https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Simič: Zahovič bi lahko rešil nesoglasja glede premij

23.11.2010  

Zdaj že nekdanji prekmurski predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivan Simič se je za športni dnevnik Ekipa razgovoril o razlogih za nedavni odstop.

Kot pravi Simič, sta bila glavna razloga za njegov odstop  »medijska diskreditacija« in nesoglasja z reprezentanti. Do teh je prišlo, ko so le-ti za pogajanja z NZS glede višine premij določili Sindikat SPINS in njegovega predsednika Dejana Stefanoviča. Ker je želel ta spor zgladiti, je Simič za športnega direktorja predlagal Zlatka Zahoviča, sicer športnega direktorja NK Maribor. »Zlatkova vloga bi bila, da bi bil kot športni direktor A-reprezentance predvsem moj svetovalec na tem področju. Z mojim predlogom se je strinjal tudi Matjaž Kek.

Potem ko sem imel načelno soglasje Zlatka Zahoviča in Matjaža Keka, sem to zadevo predstavil še podpredsednikoma Francu Kopatinu in Branku Florjaniču, ki sta edina prišla na kosilo s predstavniki Gruzije. Na kosilu bi morali biti prisotni tudi ostali trije predsedniki, toda zaradi zadržanosti niso prišli. Mogoče bi bila v tem primeru odločitev drugačna, toda zdaj je, kar je. Oba podpredsednika sta izrazila negativno stališče do predlagane vloge Zlatka Zahoviča. Zagovarjala sta stališče, da je bolje zadeve pustiti pri miru, saj se bodo rešile v naslednjih mesecih."

Igralci so vzklikali "Simke lopove"

Simič je v pogovoru za Ekipo med drugim spregovoril o incidentu, ki se je zgodil med letošnjim svetovnim prvenstvom v nogometu. »Najbolj sem bil razočaran, ko so igralci, ki sem ji 'dal' dvakrat več, kot bi jim dal kdorkoli drug, saj so poleg visokih premij in nagrad imeli in imajo odlične pogoje za delo, v Porth Elizabethu zapeli pesem 'Simke lopove' (Simič tat). In to kljub temu, da smo marca 2010 podpisali pogodbo, v kateri je bilo določeno, da do zaključka SP ne bodo zahtevali nič več, kot je bilo določeno v pogodbi, kar so dobili tudi v celoti izplačano. /.../ Nihče od tam prisotnih na letališču se ni odzval na potezo igralcev. Takrat sem na letališču storil veliko napako, saj bi moral, namesto da sem jim dal še dodatno nagrado v znesku neto 230.000 evrov, zapustiti letališče in se z drugim letalom vrniti v Johannesburg in nato v Slovenijo.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. mefisto
      23.11.2010 ob 16:48 mefisto

      Dokler so pare, samo grabi, pa tudi če žepi pokajo. Ni kaj, američani so nas s svojo verzijo kapitalizma zajebali na celi črti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.