proti Pomurskemu vodovodu- če bi z blokado uspeli bi propadel projekt prekmurskega dela vodovoda, prav tako so glasovali proti sprejetju rebalansa v lanskem letu, kjer so bile ceste,kolesarska steza Beltinci -Melinci, stadion.... Omenjeni skupini je pristopil romski svetnik pri sprejemanju proračuna in še svetniki NSi-a, ki so do sedaj uživali koalicijske ugodnosti pri korito. Tudi to je resnica, ki jo morajo vedeti občani Beltincev.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.02.2014 ob 14:03 MARTIN gost

      JA JA ! VSA TA LEJTA SO SVETNIKI PODPIRALI ŽUPANOVE PREDLOGE ; PA ČE JE BILO PRAV ALI NEJ ;SEDAJ PA JE NAPOČIL ČAS ; DA TUDI ŽUPAN ENKRAT MALO BOLJE PRISLUHNE SVETNIKOM , KI SE NE STRINJAJO Z NJEGOVIM PREDLOGOM DELA !!! Mislim , da je župan s svojim doktoratom jako jako visiki inz lahkoto dela z svetniki , in občinsko upravo ! ? Malo krejganja , je izredno dobro za nadaljnje delo ! Svetniki pa mislite z svojimi glavami za skupno dobro celotne občine !

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.02.2014 ob 16:30 gost gost

      Žalostno je, ka je večina tej svetnikov to že delala s prejšnjim županom. Ta župan je po treh letih dobrega sodelovanja z občinskim svetom na enkrat pozabil komunicirati z njimi....pravljica. Gospod Sraka, Adžič, Horvat, Činč in svetniki NSi, pod vodstvom Kermana, ne mislit, ka smo lidje nori, ka vam vrvlemo....Vi se idite volitve kam drugam, nam pa dajte mir. Če ste že nej za razvoj občine, te rajši odstopite, ali pa več ne kandiderajte. Van itak nikdar nič ne paše....

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.02.2014 ob 17:10 NEPRISTRANSKI OPAZOVALEC gost

      Volitve se bližajo. Koga bomo volili? Tiste ki zapuščujo sejo, pa dobijo sejnino? Svetniki so pozabili, da so bili izvoljeni na LISTAH, župan pa vseeno NEPOSREDNO. Pred cca enim mesecem sem bil zgolj slučajno nehote priča pogovoru med svetnikoma v SPARU. En je bil gospod z univerze in to ljudske. Kaj sta se pogovarjala? Kaj bo če trikrat zavrnemo proračun županu. Kako se bo financirala občina?.... Moje videnje: V tej občini najbolj zaostajajo BELTINCI nažalost. Naj se odcepijo od periferije.

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.02.2014 ob 17:33 Obcan gost

      Najbole pametno bi bilau ka bi vsi svetniki odisli , ka so kaj pametnoga se nej napravili !!!!

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.02.2014 ob 18:33 vaščan gost

      100% resnica je ka je komentejrau "gost"!!!!! Ne pozabite ka je Kerman biu 2 mandata župan pa nej napravo 1/100 telko kak Gomboši!!!!!!

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.02.2014 ob 20:14 JOŽICA gost

      Sram me je da sem nekoč bila član SDS. Še pravi čas sem spoznala da ta stranka dela velike razdore. Vodja stranke Zavec Matej meša glasbeno šolo in cerkev s politiko. Gledajo samo kako poriniti evre z občine za cerkev. Cerkev je Slovencem že vzela 1,5 MILIJARDE EVROV. SDS je mislil da so nedotakljivi. Zamerili so se vsem. Normalno da so se drugi združili proti SDS. Zadnja seja v četrtek kaže da je SDS ostal sam ob županu ki sili z glavo skozi zid. Naj poišče svoj ZA z referendumom. Boji se ga kot hudič ker bo izgubil. Dobro poznam delo SDS in člane v njej. S temi pisanji uničujete SDS. Kanalizacijo je pripravil Kerman. Ideje SDS so slabe. Ljudje smo proti trgu pri cerkvi. Delovnih mest ni. Podžupan zdraharsko nastopa na zadnji seji.

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.02.2014 ob 20:52 KANDIDAT-ŽUPAN gost

      Dober kandidat za župana bi bil g. Jožef Tivadar. Pravnik, poštenjak, domači človek.

      2 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.02.2014 ob 21:48 micka gost

      Jožica, v sramoto SDS-ji si bijla. Bole ka si odišla, pa se kermani v rit potegnula. kerman je meo čas osen lejt kanalizacijo napraviti, pa je fse pejneze drujštvon rasfrčkal, ka je te volijtve doubo.

      8 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.02.2014 ob 21:51 gost gost

      lahko se vprasamo ka je gombosi napravo ?Nic na cesti se dober den ne vej povedati ! Taksega zupana si böltince ne zasluzijo ki se hvali na tujih zuljih. Samo glede kanalizacije vas spomnin gdo je delal projekte in ostalo papirologijo jes mislen ka g. kerman hvali se pa g. gombosi jako zalostno dajte malo razmislite isto je z pomurskin vodovodon .

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.02.2014 ob 21:59 ati gost

      Otroci, ki čakajo na verouk so ravno tako izpostavljeni, pa čeprav ne hodijo v glasbeno šolo. Gospod Zavec je opozoril na prometno varnost, kar nima s pakiranjem občinskega denarja na župnišče čisto nič. V času župana Kermana je župnija prejela veliko več sredstev, kakor v času Gombošija. Ne morem se znebiti občutka, da je to bilo kupovanje glasov gospoda Kermana, saj ga je gospod Benkovič dolgo časa podpiral. Pljuvati po županu in podžupanu samo zaradi tega, ker se Janša nekomu ne dopade, pa je milo rečeno neokusno. Rezultati vodenja občine od leta 2010-2014 so zelo opazni. Županu Gombošiju ni potrebno razlagati, kaj vse je naredil. Dejstva (obnovljene ceste, OŠ, izvedba kanalizacije) sama po sebi o tem govorijo. Gospod Kerman je res imel dovolj časa zgraditi in dokončati kanalizacijo. A če me spomin ne vara, so se naši občinski veljaki že pred Kermanom vozili ogledovat čistilne naprave na drugo stran zemeljske oble, v sosednjih občinah pa so takrat kanalizacijo že gradili. Torej je g. Gomboši prvi imel zares namen nekaj narediti. Hvala bogu mu je uspelo, pa če se nenehnim kritizerjem on in njegova ekipa dopade ali pa ne.

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.02.2014 ob 22:06 ati gost

      Gospod Zavec je opozoril na prometno varnost vseh otrok, tudi tistih, ki hodijo k verouku. Prometna varnost nima s pakiranjem občinskega denarja na župnišče čisto nič. V času župana Kermana je župnija prejela veliko več sredstev, kakor v času Gombošija. Ali ni bilo to tudi kupovanje glasov gospoda Kermana? Župnik Bekovič ga je namreč dolgo zelo podpiral. Županu Gombošiju je uspelo in o tem govorijo dejstva (ceste, kanalizacija, OŠ). Bravo dr. Gomboši

      5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.03.2014 ob 7:50 MAMICA gost

      Moj otrok hodi v to glasbeno šolo. Najdražja glasbena šola, še občina plačuje za našo deco poleg. Šola bi mogla zagotoviti varnost za verouk in glasbeno šolo. To je privatna šola. Dobiček gre v privatne žepe. DOLŽNOST GLASBENE ŠOLE JE ZAGOTOVITI VARNO PARKIRIŠČE, DOLŽNOST CERKVE JE ZAGOTOVITI VARNO PARKIRIŠČE ZA VEROUK. Naj Zavec z evreki glasbene šole ali cerkve poskrbi za varnost. To je njegova skrb. On je odgovoren. On in župnik. Poberata evre pa ne zagotavlata pogojev. Moj otrok gre drugo leto v glasbeno šolo v Ljutomer ali Soboto. Nisem zadovoljna. Eni otroci so več vredni kot drugi z manj glasbenega talenta. Lokalna SDS je hujša od Janševe SDS. Čestitke vsem svetnikom, ki ste spregledali to nesposobnost, to krajo denarja, županove sorodnike, ki delajo za občino, njegovo črnogradnjo... SDS vas blati. Zdržite, ker mate prav.

      17 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.03.2014 ob 8:32 Skupina občanov iz Gančan gost

      Hvala Alojz Sraka, da nam počasi odpirate oči. Tako je tudi v naši KS. Zavca so bile na začetku velika usta hvale. V KS ne dela nič. Špila velkoga praznoga politika. Gančani, Bratonci pa Lipovci volimo skupaj svetnike. Zavec je dobo zaradi te nikaj vredne šole ka špila pri mašaj, drugega pa v Bratoncaj nemre nišče, Lidje so mislili ka dobijo z njin več kak z tistin gasilcon pred njim, da san ga v četrtek gledal na kabelski te san mislo ka njemi kakšna nafta mlati v nos. Negda sva skupaj delala na VGP jeli Marjan. O našen gančanskom Žižki pa niti ne bom gučal. štiri fabrike, nove ceste, labdaši, trgovski center, to je vse delo da je on bil predsednik KS. te so ešče s kalabajson na pak paper računali.

      17 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.03.2014 ob 8:39 Skupina občanov iz Gančan gost

      Boga tvojega, vej pa tudi Petek je naš. on geste nej več v Böltincaj. Včasij je malo živtičen, sigdar nej. Mijsli pa dobro. Sraka je pamet. ka pa te mate telko problemov s Kermanon. Naj ide na volitve. Pod njin je bilo bokše kak zdaj. Zavec larma kak de nika delo z drujgimi svetniki pa jij samo bole vküp svajüvle. Glavačova Joža je pravla ka Gomboši pleše kak on igra. Še istina je ka zna rejsan dobro igrati.

      18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      01.03.2014 ob 10:21 vinko megla gost

      Sran vas je lejko kanžari vij svetniki lažete nabijate si sejnine nekateri pa nemajo z koj živeti gnoji pokvarjeni vred z vlado lopovo.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      01.03.2014 ob 10:32 nepristranski gost

      Vi samo pelajte deco v Soboto na glasbeno. Tu se boste šele zajebali. Beltinci so kar se odnosov in strokovnosti tiče svetlobna leta pred njimi. Ka sploh mešate šolo in cerkev z politiko! Ma en kurc veze, če je ravnatelj podžupan, itak večinoma ministrstvo za šolo financira. Če smo že pri tem, profesorji še niso dobili regresa za predlani, neko razliko, pa je ministrstvo že davno nakazalo denar?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      01.03.2014 ob 10:40 jjjj gost

      Dol z takšnimi svetniki pa ŽUPANOM!!!!!!!!!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      01.03.2014 ob 10:49 RE gost

      Skupina občanov iz Gančan Ti si napravo 8 let osnovne šole ? Nemren vorvati ka je sploh mogoče napisati tak nepovezano, vsebinsko totalno zanič objavo ? Ti pa priporočan ka gučiš v svojen imenu in nej v imenu Gančancev, ker pred 4 letami so Gančani pokazali zahvalo Kermani na volitvah! Mogoče si pozabo na njegovo zamero do Gančan, ko je tej vasi odpovedal določena sredstva, tude pojavljanje v vasi, kar je narod na volitvah izrazo tak ka njemi je odrekel podporo. Pod kermanom je bilo boljše kak zdaj ? Ali si njemi zvesti služabnik in je tvoja beseda irelevantna ali pa ne živeš na ton svejti ! Jes osebno najbole opazin ka se nan je zdigno standard v ton mandati, dobili smo ogromno novih cest, kanalizacija,... za kere je odgovorna občina. Mi je pa zanimivo ka župani očitate cerkevenost stranke SDS obenem pa zagovarjate Kermana keri je kandidat NSI (KRŠČANSKO ljudske stranke ) neje to dvoličnost ? Verjetno ne pričakujete ka de občina beltinci gradila tovarne in zaposlovala ljudi ?! Naloga občine je ka skrbi za določen standard svojih prebivalcev v keroga se šteje šolstvo, zdravstvo, prosti čas in rokou na srce je v našoj občini občuten dvig standarda bil napravleni v zadnjih 4 letih. Glede služb in zaposlovanja pa občina lahko spodbuaja z ureditvijo gospodarsko obrtno cono, kera je po mojem mišlenju na lokaciji pri čistilni napravi zgrešena! Občina pa tudi lehko zaposluvle socialno ogrožene preko javnih del, kere mislin ka so dokaj dobro izkoriščene v beltincaj

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      01.03.2014 ob 14:18 Vesela Prlekija gost

      Prekmurci beltinški, vidim da vam od slabih idej totega župana non stop boli glava. V toten leti si izvolite zobara za župana, pa de vas bola samo zob. Zob je le mali del glave. hahahahahahah.... Z vos nede nikoli nikaj ke preveč penez futrate v cerkev. pri nas toga nigdi nega vse od Veržeja pa do Lotmerka. Zato pa momo nekaj. Iden na püsta ka vjemen nekega pubeca keri naj nikak nede zaklepani marko ka de me te vrog vzeja pa mojo molo. Ciao. Cezanjevci

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      01.03.2014 ob 14:44 obveščeni gost

      Ja kaj je z vami SDS-ovci, itak ste slepi pa z opranimi glavami. Malo v razmislek podatek. Poglejte na Supervizor, kjer najdete vse podatke (na žalost nekaterih) Dva Filipa, brata županove žene, sta v glavnem v mandatu svka iz občinskega proračuna pogrbala skoraj 500.000,00 Erov, župnija in njeni sateliti (glasbena šola, doum, .... pa skoraj 600.000,00 Erov. Skupaj več kot 1 milijon evrov iz proračuna občine. In to boste rekli, da je prav in pošteno (v glavnem SDS člani in simpatizerji). Če malo pobrskate po tem "čudežnem" Supervizorju boste našli še marsikaj. Ampak kaj, ko za SDS to ni res, je laž, so podtikanja, provokacija in še in še izgovorov. AMPAK VSE TO IN ŠE MNOGO VEČ JE RES!!!!

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      01.03.2014 ob 15:41 gost gost

      Svetnik, ki je pisal pismo na uredništvu je eden tistih, ki že eno leto nasprotuje vsem sklepom in predlogom župana. Tako je glasoval proti Pomurskemu vodovodu, proti rebalansu v lanskem letu... Pa poglejmo koliko evropskega denarja bi slovenija izgubila, če pomislimo, da bodo vodo uporabljale vse vasi v Prekmurju skupaj z mestom Murska Sobota. Ali se zavedajo svetnica in svetniki LDS-a, SD-ja in drugi, ki so načrtno nasprotovali temu projektu. Ali si upajo naglas povedati tisti, ki so glasovali proti. Takrat se je šlo samo zato, da doživi občina Beltinci sramoto celega Prekmurja. Isti svetniki so glasovali proti rebalansu, v katerem so bila zajete ceste, steze, stadion... Potem pa takšni svetniki pišejo pismo in delajo celi občini zgago, škodo in sramoto. Če je to prav potem je svet narobe.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      01.03.2014 ob 16:16 poraženec gost

      Po volitvah v Občinski svet in županskih volitvah je bilo pred tremi leti jasno, da novi župan dr. Gomboši nebo imel lahkega dela, saj bosta v svetu sedela tudi dva nasprotnika, ki ju občani Beltincev niso hoteli imeti za župana. Žalostno je to, da zaradi neuspeha se zdaj iščejo razni izgovori za napade in blokade.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      01.03.2014 ob 18:51 Vizionar gost

      Gost (iz Gančan), pismo je posledica sklepa VELIKE VEČINE svetnikov. Brez SDS. Predstavljajo VELIKO VEČINO VOLILNEGA TELESA. Občani smo v stalni navezi z njimi. Župan se boji referenduma. Zakaj? NI PODPORE NE NJEMU NE NJEGOVEMU DELU, IDEJAM. Zgodile bi se volitve pred volitvami. Župan si preko neke "fabrike idej" plačuje piar. Svetniki so to naredili zastonj. 13 podpisov (novine Večer včeraj) in ČLANEK RESNICE. Na seji, ko se bo sprejemal proračun nas bo v podporo NORMALNI VEČINI (brez SDS) sedelo vsaj nas 100 občanov. Župan in SDS bi v volilnem letu rada gradila, da bi zakrila 3 letno neuspešnost. Kanalizacija je bila nastavljena že 8 let nazaj. Steze so se delale pred Gombošijem in se bodo tudi po njem. Činč in Ružič sta dobra svetnika. za župana pa lahko kandidira vsakdo. Vi mislite, da je to lahko samo Gomboši. On ima skozi mandat največ težav sam s sabo: župan, ki ne upošteva zakonov-črnograditelj, kanaliziranje občinskega denarja in interesov sorodnikom, slaba odnos z občani, društvi, svetniki, krajevnimi skupnostmi. Dovolj slabega, ker dobrega ni.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      01.03.2014 ob 19:05 gost gost

      jako žalostno kakši komentari za gombošija. alo lidje zvolimo župana keri je po srci in duši naš pa še enkrat naš nej pa en dr ka nevej kak bi se noso pa kak bi prelejvau pejneze.Kerman je pa takše sramote nej napravo pa kakši gomboši pa ka je kanalizacijo napravo toga nega !Tebi BI ŠE ZAJ DREK PO ČRNCI TEKEU tudi meni či bi vse gdo pripravo ka bi te podpijsau bi se po prsaj mlato halo ... malo se zamislite ali pa pijtejte druge župane kak pravijo: ( TAU STE SI VI V BELTINCAJ NEJ ZASLUZILE ).Jako žalostno ka tau eni ne spreglednete mi bi mogli meti enoga kmeta zan župan pa nej magnata kakšoga revnoga keri si zna preračunate kak delate nej pa gomboše keri še do 5 nevej štete zavec je pa rl pa komandir pa naj rajši tiho bo ka ga doma nemrejo videte.Vsen svetnikon svaka čast ka so dokazali ka se njin nejde za gombošijof spomenik tak njemi zadnje klenka v mandati hehehehhehehe.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      02.03.2014 ob 8:04 spreobrnjeni gost

      -svetnik NSi-ja,ki je tudi predsednik odbora za PROSTOR IN OKOLJE, g. Prša ni podprl predloga so svetnikov, ker se je zadnji trenutek zavedal, kje je njegovo poslanstvo. zato njegov podpis pod zahtevki je ničen, ker ni glasoval za.-Navodila strica Kermana.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      02.03.2014 ob 8:35 NSi član gost

      Svetnik SDS dosti pišeš v svoji stiski. Slabič. S svojo skupino podrepnikov si ostal sam. Ko si v politiki sam si poraženec. Porazov ne moreš normalno prenesti. Vsi vemo KDO SI. Cela občina tebe kritizira in tvojega župana. Pridita med ljudi. V naši stranki se ti smejemo. Tudi v drugo bodo naši svetniki glasovali ZA LJUDI in NE ZA SDS. Ne bo po tvoje ker je to slabo za ljudi. Ti bi pa tako delal volilno kampanjo najprej za sebe, Gombošija in SDS. ŽE IMAMO REŠITEV ZA VAS. Tvoje facebook pisanje pa so kriki bolečine tvoje zgubljene duše. Na kamerah se dobro vidi kako si vse to zapisuješ. Kot verna duša včasih koga tudi pošlješ v p... Tak se ne bi smel cerkvi približati ne pa po njej hoditi. Županovi obiski občnih zborov so dobre komedije. zato pridi ti da kaj sklenemo o tebi. Vinogradniki smo čakali župana ali tebe. S sklepom. Matejček

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      02.03.2014 ob 9:36 gost gost

      Zaden čas ,ka se te občine okinejo.Te de nam pa lepo Murska Sobota davala denar.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      02.03.2014 ob 10:47 nevenka gost

      Ko gledam najlepšega svetnika Igorja, kak njemi nekaj rdečega venkraj dol visij, me notranja toplota odaje joj, joj, j o j.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      03.03.2014 ob 18:39 Bog gost

      V svojem imenu blagoslavljam socialistično federativno občino Beltinci. Žal vam ne morem več pomagati. Nimate vere niti med sabo kaj šele, da bi se zavedali svojih vrednot in komu (volilcu)odgovarjate. Ugotavljam, da se bo vaša krivulja v prihodnje spet obrnila navzdol. Ubogi občani (tlačani) vaše občine.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      04.03.2014 ob 7:26 nepravilno gost

      Tou ka svetnik Sraka v pismu razlaga je čista laž. Prvič v življenju slišim, da je 12. svetnikov želelo komunicirati tako, da je zbežalo iz dvorane. Bežali so, ker niso imeli znanja in navodil kako kljubovati naprej. Imeli so glasovalno večino, ki bi jo lahko vsak trenutek uporabili in zadevo zaključili. Primerljive alternative niso imeli zato so zbežali po navodila starim strinam in stricem.To je žalostna resnica.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      04.03.2014 ob 10:40 rdeči gost

      Še malo pa do volitve in takrat bo konec mij,vij,oni vsaj upamo ne vem pa zakaj se ravno sedaj pri proračunu nekateri bunijo pa ravno tisti,ki celi mandat niso stopili pred oder in vsaj povedali po domače-MOJ PREDLOG PA JE NASLEDNJI ,ALI PA JAZ IMAM ENEGA INVESTITORJA ZA NAŠO OBČINO ,ki bo zaposlil naše krajane.Upam,da ne bo kdo napisal kje mu naj damo parcelo.Vem pa,da bo problem spet ta je Janšov ali pa Pahorov itd....poglejte si Odrance ta investitor je bil v Beltincih in kdo je bil župan,da je to spustil iz rok in ,da ne bo kriv samo on imamo še ,kar nekaj starih svetnikov od takratnega mandata naj povejo sedaj zakaj....ali pa je res kar se govori župana moremo staviti, ne vidim zakaj saj pa vidimo koliko se je napravilo v tem mandatu in zato ni zaslužen samo župan ampak tudi svetniki to ste pa vij in minil je čas,ko ste si svetniki nabirali točke pred volitvami mladi volilci spremljamo seje in ne bo kot je bilo.Zato bo na teh volitvah,ki prihajajo po mojem štelo samo dejanje in zalaganje vsakega svetnika posebej ,da ne bom predolg stopimo skupaj

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      04.03.2014 ob 17:13 Vijolični gost

      Ne podpiram nej lejve nej desne,vseedno si pa zavrtite film nekaj lejt nazaj,pa puvejte što ma zasluge ka se je strahoviti tovorni promet skozi Beltince prekino.Tisti vrli pomurski poslanci šteri so bilij tistoga časa levičari sigurno nej! vsi po vrsti su v liblani podpijsali dukument z šterin so se strinjali,ka se začitek gradnje AC v Pomurji zamakne v leto 2013 K sreči su volijtve leta 2004 zgubili in so več nej meli vplijva za brenzanje izgradnje AC.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      04.03.2014 ob 18:17 ČAREN gost

      Sraka hvala. Veliko delo ste opravili. Ste se izpostavili. Za nas. SDS vam je tri leta odaval meglo, v šteri so pridno praznili občinsko blagajno. Kelko evrov je samo šlo za čarno gradnjo župana ka jo je legalizejral z občinskimi evrami. Katastrofa! Dajte te beton sredi beltinec na referendum, ka ta župan pa podžupan doživela svojo resnico.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      04.03.2014 ob 19:09 rdeči gost

      Še vedno ne bo konca s tem SDS-om pa ostalimi strankami.Čaren tebe pa prosim ka me osvetliš ka je ta g. Sraka do sedaj tak dobroga napravo in prosim če se ne razumeš vsaj malo v politiko in ta šmarn bodi tiho in svoje mnenje in dejanja v prihodnje argumentiraj .Vijolčni -napijši kdo so bilij.Glede toga trga pa ne vijdim nič slabega če želimo več zelenja dajte to kot predlog in mislim ka če se vsedeta dva skupaj vedno najdeta rešitev ali skupen jezik ampak dragi tukaj se gre samo za nagajanje ali dokazovanje moči.Se pa vidi kakšen predlog je dala NSI ali kaj so izjavili -ne se še bolj zadolževat in kakšen predlog so skrabacali v njihovem tako zvanem proračunu.Zato naj kritizirajo tisti ki so do sedaj kaj dobroga naredili za to občino in mogoče imajo sedaj občutek da več ne gre v pravo smer ta naša ljuba občina.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      04.03.2014 ob 19:10 Bog gost

      Zaj pa vijdin, ka bon rejsan mogeu prijti dol, ka REEEED NAPRAVIN!!!!! Ovačik še tu dugo nede mera. Pa kak je pravo eden od velkij" Le vkup, le vkup uboga gmajna....."

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      04.03.2014 ob 20:23 vino megla gost

      Te SDS pa ka do več tej siromačeki naj si kefe kupijo ka do eden drugoga po ritaj prali ka je prišo čas da do si te posrane riti strugali z trotanimi kefami .Zdaj je že čas ka so si nakopali pune omare pejnez ehče jin ne folga šef sds ide na dob vij pa v grob lažovi jedni.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      06.03.2014 ob 9:56 Blonten gost

      Vino Megla,rejsan si prava megla začinjena z kmicov...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      10.03.2014 ob 20:17 KADILEC gost

      DR. GOMBOŠI S SVOJIM PIAR MOJSTROM IZGUBLJA STIK Z BELTINCI. PRAVE KOMEDIJE SO ANKETE. PUŠIMO KOT TURKI-IZGUBLAJMO KOTG GRKI. DELAJO KOT DA HOĆEJO DA V SDS TOTALKA IZGUBIMO VOLITVE. NASPROTNIKI PA SE LE SMEJEJO. ZAVEC PA GOMBOŠI STA UNIČILA NAŠO NEKOČ DOBRO SDS V BELTINCIH. DR. GOMBOŠIJA BRIGA LE LASTNA RIT, VSE DRUGO JE NIČ. LE KDO TE BO VOLIL ČE TE NE MARAMO NITI MI V SDS.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      13.03.2014 ob 18:33 ADIJO PAMET gost

      Šolirana sem, ko sem danes odprla www.beltinci.si invidim, da je to trobilo SDS z oglasom arhivi-UDBA in Evo Irgl in dvema "strokovnjakoma". DS, Zavec in odhajajoči Gomboši so si prisvojili našo občino. NAROD , ŽE ZDAVNAJ BI JIH MORALI NAGNATI Z OBČINE. Dajmo še REFERENDUM. Ne mu dovoliti spomenika za 1 mandat. Svetniki, naj vas krasi trda volja in ga sesujte, Gombošija in Zavca.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      13.03.2014 ob 21:15 tu pamet gost

      pa ka si nouri, kak je v tej beltincaj vse za nič. vsi keri tak zaničujoče pišete o teh"borcih" se najprej malo zamislite, kaj bi sami lahko naredili na tem mestu. že pred leti je JFK ob svoji izvolitvi dejal: DRAGI AMERIČANI, NE SPRAŠUJTE ME, KAJ LAHKO AMERIKA NAREDI ZA VAS. RAJE ME VPRAŠAJTE KAJ LAHKO VI NAREDITE ZA AMERIKO. pametni bodo že razumeli, za nore pa je itak vseeno... spametujmo se že enkrat in si PRIVOŠČIMO.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.