https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

ARVEN ŠAKTI KRALJ SZOMI Nepisane zgodbe

Kdaj: Četrtek, 06.03.2014 ob 18:00

Kje: Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava

ARVEN ŠAKTI KRALJ SZOMI Nepisane zgodbe / Megíratlan történetek 6. marec - 31. marec 2014 Vljudno vabljeni na odprtje razstave v četrtek.6. marca 2014, ob 18. uri v Gledališko in koncertno dvorano, Lendava. Otvoritev bo popestrila glasbena skupina Kontrabant. O umetnici Dvojinsko je zaznamovalo življenje Arven Šakti že od samega začetka. Prvo ime je dobila po Tolkienovi Arvven, keltski "zvezdi ljudem", drugo pa po Shakti, indijski "boginji osnovne življenjske energije" - imeni, ki naj bi po pripovedih očeta Tomaža združevali energije vzhoda in zahoda. Po prvih desetih letih življenja se je preselila v Anglijo, kjer je po svojem drugem desetletju diplomirala na slovitem Goldsmiths College University of London iz predmeta Fine Art - Studio Practice and Contemporary Critical Theory. Pred povratkom v rodno Slovenijo je opravila podiplomski študij iz angleščine, nato je na ljubljanski likovni akademiji dokončala še magistrski študij fotografije in videa. Med njenimi samostojnimi razstavami pri nas lahko zabeležimo referenčne predstavitve v Bežigrajski galeriji, Likovnem salonu Celje, Ljubljanskem gradu, Obalnih galerijah Piran, Fotogaleriji Stolp Maribor idr. Je dobitnica nagrade za eksperimentalni film na Festivalu neodvisnega filma Slovenije, svoja likovna dela je tudi predstavila na številnih drugih skupinskih razstavah, festivalih in strokovnih konferencah doma in v tujini. Ker pa je dvojinsko njena stalnica, se poleg podobe tudi poglobljeno ukvarja z besedo - kot ena najbolj cenjenih prevajalk umetniških besedil v Sloveniji. Otvoritev razstave del ARVEN ŠAKTI KRALJ SZOMI v preddverju kulturnega doma Lendava.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.