https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Bogojini obeležili materinski dan

Bogojina, 26.03.2014 ob 10:30  

Včeraj ob materinskem dnevu so učenci in njihovi učitelji v Osnovni šoli Ivan Cankar v Bogojini pripravili prireditev, katere se je udeležilo veliko mamic in mam.

Slovenija je edina država, ki praznuje materinski dan 25. marca. Praznovanje materinskega dneva se je v Sloveniji uveljavilo šele v zadnjem obdobju, po osamosvojitvi. Temu prazniku posvečajo pozornost tudi v osnovnih šolah, tudi v Bogojini, kjer so z velikim navdušenjem so ob koncu prireditve zapeli pesem »Mamica je kakor zarja«, ne samo nastopajoči, pesem so zapeli prav vsi, ki so prireditev prišli pogledat. 

FOTO: Štefan Horvat

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2014 ob 23:03 domačin gost

      Izjemna proslava, kot vedno, solze v očeh mamic :) Kapo do vsem mentoricam in mentorjem :) 1x za spremembo ni ravnateljica pokvarila vsega z alkohonimi ekscesi ... P.S. Drago uredništvo, OŠ Bogojina že več kot 10 let ne nosi imena OŠ Ivan Cankar ... ;)

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2014 ob 10:11 Stewen gost

      KAKO SMO SI RAZLIČNI - Materinski dan praznujemo po 1991. letu in pričakovati je bilo, da bo nadomestil dan žena. Pa se to ni zgodilo. In prav je tako!. Vse so žen(skj)e, niso pa vse materei Prav je tudi, ko mediji poročanjo o praznovanuu dneva žena (ni torej res, kot si želi avtor melodije ŽENA NAJ BO DOMA); prisrčna so tudi poročila o praznovanju materinskega dne, še posebej, ko so ilustrirana s par fotografijami. - Uredništvo Pomurca pa je praznovanje v Bogojini "obeležiloi" z nenormalno številnimi fotografijami: naštel sem jih okrog 250 (dvestopetdeset), kar se mi zdi preeganje mere okusa. Mar v Bogojini, sicer zibelki prekmurske duhovščine, ni bilo človeka, ki bi prireditev "opisal"? Sicer pa je najenostavneje pritiskati na sprožilec digitalca, saj to nič ne stane, drugače bi seveda bi bilo, ko bi slikal na barvni film.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2014 ob 12:47 TONČ gost

      Ni dobro, če je preveč kičasto preveč samofšečno in preveč monotono . To še ne pomeni , da je na visokem nivoju ali na nivoju zbrane družbe ? Enkrat preveč , je preveč! Solze na licu matere pa so besede ki imajo širši pomen in ga je treba razumeti, oziroma razglabljati širše ! POMEN je POMEN !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.06.2016 ob 14:41 gost

      Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.