https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ping pong med Štihcem in Celcem se nadaljuje

07.03.2014 ob 17:15  

Z Mestne občine Murska Sobota odgovarjajo na trditve direktorja RIS-a, Roberta Celca, v katerih je županu Antonu Štihcu očital laži.


Spomnimo: Zaposleni v v javnem zavodu RIS Dvorec Rakičan so na župana Štihca naslovili pismo, v katerem so ga prosili, da občina plača zahtevke zavoda za tekoče poslovanje. Štihec je odgovoril, da  zahtevkov niso plačali, ker proračun za letošnje leto še ni bil sprejet, zahtevki, ki so po njegovih besedah znašali 7.273,50 evrov, pa so bili višji, kot pa jih je dovoljeval sklep o začasnem financiranju, ki dovoljuje le izplačilo zahtevkov v višini ene dvanajstine sredstev, ki so jih za delovanje zavoda nemenili z lanskim proračunom.

Direktor Celec je nato trdil, da se Štihec izogiba odgovornosti za neplačilo ter medijem z županovim podpisom na dopisu dokazoval, da so na občino naslovili popravljene zahtevke v višini točno ene dvanajstine lanskih sredstev, ki pa jih občina kljub temu ni plačala.

Štihec: Zahtevek RIS-a je res znašal 7.273,50 evrov

Danes nam je v svoj zagovor župan Štihec poslal dokumente, ki kažejo na to, da so z Dvorca Rakičan 3. januarja 2014 res prejeli zahtevek po plačilu zneska 7.273,50 evrov, ki pa ga je občina zavrnila. Prejeli smo  tudi dopis o zavrnitvi plačila in pozivu, da RIS naredi korekcijo zahtevkov.

Celec: Štihec ni povedal, da noče plačati popravljenih zahtevkov

Po pojasnilo, zakaj je Štihcu očital laž, smo se obrnili tudi na direktorja Celeca, ki pa nam je pojasnil, da je 3. januarja na občino res poslal zahtevek za plačilo stroškov za januar, ki je znašal 7.273,50 evrov, ker je pričakoval, da bo občina v januarju sprejela proračun, na podlagi katerega bi bili upravičeni do tega zneska. Ker proračun sredi januarja v drugi obravnavi ni bil sprejet, jim je občina zavrnila plačilo višjega zahtevka, so jih pa obvestili, da naj izstavijo novi zahtevek, ki bo znašal eno dvanajstino lanskoletnih sredstev. To je Celec v februarju tudi storil, ko je izstavil zahtevka za plačilo januarskih in februarskih stroškov, ki sta znašala 4.520,83 evrov. Kot je še pojasnil, je županu očital laž o tem, ko je v odzivu na pismo zaposlenih omenjal le višji znesek in trdil, da RIS Dvorec Rakičan Mestni občini Murska Sobota ni izdal zahtevkov v ustrezni višini.

Vse omenjene zahtevke in dopise objavljamo v priponkah:

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    07.03.2014 ob 17:47 KPO gost

    BLA BLA BLA, EDEN PA DRUJGI...

    2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    07.03.2014 ob 18:28 CELEC NE LAŽE? gost

    Kje je zdaj naslov CELEC LAŽE, kot ste trdili prej ŠTIHEC LAŽE. Zdaj ko je resnica prišla na dan pa vi mirno date naslov PING PONG se nadaljuje. Mater ste pokvarjeni...

    36 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    07.03.2014 ob 19:26 bbbb gost

    Jaz osebno verjamem Štihecu,Celecu pa ne verjamem.

    38 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. Bajs01
    07.03.2014 ob 19:42 Bajs01

    Hja , in kaj je sedaj narobe naredil Celec? poslal zahtevek , ki so mu ga zavrnili in je poslal popravljenega. Za normalnega človeka tukaj ni absolutno nič spornega , le za samovšečnega je to problem in pač trmasto vztraja na svojem, pa naj to stane pač kolikor hoče. Tako tudi njegovi dežurni oprode vsipljejo gnojnico po vseh , ki opozarjajo na njegove domnevne goljufije . Pa slej ali prej bo dobil izstavljen račun. Volitve se nezadržno bližajo. Zanimivo pa je tudi to , da na portalu , na katerega ima preko vez vpliv , ne omenjajo ,da je mestni svet sprejel proračun. Če to ni vredno objaviti , potem nikakor nima omenjeni portal pravico tudi do enega centa iz mestnega proračuna.

    4 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
    07.03.2014 ob 19:52 gujdek gost

    Bajs01, gujdek ti je pa za pivo dal pa ajd v akcijo? Kaj je narobe? Recimo: 1.) lažna obtožba Celeca ka Štihec laže, 2.) manipulacija z mediji, šterim je poslo popravljene račune, tiste sporne, o šterih guči župan pa je mirno zamolčal. Ali za takšne, kak si tij, to itak neje sporno, ker je VAŠ. In rejsan fala bouge, ka prihajajo volitve, ka do tej VAŠI odleteli iz mestnoga sveta, ker jih mamo pun kufer. Aja, pa hvala koaliciji LDS+SD+SDS ka so nam občanom zjebali prenovo kopališča zaradi nagajanja pri sprejemu proračuna. Zapomnili si jih bom po nenehnem nagajanju županu, nastavljanju svojih kadrov "per excellence" ala Celec in Šiftar in bremzanju projektov na račun občanov. Samo ka ne bi župan ka napravo. Od vašoga politikantstva najebemo občani.

    28 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
    07.03.2014 ob 20:09 boštjan gost

    naša družina na naslednjih volitvah ne bo volila stranke ki niso v parlamentu,lds, jelinčičeva stranka in svetnike ki niso v nobeni stranki. lp

    23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. Bajs01
    07.03.2014 ob 20:44 Bajs01

    Boštjan , hočeš reči , da si jim tako zapovedal? Pa kaj imajo veze državni zboir in mestni svet ? Volim človeka . Gujdek , pujcek ali kakorkoli poimenuješ to žival , to je res tvoja izbira. Prepričati prepričanega je nemnogoče. Zato kar lepo verjemi tistemu , ki te je prepričal. To je tvoja pravica , tako kot jaz lahko verjamem , komur jaz hočem . In tukaj ti nikoli in nikdar ne boš mogel absolutno nič. In ja , tisti , ki se po tvoje ne bi smeli združiti , so se združili proti domnevno goljufivemu , narcisoidnemu , prevarantskemu županu. Le na ta način so nas obvarovali pred silnimi dolgovi.Vsaj po mojem mnenju je tako. Torej si ti zato , da nas ta domnevni samovšečnež zadolži do vratu ali pa še prek samo zato , da se bo potem lahko trkal po prsih. Poleg vsega pa , pošlji zasebno sporočilo , seveda če upaš . Ker pa tukaj govoriš o podkupovanju s pivom te pa pozivam , da se javiš z zasebnim sporočilom. Dvomim pa , da te je toliko v hlačah , da bi se javil. Moj vzdevek tukaj pa je vzdevek , po katerem me mnogi poznajo in zatorej nisem anonimus kot ti s to živalsko prisdobo. To je tudi odgovor , s katerim zaključujem to javno debato na to temo.

    2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
    07.03.2014 ob 20:57 Štihec lažnivec gost

    Štihec je koruptejrani lažnivec. Muza ga čaka... Njegova muza de se kmalu pokazala.

    6 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
    07.03.2014 ob 20:59 pokvarjenec gost

    Jaz osebno sem pa Štihcu verjel na prvih volitvah. Na drugih malo manj. Zdaj pa vem, da je lažnivec pokvarjeni.

    4 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
    07.03.2014 ob 21:43 mini gujdek ma Bajsa rad gost

    Bajs01 zakoj si pa napiso "DOMNEVNO" goljufivemu , narcisoidnemu , prevarantskemu županu. To je tvoja domneva? Napiši brez besedice "domnevno", če si frajer, nej ka druge sprašuješ če jih je kaj v hlačah, sam se pa skrivaš za besedico domnevno. Z dokazi na policijo, nej samo z anonimnkami pa po forumih srati po drugih. Ne pozabi ka tvoj velki frend Celec po potrebi izdaja IP številke avtorov zapisov tukaj, tak ka nej misliti ka te nede odo za kakšno funkcijo. Linka z dokazom (emailom) o tem se mi zdaj ne da iskati je bil objavjen nindri v eni temi

    6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
    07.03.2014 ob 22:47 BMK gost

    ČE BI SE ENI UKVARJALI SAMI S SEBOJ - KELKO SE UKVARJATE Z DRUGIMI - BI VAM BILO LEPŠE V ŽIVLJENJI (っ◕‿◕)っ ♥

    5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
    08.03.2014 ob 10:26 gesgs gost

    če bi telko se celec ukvarjal z kakšimi čednimi stvarmi , ka samo meče polena pod noge,, zelo nepošteno od celeca ,,pa samo za svojo rit- svoj stolček gleda,, če bi bil tak pameten kak se drži, bi nastopal malo bol-magistersko,,zastonj ta naziv,,žalostno,mogli bi sodelovati,, ne pa ka samo dela zdrahe-- ges samo pravim ka ćalostno od njega, po ćlankih nek magister,,,,,,,,,,,,, fala umakni se..

    4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
    08.03.2014 ob 10:44 kej gost

    gospod magister Celec prosim, će poglednete malo te vrtičkare sred varaša, ka delajo, kak pridno dograjujejo-širijo te kolibe vrtičkarske,,nevem kak dolgo te to dopuščali,, pa v nedeljo lepo ropotajo,vrtajo, razbijajo,, IZGLED KAKOR KAKŠNO CIGANSKO NASELJE,, če to noben ne vidi,, pa INŠPEKTORJI za okolje,,,bi pa predlagal da se poostri nadzor,, odstranijo tale nelegalizirani- taki objekti,,, prosim za ukrep. z pozdravi

    1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
    08.03.2014 ob 13:57 na juriš gost

    Tale moj zapis bi lahko bil satira. A je verjetno bolj tragedija. *********** G. Celec je v prejšnjem članku na to temo izjavil: "Župan zavaja" "Z Dvorca Rakičan smo namreč poslali zahtevka z zneskoma v višini 4.520,83 evrov." Kaj bo pa rekel zdaj, ko ga je g. župan gladko postavil na laž in na zahtevku vidim previsoko številko 7273 €? Kar je trdil župan Štihec! Nadzorniki RIS-a. Par vprašanj za vas. To je javni zavod, zato vas lahko javno vprašam: 1. Ima ta osebek na direktorskem mestu vse moralno etične norme primerne direktorski poziciji? (pravzaprav mi ni treba odgovoriti, ker sem si že sam) 2. Ima ta osebek vizijo delovanja tega javnega zavoda, če najprej s pajdaši minira proračun, potem pa zahteva izplačilo kot da bi bil proračun sprejet? Nekateri so to komentirali da si je pljunil v lastno skledo. (pravzaprav mi ni treba odgovoriti, ker sem si že sam) 3. Se bo g. direktor opravičil g. županu za hude obtožbe da župan zavaja in laže? (pravzaprav mi ni treba odgovoriti, ker sem si že sam - poznamo primitivni komentar direktorja Komunale g. Šiftarja za Kanal A). Zakaj bi g. Celec bil kaj drugačen? Saj je enak kaliber in enako "vrhunski kader" soboške koalicije v mestnem svetu kot g. Šiftar. 4. Kaj boste naredili nadzorniki RIS-a? (si bom odgovoril kar sam: verjetno nič, kot so naredili nadzorniki direktorja Komunale v zadevi mrtvaški avto v IKEO. Saj sta pa ja oba direktorja "NAŠA". "MI" smo ju nastavili. Toraj sta najboljša...) Uganite kdo je v svetu RIS-a, ki nadzira g. Celeca: dr. Mitja Slavinec, predsednik Goran Milošević, podpredsednik mag. Drago Šiftar (direktor Komunale) Je potrebno še kaj dodati ali so zadeve jasne? A vidite zakaj si znam sam odgovoriti na vsa vprašanja ;-) A ni lepo ko imamo tako sposobne kadre v MS, ki so na vseh možnih pozicijah kot direktorji ali pa njihovi nadzorniki. In istočasno svetniki. Najprej jih "MI" nastavimo, potem jih pa "MI" nadziramo. In vse teče v najlepšem redu in "MI" smo zadovoljni. VAS (občanov) pa do naslednjih volitev itak ne potrebujemo.

    6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
    08.03.2014 ob 14:28 na juriš gost

    Pun kufer man že teh celecov,gujtov marttinuzijov ,slavincov,miloševičov....vsi po vrsti so mlajši od mene in oni do zdaj derigerali kak de sobota dihala.SRAMOTA ZA SOBOTO STE zdaj pa me tožite.

    5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
    08.03.2014 ob 21:41 prekmurje zbudi se gost

    Glumci (župan+svetniki) upajo da bodo volilci njihovo glumo nagradili?????????????

    2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
    09.03.2014 ob 9:13 sobota zbudi se gost

    potem pa je tak RIS sama mafija, pobiranje nepotrebnega denarja od obćine, to potem zaprti take organizacije, pa kaj nič ne delajo da bi si zaslužili vsaj za sprotne stroške , pa še nadzorni svet ,, z takimi imeni.. pa se zna kam pes tišči šapo,,

    4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
    09.03.2014 ob 17:21 šerotar gost

    replika .... kej... Alo ti seronja ka pa mejšaš tü notri vrte ?Ka ti je naškodilo ?In ka ma Celec gledadi vrte je on nadležen za tou ka omenjaš ?Napiši keri vrti te moutijo ?Tij še takše barake nemaš ge živeš kak so barake na vrtaj .Idi si malo pogledni za garažami avtobusnimi kak je urejeno .Ti žal ka tij nemaš ?Če ne bi bil manjak pa lenuh bi tij tudi lahko mel vrt .Ne vem ger za tebi so vrti srejdi varaša . Spelaj se inan srat

    4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. smrt
    09.03.2014 ob 20:27 smrt

    kej........... tij ne bi mel vrta ?bi če bi ti štoj delo nej ?rad bi vido v kakšen CIGANSKON NASELJI TIJ ŽIVEŠ .Tebi drüjgi delajo vrt tij samo pobejraš je tak ?Če bi te dobil na mojen vrti noge ti idejo v gips

    3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
    10.03.2014 ob 9:56 ha ha gost

    Že pa novi prispevek na to temo,edina razlika je ka se nemre komenterati,zakoj li ???http://www.pomurec.com/vsebina/22442/%C2%BBPosteno_in_vestno_delamo,_zaradi_politicnih_igric_pa_bomo_zdaj_trpeli?%C2%AB Mislim ka že pretitravlete na ton portalu,oziroma več kot očitno je čini je te portal.

    1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
    10.03.2014 ob 10:15 župana za direktora gost

    Kaj drugih prihodkov nega?Zakoj mate direktora,ka ma funkcijo,ha?

    1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.