https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jožefovo senje na Cankovi privabljalo z raznoliko ponudbo

Cankova, 20.03.2014 ob 7:05  

V sklopu Jožefovih dnevov so včeraj na Cankovi priredili Jožefovo senje, prvi spomladanski sejem v Prekmurju.

Obiskovalci so si lahko ogledali stojnice z domačimi izdelki, kupili kakšen medenjak ter si ogledali tudi razstavo domače obrti v kulturni dvorani VGD Cankova. Gostilničar iz bližnje okolice je povedal, da se spominja časov, ko so ljudje še množično hodili na senje, saj jim je takrat to predstavljalo možnost srečati stare prijatelje in znance, kupiti izdelke, ki so jih potrebovali na kmetijah, na kosilo so se odpraviliv bližnje gostilne in popili kakšen kozarček ali dva domačega vina. Zdaj pa se zelo čuti kriza, ljudje si vse manj privoščijo, manj je obiskovalcev, ... Vseeno pa je optimističen, saj verjame, da se bodo časi spremenili in to na bolje.

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2014 ob 11:01 GRABLAŠ iz CANKOVE gost

      KAJ , JE TUKAJ TAK STRAŠN=O RAZNOLIKEGA V PONUDBI ???SAMO PUNU SUHE ROBE !!!PA DAJTE, VEJPA CANKOVA JE ENO MALO VEČJA VAS GORIČKEGA , PA BI ENI ŽE RADI DA IMA NEKŠEN SVOJ SEJEM . POZABITE! ČE NEGA LIDIJ , NEGA TUDI USPEHA NA ZASTAVLENEM !!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2014 ob 15:17 vinko megla gost

      Ja ka ste pa te cakali da prijdejo jozeki z punimi renglami mesa pa z punimi lagvami vijna.Vijdite goricanci neje vec vse ksenki ka bi si punili te debele blake tou so redni grablasi prisli tej bi van lejko zene tak miki miki rejsan ste lakotnjaki kmetavzarski goricki.Tou nejso goricki pojbi hi hi hi lakotnjaki seljacki.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2014 ob 16:31 Frenky gost

      .... nisem cankovščan vendar vidim, da imaš res MEGLO v možganih, Vinko, Sorry, razmišljaj širše, če si sploh sposoben.....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2014 ob 18:05 Del R gost

      Te pa so leko še v "pekarno" šli, kera je letošnja edina "ažurnost" v toj občini. Razen, če se zanemari projekt "Prekmurskoga vodovoda" pa kanalizacijo, kerih izgradnja se je pa že dugo "predvidevala", ampak so okoliščine do tega privedle, da je treba nujno "pohiteti" s tema projektoma. Beri: zaradi bližajočih se županskih volitev.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.