https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zakaj ob murskosoboški bolnišnici nastaja prometni kaos?

Murska Sobota, 05.03.2014 ob 13:04  

Televizija AS je na pristojne službe naslovila vprašanja o vzrokih za prometni kaos, ki vlada na parkirišču ob murskosoboški bolnišnici.

Parkirišča ob Splošni bolnišnici Murska Sobota so večji del dneva zelo zasedena, največjo frekvenco prometa pa je opaziti zlasti pa v dopoldanskem času, ko sta dva prekata asfaltiranega parkirišča, ki ju Splošna bolnišnica Murska Sobota brezplačno namenja svojim pacientom in obiskovalcem povsem zaparkirana, veliko je tudi nepravilno parkiranih avtomobilov, skratka vlada prometni kaos.

Medtem ko je gramozirano parkirišče, katero je v lasti Mestne občine Murska Sobota več kot napol prazno. Sicer pa parkiranje na tem parkirišču stane 30 centov na uro. Ob tem se pojavlja še vprašanje, zakaj je od štirih prekatov asfaltiranega parkirišča Splošna bolnišnica Murska Sobota, dva prekata pustila v uporabi za obiskovalce, dva prekata pa je zaprla z rampo in ju namenila parkiranju svojim zaposlenim; dočim je to zaposlenim namenjeno parkirišče na pol prazno, zaposleni pa se med drugim poslužujejo parkiranja na brezplačnem asfaltiranem parkirišču, ki je namenjeno obiskovalcem in pacientom. 

Več o omenjeni problematiki si oglejte nocoj ob 18.05 na Televiziji AS.

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2014 ob 19:40 Dijak sole v rakicanu gost

      Kaons Je redden, dijaki ka pridemo z avtojame v solo pa kazni gor dobivamo.. Mislen ka Je prek prevec placa znotraj bolnisnicnoga okolisa za zaposlene...lidgej kere pa at pridemo so pa prekleto brezobrazni pa nesramni!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2014 ob 7:56 gost gost

      Sistem parkiranja ob bolnišnici v Rakičanu je po zaslugi MOMS in vodstva bolnice smešno. Razumem da v okolici UKC Maribor in KC Ljubljana zaračunavajo parkirnino, saj sta obe skoraj v centru mesta in je potrebno za izgradnjo parkirišč (to je parkirnih hiš) nameniti veliko finančnih sredstev. Težko pa razumem da na ogromnih površinah v okolici bolnišnice v Rakičanu (dobesedno usred ničeg) navozijo gramoz in poleg javne ustanove, namenjene javnemu zdravju, obremenjujejo že itak ubobožani pomurski živelj. Kot da to da si namenjen v bolnico že ne bi bil dovolj velik stres za človeka.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2014 ob 8:41 dijak szsms gost

      Neje fer resno ka dijaki moremo parkerati na parkirisce za placate, ker smo vsak dan tan od 7 do 14.00. Poleg toga ka nan sola "nemre" ponuditi parkirisca, so se zdaj to parkirisce zmanjsali. Kak da ni dovolj povrsin na voljo znotraj pri bolnici za delavce. Te se pa bunijo se ka deca tu parkerajo. Ge pa te naj?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2014 ob 9:57 Čika-pajo gost

      No to je pa že višek da se dijaki usajajo na parkirni režim sosednje ustanove. Zdaj pa res vidim da me je čas povozil, ko smo mi hodili v šolo je obstajal avtobus, kolo, motorno kolo in seveda vestni starši kateri so me pripeljali in odpeljali, Imam pa vprašanje za dijake, zakaj vam pa šola ne omogoči parkiranja saj kolikor vem imajo ostale šole urejene parking za dijake in uslužbence.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2014 ob 11:22 Bandi gost

      Gost mam samo eno repliko nej je rejsan da je parking kaos povzročilo vodstvo bolnice.Povročo jo je MOMS z svojin lakomnim iskanjom penez.Blazni pejnezi so se na ton parkirišči že zaslužili zdaj pa ka je bolnica zaprla svoj en falat pa še do se vekši.To bolnico je delo Prekmurski človik z svojimi samoprispevki z svojimi prostimi sobotami z svojimi donacijami itd. Mislim ka da se je MOMS odločo napraviti to parkirišče posegno v pravice vseh ostalih občin kere pa nemajo nikaj od toga parkirišča plačuvlejo ga pa njihovi občani.Tu bi se mogo zdaj zgoditi splošen odziv javnosti tak kak v Maribori za radare.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2014 ob 11:38 Gost gost

      Zakaj imajo zaposleni zastonj parkirišče? Imajo zastonj parkiranje tudi v Kliničnem centru v Ljubljani? Če lahko pacient plača, naj plačajo tudi zaposleni.Vsi smo prispevali za bolnico in tudi za to parkirišče, sedaj pa si zaposleni to lastijo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.03.2014 ob 11:49 uslužbenec gost

      Kdo pa pravi da imajo zaposleni zastonj parkirišče zaposleni plačujemo za parkiranje zunaj in znotraj.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.03.2014 ob 12:38 šiba gost

      Vsak javni objekt MORA imeti na razpolago dovolj parkirišč. Tako za zaposlene, kot za ostali, ki pridejo tja. Za ta namen imamo lokalno skupnost 8 OBČINA ) in DRŽAVO. Osnovni namen OBČINE in DRŽAVE je zagotavljanje osnovnih življenjskih pogojev za občane in državljane. Zato tudi pobirajo davke, da se s temi sredstvi naredijo stvari, ki jih ljudje potrebujejo. Sem spada seveda tudi bolnišnica in šola. Zato bi se morali nujno srečati vsi akterji in se dogovoriti, kako urediti stvari, da bodo služile občanom, državljanom, davkoplačevalcem. Pri nas je problem, ker so birokrati ugrabili tako lokalno skupnost, kot državo in skrbijo predvsem za sebe. Župan Štihec to kaže na vseh področjih. Popolnoma je izgubil kompas, ve, da bo jeseni konec njegovega županovanja in zato samo še nagaja. Podobno v drugem prispevku okrog dvorca Rakičan. Upam, da bodo ljudje spregledali in razumeli zakaj je lokalna oblast in bodo jeseni na volitvah temu primerno izbirali tiste, ki bodo delali v dobro ljudi in skrbeli za narodov blagor.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.03.2014 ob 16:53 dijak szsms gost

      Tou je bilao NEKDA, pac smo z cason telko naprej ka se vozimo v soloz avton! Pa ka? Inda so se v bolnico tudi vozili z avtojon taka je brezveze razpravlate o ton zakoj se vozimo z avtoje. Zato ka pac se. In med drugim vse sole majo, zdravstvena pa nema, poleg toga pa se ostalo vkraj jemlejo. Tisti ka je tak ceden ka njemi v nos ide ka se dijaki vozijo z avton pa naj se malo modernizera, ker ne zivemo vec v 80-ih. Pozdrav

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.03.2014 ob 19:21 gost gost

      zaposleni plačajo letno parkirnino ka lejko parkerajo znotraj rampe...dostikrat pa ne dobijo placa keroga so plačali ker vratarji oz varnostniki delajo izjeme oz spustijo tudi tiste keri nimajo dovolilnic...tak da ti tam zgoraj ne seri glupson pička ti materina če nemaš pojma pa se goni

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.