https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Film Vasje Rovšnika z naslovom ˙Kolesarji v temi˙ predvajali v Apačah

Apače, 12.03.2014 ob 9:00  

V Apačah je v torek potekal fimski večer, na katerem so zavrteli film Radgonskega režiserja številnih filmov Vasje Rovšnika. Tokrat si je apaško občinstvo ogledalo film "Kolesarji v temi".



Gledalci so si ogledali celovečerni film, ki je izšel leta 2012 in je bil prava uspešnica tako v Gornji Radgoni, kot tudi širše. Posnet je v prihodnosti in sicer v letu 2017, govori pa o nam že precej znanih tematikah kot so brezposelnost, recesija itd... Čeprav je bila brezposelnost neizmerna, je Jurij Husar pod filmskim imenom Bojan Borko, takrat  biltovarniški delavec, kar pa se je čez nekaj časa spremenilo, saj je bil odpuščen iz tega podjetja. Med odhodom iz podjetja se mu je nasmehnila sreča, saj na tleh najde loto listek. Da je listek dobiten, ni vedel vse do prihoda v lokalno trafiko, kjer se začnejo težave, kajti tamkajšnji prodajalec je v tistem trenutku izvedel, da je brezposelni Bojan postal bogatejši za kar nekaj milionov t.i. ´novih evrov´. Ko je novica prišla do njegovega tesnega prijatelja se za Bojana dobičkonosna najdba loto listka konča tragično. K sreči si je vso pot od najdenega lističa do izplačila milionov le zamišljal in tako ga na najprej zelo tragično življensko pot usoda popelje v nasprotno smer, kot mu je bilo usojeno in naprej zaživi življenje navadnega smrtnika.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.