https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na razstavi poklicev v Murski Soboti predstavili pet deficitarnih poklicev

Murska Sobota, 21.03.2014 ob 9:00  

V športni telovadnici Osnovne šole III v Murski Soboti je potekala že četrta in hkrati zadnja razstava poklicev v okviru projekta Pravi poklic za razvoj (Right Profession), ki je namenjena učencem in učenkam od 6. do 8. razreda.


Glavni cilj projekta je zaustaviti rast števila mladih brezposelnih, ki končajo s šolanjem, a zaradi neustrezne izobrazbe ne morejo dobiti zaposlitve ter tako prispevajo k strukturni brezposelnosti v regiji.

Učenci in učenke so na razstavi poklicev podrobneje spoznali značilnosti posameznega poklica in različne ustanove, ki ponujajo izobraževanje za poklic ter možnosti štipendiranja. Na ogled jim je bil tudi praktičen prikaz poklicev, ki bodo za trg dela zanimivi tudi v prihodnosti.

Predstavljenih 5 deficitarnih poklicev

"Namen razstave poklicev je učencem in učenkam predstaviti deficitarne poklice, torej poklice, ki so v pomanjkanju v lokalnem okolju, na malo drugačen način. Predstavljenih je 5 poklicev: avtoserviser, mizar, strojni tehnik, mehatronik operater in gastronom hotelir. Prisotne pa so tudi srednje šole, ki tovrstne poklice izvajajo. To so Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota, Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci in Dvojezična srednja šola Lendava. Razstave poklicev sta se udeležili tudi Razvojna regionalna agencija (RRA) Mura in Zavod RS za zaposlovanje," je pojasnila Sonja Vratarič iz Razvojnega centra Murska Sobota, ki je tudi projektni partner in glavni organizator razstave poklicev.

Aprila še promocija poklicev na Pomladnem sejmu v Gornji Radgoni

Po besedah Jožice Gergorec, sekretarke Območne obrtno – podjetniške zbornice Murska Sobota bodo v sklopu projekta Pravi poklic za razvoj 04. 04. 2014 učencem in učenkam pomurskih osnovnih šol predstavili deficitarne poklice. Izvedli jih bodo skupaj z delodajalci na Pomladnem sejmu v Gornji Radgoni. Predstavili bodo 7 poklicev, po katerih delodajalci najbolj povprašujejo in jih primanjkuje v našem okolju. Učenci in učenke bodo spoznali značilnosti in posebnosti poklicev ter se preizkušali tudi v ročnih spretnostih, značilnih za posamezen poklic. Po tem dogodku bo izvedena še zaključna konferenca projekta. 

Poskrbljeno tudi za smeh in zabavo

Za animacijo programa sta poskrbela Macho in Mejke, moderator Andrej Mernik pa je učence in učenke popeljal skozi predstavitev poklicev. V programu so sodelovali tudi dijaki, ki že obiskujejo srednje šole s tovrstnimi poklici.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.