https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaposleni v Dvorcu Rakičan županu Štihcu: »Politična kopja naj se ne lomijo na hrbtih delavcev«

Rakičan, 06.03.2014 ob 9:04  

Ker Mestna občina Murska Sobota, ustanoviteljica javnega zavoda RIS Dvorca Rakičan, slednjemu v tem letu ni plačevala mesečnih zahtevkov, zaradi česar zaposlenim ne morejo izplačati plač, so se zaposleni v pismu javnosti obrnili na župana MO Murska Sobota, Antona Štihca. V pismu ga prosijo, da politične interese pusti ob strani in s plačilom obveznosti omogoči nemoteno delovanje zavoda, zaposlenim pa zagotovi vir preživetja.


Pismo, ki so ga zaposleni poslali tako županu kot tudi javnosti, objavljamo v celoti:

»Spoštovani gospod župan Anton Štihec!

Podpisani zaposleni v javnem zavodu RIS Dvorec Rakičan se obračamo na vas zaradi trenutnega nelikvidnega stanja javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan in posledično nezmožnosti izplačila plač delavcem v javnem zavodu.

Kolikor smo seznanjeni, je vzrok za nelikvidnost javnega zavoda neplačevanje mesečnih zahtevkov s strani ustanoviteljice javnega zavoda, Mestne občine Murska Sobota. Javni zavod namreč v letošnjem letu 2014 s strani ustanoviteljice še ni prejel prav nobenih sredstev za svoje delovanje, medtem ko so v preteklosti (npr. v letu 2012 in v letu 2013 do meseca maja) ta sredstva bila s strani Mestne občine Murska Sobota vedno sprotno, mesečno in tekoče izplačana.

Zaposleni v RIS Dvorcu Rakičan smatramo, da smo delali dobro, pošteno ter da smo vestno opravljali vse svoje naloge in dolžnosti. V letu 2013 nam je s skupnimi močmi uspelo realizirati številne uspešne in odmevne projekte, na katere smo zaposleni v javnem zavodu zelo ponosni. V tem tempu in pozitivni delovni klimi v dobrobit Mestne občine Murska Sobota ter občank in občanov bi želeli nadaljevati tudi v letu 2014. Pri tem smatramo, da ni prav, da se »politična kopja« med direktorjem RIS Dvorec Rakičan in vami spoštovani župan, lomijo na hrbtih nas delavcev. Zato vas, župan Mestne občine Murska Sobota, zaposleni v RIS Dvorcu Rakičan, tudi kot občanke in občani Mestne občine Murska Sobota, javno naprošamo, da  sprostite sredstva za delovenje RIS Dvorec Rakičan in s tem nam in našim družinam omogočite vir preživetja.

S spoštovanjem!

Zaposleni v RIS Dvorcu Rakičan«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2014 ob 9:22 Janja gost

      Burka

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2014 ob 9:35 Rakičanec gost

      Štihec je daleč od človeka za katerega se izdaja v javnosti. Maščevalen, hinavski, zahrbten to so prave besede zanj.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2014 ob 9:37 korupcija gost

      druga beseda za Štihca je korupcija...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2014 ob 9:50 nesposobnež gost

      Saj mu že ura tiktaka, še malo pa ide v Rakičan jarke kopat tej Štihec. Vsem se je zameril, najbolj nesposoben župan v zgodovini Sobota.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2014 ob 10:06 kopirano gost

      In to je to,kda je nikak proti proračuna a sam sebi v sklejco pljuva.Direktor bi naj na to prle mislo nej ka jin je prioriteta ka so proti vsemu ka župan predlaga.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2014 ob 10:08 na juriš gost

      Zdaj pa na juriš na kopircu.com po županu,itak znamo čini je te portal taka nede nika čudno če de se brisali pravi argumenti in se objavljali samo pljuvanje po županu.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.03.2014 ob 10:19 na juriš gost

      nesposobnež to je tvoje mišljenje in nej večine.O sposobnosti se obrni na direktora grada :-)ha ha najprle se v mestnom svetu trga za povišanje denarnih sredstev za RIS in je celo odobren potem pa glasuje proti proračuno ha ha in što je zdaj tu sposoben ???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.03.2014 ob 10:24 burke gost

      Tak je . Ge je direktor? Župan je v redi.Pa takša perspektiva je bila, kaj je to zdaj?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.03.2014 ob 15:50 ... gost

      namenske pejneze ste ponucali za veselico, zaj bi pa dale cejcale pejneze. Tej RIS je legalna kraja državnoga oz. občinskoga denarja. Lejko mi včasi komentar zbrišete pa mo ga še 100x objavo. LP

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.03.2014 ob 17:56 vinko megla gost

      Gost@ stan te je lejko pišeš da je za veselice ponuco marijo tvojo kda si pa tan odo pa kšenki žro pa loko je pa dober biu.Pa tak dele vij komentatori pametni kda vam je davo je biu bog zdaj ga pa skinoti trbej ka vas več ne FUTRA KAK KANŽORE to vas boli ja tak je dragi LAKOTNJAKI BOSTE MOGLI MALO NA NJIVAJ DELATI NEJ SAMO .DOBRO KŠENKI ŽREJTI IN LOKATI TE PA LEŽAT PA PREŽIVAT KAK BIKOVJE ŠTIHEC NE DAJ SE VEČ JIM NE DAJ KAPLE IN DROBTINE TE MO VIDLI KDO JE DOG I BATINA ŠTIHEC ALI CELEC SELJAKI.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.