https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Uradno: Za požar in smrt 73-letnice kriva menjava plinske jeklenke

Murska Sobota, 02.03.2014 ob 11:32  

Kot smo danes že poročali, je v Ulici Juša Kramarja 16 v Murski Soboti zagorela stanovanjska hiša. Na samem kraju nesreče nam je kriminalistični inšpektor Silvo Lazar podal uradno izjavo o tragičnem dogodku, v katerem je življenje izgubila starejša ženska.

Operativno komunikacijski center je bil danes zjutraj ob 7:37 uri obveščen s strani Centra za obveščanje, da je prišlo do požara v stanovanjski hiši v Murski Soboti. Po uradnih podatkih je požar terjal eno smrtno žrtev. V hiši je živel starejši par, ženska je podlegla poškodbam, moškemu se je uspelo rešiti in je bil pripeljan v bolnišnico v Murski Soboti, kjer je ostal na opazovanju.

 

Kriminalisti so pri ogledu kraja ugotovili, da je 88–letni lastnik hiše menjal plinsko jeklenko v prenosni plinski peči, kar je povzročilo izbruh ognja. Ogenj je tako zajel celotno pritličje in prvo nadstropje, v katerem se je v tistem trenutku nahajala njegova 73-letna žena. Le-ta je utrpela ožganine po telesu in bila na kraju s strani gasilcev najdena mrtva. Lastnik se je uspel rešiti in zbežati iz hiše. Materialna škoda znaša okrog 80.000 evrov.

Zoper lastnika bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti po 314. členu KZ. O požaru sta bila obveščena tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki je odredil sodno obdukcijo.

 

Kraj dogodka smo obiskali tudi mi in preverili, kakšna je situacija po nesreči:

FOTO: Požar v Murski Soboti: stanovalka umrla, moškega uspeli rešiti

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija