https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ljutomerski svetniki: Županja izvajalcem Sistema C pomurskega vodovoda ne želi plačati

22.03.2014 ob 13:00  

Županjo mag. Olgo Karba so župani partnerskih občin pri Sistemu C pomurskega vodovoda pozvali, da poplača izvajalce del, pa tega še vedno ni storila, opozarja del svetnikov iz Ljutomera, ki predstavljajo večino v občinskem svetu.


Županja Olga Karba po mnenju svetnikov po nepotrebnem zadržuje plačila izvajalcem del na Sistemu C

Po mnenju Ministrstva za finance, z dne 17. februarja 2014, bi izplačila izvajalcem županja morala izvesti. "Očitno jih ne želi", pravijo svetniki zato jo ponovno javno pozivajo, da to stori, saj za to ni nobenih ovir. "Dejstvo je, da je celoten delež, ki ga je Občina Ljutomer morala sofinancirati iz proračuna za mesec januar, znašal zgolj 996,96 EUR", dodajajo.

Županja svojim svetovalcem namenila 1.732,40 evrov

Tega županja ni želela poravnati, je pa svojim svetovalcem, tako ljutomerski svetniki, "ki ji pomagajo pri medijskem predvolilnem šovu, iz sredstev vseh občank in občanov, zgolj v januarju 2014 namenila 1.732,40 evrov." Svetniki menijo, da gre za dvojna merila, saj ko je v ospredju njen interes, se plačila izvajajo sproti, ko pa gre za interes občank in občanov, pa jih ne želi izvesti.

Svetniki občine Ljutomer so s svojimi javnimi pozivi županom partnerskih občin, ob njihovi podpori in podpori prleških poslancev Državnega zbora RS ter pristojnih ministrov Vlade RS, uspeli zagotoviti, da občina Ljutomer, kljub samovoljnemu odstopu županje, ostane nosilna občina projekta. Prepričani so, da so s temi dejanji preprečili negativne posledice samovoljnih odločitev županje, ki bi nastale, "če bi dopustili samovoljo županje, saj v tem primeru občina Ljutomer več ne bi bila nosilna občina Sistema C."

Svetniki opozarjajo, da je odgovornost za zaplete v celoti na strani županje

Svetniki poudarjajo, da nameravajo potrditi realen proračun, kot vsako leto doslej. "Ker očitno županja ne zmore priznati svoje napake, še naprej pogojuje plačila s takojšnjim sprejetjem proračuna, kar je neutemeljen pritisk na svetnike z namenom, da se občini na hitro vsili kredit, ki se je že doslej izkazal, kot pretiran in v veliki meri nepotreben." Svetniki enotni za Ljutomer ob tem opozarjajo, da je odgovornost za zaplete pri izgradnji Sistema C pomurskega vodovoda v celoti na strani županje, ki s svojimi enostranskimi in samovoljnimi potezami nasprotuje mnenjem Vlade RS, Ministrstva za finance, županom partnerskih občin in svetnikom občine Ljutomer. Svetniki menijo, da županja ne želi priznati svojih napak in za ceno ogrozitve projekta in interesa občine vztraja pri svoji volji.

Pod navedene očitke županji so se podpisali:

Stranke in liste v Občini Ljutomer:

DESUS, SD, PS, DL, SDS, SLS, NSi, LDS in Mlada Prlekija 

Svetniki:

BABIČ Tihomir, BOGDAN Damjan, GRANTAŠA Jože, KARBA Sara, KAVČIČ Aleksander, KLEMENČIČ Jože, KOSI  Dušan, LAH, Andrej , LIPOVEC Aleš, ROŠKER Franc, SMODIŠ Branko in ŠTEFANEC Robert

    Fotogalerija