https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štefanec izbranec Pozitivne Slovenije?

08.03.2014 ob 15:56  

Le nekaj dni po imenovanju murskosoboškega odvetnika Borisa Štefaneca na čelo Komisije za preprečevanje korupcije se v medijih pojavljajo ugibanja o njegovi primernosti za opravljanje te funkcije.


Kot poroča Požareport, Štefanec ne premore nobene karizme, motijo pa jih tudi njegovi neuspehi pri potegovanju za mesto sodnika v Kopru in za službo notarja v Lendavi. Dodajajo, da  naj bi zaradi pomanjkanja dela iskal državno služno, ki jo je v KPK-ju tudi dobil.

Štefanec naj bi bil le nekaj dni pred imenovanjem za predsednika komisije član Pozitivne Slovenije, a je tik pred imenovanjem iz stranke izstopil. Kot še poroča Požareport, je bil Štefanec na kadrovskem pogovoru pri predsedniku Pahorju radoveden tudi  glede tega, ali bo v Ljubljani dobil službeno stanovanje in avto za vožnje do Murske Sobote in nazaj.

Foto: delo.si

Pahor se je od izbire novoimenovanih članov kar se da distanciral, saj je na tiskovni konferenci priznal, da če bi bila njegova vloga pri odločanju večja, bi mogoče izbral drugače. Izbira kandidatov naj bi ustrezala tudi večini članom izbirne komisije, ki jo vodi Melita Župevc. Slabša kot naj bi bia nova  komisija za preprečevanje korupcije, pomembnejšo vlogo naj bi imeli ostali. Kar pa še moti javnost, je dejstvo, da so člani izbirne komisije med prijavljenimi kandidati brez prave obrazložitve izločili Dimitrija Rupla.

Kljub imenovanju Štefaneca za predsednika KPK, pa naj bi novo komisijo dejansko vodil Darko Stare, nekdanji kriminalist in namestnik direktorja Sove, ki si je izkušnje nabiral v preiskavah premoženja Janeza Janše, poskusu korupcije pri nakupu časopisa Večer in drugih, sedaj pa je bil izvoljen za enega od dveh namestnikov predsednika KPK.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2014 ob 16:48 ms gost

      nede dugo ka je niti nej boug vej odvetnik

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2014 ob 19:25 burleska gost

      Hahaha, pa koga tej farbajo ?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2014 ob 20:01 prekmurje zbudi se gost

      Saj se že dugo zna ka je levica ustanovila KPK , za svoje rabote, predvsem da nagaja desni opciji in ji tudi s pomočjo levega sodstva, medijev , leve civilne družbe preprečuje pohod na oblast. TA BURKA Z IMENOVANJEM PREDSEDNIKA KPK JE ŠE SAMO EN DOKAZ VEČ ZA MOJO TRDITEV, KAKŠNE RABOTE SE IDO STRICI IZ OZADJA. GE SE PIJTAN KDA DE SLOVENIJA RESNA IN PRAVNA DRŽAVA ZA VSE NJENE DRŽAVLJANE IN NEJ NEKŠA BANANA REPUBLIKA KAK JE ZDAJ, KA LEJKO NEKAJ STRICOV IZ OZADAJ ODLOČA O VSEM , KA DE SE DOGAJALO V SODSTVI , MEDIJIH , GOSPODARSTVE, POLITIKI , BANKAH .................ITD. VUPAN KA MO SE VČAKO KA DE SLOVENIJA REJSAN PRAVNA IN PRAVIČNA DRŽAVA ZA VSE DRŽAVLJANE NE GLEDE NA POLITIČNO PRIPADNOST????????????????????

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2014 ob 20:31 Kpk gost

      Sem Borci in sem kpk-007 oz. ps-007 caooooo!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.03.2014 ob 0:10 komisija gost

      Pa kaj ste kaj drugega pričakovali ?? Halooo ! ZBUDITE SE ! A ste pričakovali, da bo sedanja oblast postavila za šefa KPK koga iz desne opcije? V nulo planirana izbira. Nekoga iz obrobja, ki je lojalen svojim šefom iz ozadja. Sam nekdanji LDS-ov kader, ki je presedlal v PS. Kako bi lahko bil Stare v Sovi, ko je državo vodil LDS. Ljudstvo, kdaj boste spregledali??? A kdo pričakuje, da bodo ti novi gospodje slučajno preganjali Jankovića? Malo morgen. Itak pa so samo figure na šahovnici. V ozadju itak KPK vodijo povsem drugi ljudje. Kruha in iger !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.03.2014 ob 8:30 kapaje gost

      Janševi twiti očitno postajajo resnica. Tisto o denarnicah se je na žalost uresničilo, pa to o Štefancu in kompaniji tudi.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.03.2014 ob 8:53 johan gost

      Kaj se dogaja v tej Sloveniji,toti lahko gre samo na bruhanje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.03.2014 ob 12:43 gost gost

      Nekaj "cvetk" iz tviterja na temo KPK!!! A veš tist, ko tipo izstopi iz Društva pedofilov dan pred nastopom nove službe v vrtcu. Ne razumem zakaj je @štefanec izstopil iz PS če pa je bil ravno zaradi tega imanovan v KPK Ob tokratnem izboru KPK bi bilo pa res bolje, če bi Pahor pometal ceste ali žagal drva, kot da se igra peedsednika.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.03.2014 ob 13:42 lauraas gost

      Bravo, vsi komentarji resnični, samo kdaj bo narod spregledal to sprevrženo levico?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.03.2014 ob 13:50 nimak gost

      Kuda plovi ovaj brod ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.03.2014 ob 14:27 dare gost

      gornji.....dobro vprašanje...! vsako priložnost, ki jo imamo za izboljšanje razmer kratkomalo za*ebemo......zakaj že? Ker nekdo tako hoče, torej, ni nam pomoči, po taki logiki že ne!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.03.2014 ob 17:45 gost gost

      SD do zadnje sramote in nikoli več. To imenovanje Pahorja je bilo pa prek roba. Dolga leta sem volil SD, toda od afere Štefanec pa nikoli več. Škoda ker so janševi končali z zbiranjem podpisov, z ženo bi jim z veseljem dala glas in se včlanila v stranko.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.03.2014 ob 7:45 Gost gost

      Štefanec ima možnost, da prekosi najbolj znanega ministra Maherja, ki je znan kot minister z najkrajšim stažem. Štefanec verjetno nikoli niti ne bo predsednik KPK. Vsaj jaz upam na to. S prijatelji smo stavili, jaz pravim, da bo njegov mandat trajal od 0-10 dni. Na požarreportu pravijo, da se ne ve točno, če Štefanec zna kak tuji jezik. Madžarsko mu pa že mora iti, saj je rojen na Hodošu.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.03.2014 ob 9:12 lajči gost

      Štefanec, novi predsednik KPK bo v teh dneh odstopil.......19.3. bo Janša oproščen......SDS krepko vodi po javno mnenjskih raziskavah.....pa še pomlad prihaja in sonce......BODIMO OPTIMISTI......še je upanje!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.03.2014 ob 11:00 Laci gost

      Bravo Lajči

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.