https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slavinec, Zrinski in Školč: Štihec meče iz ZOTK-e na tisoče mladih, njihove mentorje in starše

Murska Sobota, 28.03.2014 ob 7:00  

V prostorih hotela Zvezda je potekala tiskovna konferenca Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota. Udeleženci mestni svetnik Mitja Slavinec, predsednik soboške ZOTK-e Iztok Zrinski in glavni tajnik ZOTKS Jožef Školč so spregovorili o problemih delovanja ZOTK-e, ki po njihovih trditvah ni po volji soboškemu županu Antonu Štihcu.

Po besedah Slavinca jih je Štihec seznanil, da namerava poslovne prostore ZOTK-e v mestnem parku Murske Sobote oddati v najem preko javnega razpisa najugodnejšemu ponudniku. Na ta način naj bi Štihec odrekal prostor inštitucijam, katere delajo za dobro mladih in v dobrobit Mestne občine Murska Sobota.

 

Štihec “meče” ven na tisoče mladih, njihove mentorje in starše

Nedopustno se jim zdi to, da se politično preživetje obračunava na račun delovanja inštitucij, ki mladim omogočajo daleč najboljše pogoje na razvoju področja tehnike in vseh ostalih aktivnostih. "Štihec odreka bivanje v prostorih, ki so bili ves čas vzdrževani iz naših sredstev. S tem ne meče ven nas, ki tam prostovoljno delamo, ampak več tisoč mladih, njihove mentorje in starše. ZOTK-a bo s svojim delovanjem nadaljevala in če nam že nihče pri tem ne pomaga, naj nam vsaj polen pod noge ne mečejo," je v svojem nagovoru pojasnil Slavinec.

Občina s tem objektom nikoli ni imela nobenih stroškov

Kot je povedal Zrinski je ZOTK-a v zadnjih 10-ih letih dobivala vedno manj denarja. Leta 2003 je znesek znašal 11.139,36 evrov, kar je mesečno 928,28 evrov, leta 2013 pa le 400 evrov, kar je 33 evrov mesečno. MOMS jim predlaga, da naj se prijavijo na razpis za prostore, ki so v lasti občine in jih ZOTK-a trenutno uporablja za svojo dejavnost.

 

"V mojem predsedovanju ZOTK-e nismo prav nikoli bili deležni obiska Štihca na kakršno koli prireditev, čeprav je za vsako dobil vabilo. Do sedaj nismo dobili niti centa za naše delo, niti ga nismo pričakovali, stroškov pa smo imeli veliko. Še naprej se bomo trudili, da ZOTK-a v Pomurju ne zamre," je bil odločen Zrinski.

Štihec naj bi zlorabil položaj z elementi izsiljevanja

Za stavbo ZOTK-e v mestnem parku naj bi namreč bilo zaslužnih veliko Sobočancev, ki so založili svoja sredstva, da so stavbo obdržali v minimalni kondiciji, saj so smatrali, da je tehnični kulturi potrebno dati nek prostor. Zato prosijo tudi občane in občanke Murske Sobote, da o tej temi razmislijo in na nek način pokažejo podporo, če smatrajo da so do sedaj v ZOTK-i naredili vsaj nekaj dobrega, saj si želijo, da se zadeve rešijo v dobro mladih.

"To, kar je naredil Štihec, se da kvalificirati kot zlorabo položaja z elementi izsiljevanja, Zaradi diskusij, ki jih imajo v mestnem svetu, se je spravil na organizacijo za tehnično kulturo," je prepričan Školč. MOMS po volji Štihca namreč ne izpolnjuje svojih obveznosti do Regionalnega centra. Štihec je zatrdil, da dokler bodo take diskusije v mestnem svetu, ne bo financiral Regionalnega centra. Zato razmišljajo o tem, da poiščejo v Pomurju boljšega gostitelja in prostore, kjer bodo lahko gostovali.

 

Prepričani v kršitev pogodbe in zakona

V pogodbi Regionalnega centra namreč piše, da se po potrebi zagotavljajo tudi prostori, zatorej naj bi bila s strani Štihca kršena 2 člena pogodbe. Odpoved je problematična, ker je v neskladju z zakoni, ki morajo veljati za vse in tudi za župana. Vsi stroški so se plačevali redno, zato naj bi Štihec kršil tudi ta zakon. Školč je zaključil, da bo ZOTK-a delovali tudi, če bo Štihec še naprej župan ali ne.

Ven se “mečejo” tudi druga društva

V ZOTK-i pa naj bi bili ogroženi tudi 2 delovni mesti. Iz prostora se mečejo ven tudi druga društva, ki imajo sedež na ZOTK-i, to so Radio Klub, društvo oračev in društvo modelarjev Pomurja in astronomsko društvo Kmica. "Zaradi takih stvari nisem ponosen, da živim v občini, katero vodi tak župan," je še dodal Slavinec. V skrbeh so, da se bo objekt sam porušil, v kolikor ga ne bodo obnavljali. To je dom Ljudske tehnike že 54 let, ki je bil ciljno zgrajen prav za namen delovanja Ljudske tehnike.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2014 ob 7:16 kamen gost

      Pa bar zaradi deci v dobro bi pozabili na politiko. Kelko mladih radiomaterof je tu trenejralo, namesto ka so se po parki vlačili. Naj delajo, ka so pa oni krivi?

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.03.2014 ob 8:20 gotof si gost

      Štihec, si pa res velki prasec !

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.03.2014 ob 8:36 gost gost

      Ge pa je na tun portali tisti dopis z občine, kak so ga na sobotainfo gor dali. Nemate na Pomurci? Tan je evidentno, kak si nešteni sami sebi v sklejco pluvlejo. Ne sprejmejo proračun, občino karajo naj zbera pejneze, te pa pride red na njih, te pa se slejpi delajo. Sicer so pa te špili za nikoga nej dobri. Če bi nešteni paulek svoje pameti le tau malo baukše nucali, bi slika sega tudi načiša bila.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.03.2014 ob 8:44 kr ena gost

      to...da je neko zbirališče mladih....sama sem dosti prešetala mimo te zgradbe...tu si našel igle...kondomov..ma vsega...in oni se zdaj tak fino slikajo zraven ....in dva zaposlena....bi komot lahko kdo rekel...pred svojim pragom pometaj...ampak kak šele ta prag izgleda...kdaj je listje odpadlo...in dva hodita preko tega na delavno mesto... moje mnenje...sramota,da se gor prosite.... zdaj pa po minusih....

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.03.2014 ob 10:15 skisalo se njemi je gost

      Pa ka je zdaj ZOTKA kriva, če se tan eni ponoči pikajo pa te tan ta vržejo igle? Čeprav toga zadnje čase več tan nega. Bistvo zgodbe je, ka je of betežnik od župana znoro. Skisalo se njemi je. Deložirati hoče neko društvo, ki je tam že 50 let. Zdaj pa mi naj povej kelko "Kroške tikvi" plačujejo najemnine v Krogi? Pa recimo štera drujga društva po vasaj? Recimo gasilci? Seveda nika, ker delajo v javno dobro. In teško de što pravo, ka ZOTKA ne dela v javno dobro. In isto radioamateri.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.03.2014 ob 10:23 kr en gost

      To da je to zbirališče mladih je dejstvo pa tudi starejši so včasih tam če si se šetala pa si naletela na igle in kondome je treba zapreti in odvzeti zbirališče mladih in drugih ,ki se ukvarjajo z tehnično kulturo SRAMOTA,ti si očitno vedno bila v hotelski sobi in nenazadnje tudi zdravstveni dom je treba zapreti ker sem našel igle na WC-ju pa nastavite si ogledalo to početje župana je samovšečnost in tudi politićni samomor saj prehaja iz stranke v stranko kot kakšen nogometaš

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.03.2014 ob 10:23 antižupan.com gost

      Koji populizem, tisoče mladih se meče na cesto. V tej stavbi še več kot 5 ljudi ni bilo v življenju. Kot običajno spet povsem enostranska zgodba vedno istih akterjev, ki pljuvajo po županu. Druge strani niti niso zaprosili za pojasnilo. Je dovolj da Slavinec pove da je župan slab in Pomurec.com takoj objavi. Zrelo za častno novinarsko razsodišče, ker so kršeni vsi standardi novinarstva. Gospodična "novinarka", upam da se zavedate svoje odgovornosti.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.03.2014 ob 10:45 županov prisklednik gost

      Antižupan oz. županov prisklednik prijavi portal, da je enostransko poročal iz novinarske konference... Ha, ha, ha, ha... Komedija.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.03.2014 ob 11:54 prava pot? gost

      Zamisliti se moramo kam smo res prišli. Da se s prisilo uklanja ljudi, ob tem pa najbolj trpijo nedolžni. Če se ne marajo med sabo naj to sami obračunajo ne pa na račun otrok, ki niso nič krivi in se borijo za to, da bodo z svojim znanjem in namesto izsiljevanja nekega dne bolj konkurenčni.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.03.2014 ob 14:58 na juriš gost

      ha ha to te buje :-) g.Mitja Slavinec sam zahteva na seji, naj je občina bolj spretna pri pridobivanju prihodkov iz vseh možnih virov zdaj pa se buni ha ha On bi verjetno ščel ka bi se vsen drugim samo njemi nej

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.03.2014 ob 14:59 na juriš gost

      Prekopirano ---Najemnine in pogodbe z občino Vse prostore v občinski lasti, ki jih koristijo društva, zavodi, v kateri občina ni ustanovitelj in še nimajo pogodb, morajo te zadeve urediti, še pristavi Štihec: »Kjer ni urejenih pogodb, se morajo izvesti javni razpisi za izbiro najemnikov. V primeru, da si ZOTKS, ali katero društvo ne more privoščiti najemnine občinskih prostorov, imajo dve možnosti - da jih ne uporabljajo, še vedno pa obstaja možnost dogovora z občino, o kakšnem drugem načinu poračuna najemnine. To se pa mora doreči s pogodbo in enaki pogoji veljajo za vse«. Tak je tudi prav in nevem kaj bi naj bilo tu spornega ?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.03.2014 ob 15:35 eden gost

      ne poznam vseh razmer, je pa zanimivo, da se g. Slavinec tako pritožuje in dela pametnega, pogleda naj sebe v ogledalo in to kdaj je komu pomagal. potem se nebi vozil v mercedesu in mlade punce zabaval v mcdonaldsu....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.03.2014 ob 16:11 konzerva gost

      Eden nisi slikal? eh pa danes ima vsak mobitel s fotoaparatom.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.03.2014 ob 16:30 CQ gost

      Kaj bluziš ti tele na juriš. To zgradbo so zidali radioamaterji pred 60 leti. Vsa leta so jo sami vzdrževali. Občina še vedela ni, da ta zgradba obstaja. Štihec na raje porihta druge zadeve. In Štihec tudi naj pove, kako je kaj bilo na potovanju po Ameriki. Seveda na občinski račun. Hvala Bogu, da so čez pol leta volitve.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.03.2014 ob 17:03 fartek gost

      Na juriš bluzi, ker je eden največjih lenuhov v Soboti, plačan od župana in zato pisari cele dneve na portalu, ki mu pravi pljuvalnik.com, sam pa v življenju še slame ni skriž dal. Sam le pljuva po ljudeh ala Slavinec in ostalih, ki razmišljajo s svojo glavo in so nekaj naredili. Ravno zaradi njegovega pljuvanja je to pljuvalnik.com. Kakorkoli si kdo misli o Slavincu je vseeno univerzitetni profesor, na ZOTKI je ogromno naredil za mladino, če se pa vozi v poršeju pa je pač njegova stvar. Nevoščljivci bi si tudi lejko najšli bogato familijo pa se ta oženili, nej ka zdaj nevoščljivost pasete.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.03.2014 ob 17:33 Palau gost

      Gost f..... Pelaj si domov slavinca in. Njegov Lds.vidin pa ka si frustrerani Navoscljivii...Takt glih zraven te koalicije pases Kak je v m.soboti Lds ,SDS,sd

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.03.2014 ob 18:15 fartek gost

      Ja nevoščljivi san ... komi le. Če bi ti na juriš tak delo kak pljuješ po Slavincu in županovih nasprotnikih bi rols rojsa vozo nej poršeja !

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.03.2014 ob 19:47 p.l.j.u.v.a.l.n.i.k gost

      pljuvalnik 100%

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.03.2014 ob 19:51 p.l.j.u.v.a.l.n.i.k gost

      pljuvalnik 100%

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.03.2014 ob 20:01 Blabla gost

      Gospod Slavinec razložite na kakšen način vodite tole in kako podeljujete priznanja za raziskovalne naloge. Pride "veliki šef" in brez, da bi karkoli povohal določi kdo bo prvi. Seveda po načelu - "To so naši". Hvala Bogu, da še vas kdo kdaj udari po prstih. Premalo vas!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.03.2014 ob 20:08 dela-borza gost

      gost - fartek,nej te sram ka se pod lažnim priimkom predstavljaš ?In kaj ima to veze,kdo ima kakšno izobrazbo ?Je bil g.Slavinec v parlamentu ? In kaj je dobrega naredil za naš kraj ?Ne računaj tisto kaj je v LJ v gostilni naredil ;-)Zato ker ima univerzitetno izobrazbo lahko sedaj na naš račun (davkoplačevalski)koristi občinske prostore brez pogodbe ?Saj res vsi vLDS so šolani strokovnjaki,experti in še kaj.Smo občutili ko so bili na vladi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.03.2014 ob 20:10 hov hov gost

      Da se malo spomnimo . http://www.zurnal24.si/afero-bulmastifi-bi-lahko-preprecili-clanek-172621

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      28.03.2014 ob 20:17 hov hov gost

      http://www.rtvslo.si/slovenija/afera-bulmastifi-od-popolne-demontaze-pravne-drzave-do-zadnjih-odkritij/246511

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      28.03.2014 ob 20:23 hov hov gost

      http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/pikantnosti-o-aferi-bulmastifi

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      28.03.2014 ob 20:25 hov hov gost

      http://www.24ur.com/novice/slovenija/katarina-kresal-iz-afere-v-afero.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      28.03.2014 ob 20:27 hov hov gost

      http://slowwwenia.enaa.com/Novice/Politika/Katarina-Kresal-po-smrti-Sasa-Baricevica-na-dopust-v-St.-Moritz-kar-nas-je-stalo-8-tisoc-evrov.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      28.03.2014 ob 21:15 Bw gost

      Slavinec vo vidi kak pijanec prešeren. Zanan ka se mnogi z meuf strinjate HVALA.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      28.03.2014 ob 21:44 365 gost

      Ne spadan v to občino a šten pa vseeno pitan: A je što ka nema z tem županom probleme ? Pa kaj je z tem človekom?

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      28.03.2014 ob 23:30 fartek gost

      Pa ka ma veze ka so sprevrženci v LDS delali ? Je slavinec pese j... ? Neje. Je šou na dopust s Katarino ? neje. Če pa zgleda ka Prešeren ... vej pa je tou naš najvekši pesnik. Eti pa mamo lenuhe, ka jin pod pazdjon smrdi kak stara riba, ka žalijo murine delavce. Murin delavec dela kak črnec za minimalac, en županov ritolizec pa eti piše ka malo tipkovnico ne raztrga. Sran te je naj !!! Žališ murine delavce pa vse davkoplačevalce. Da boš povedo odkec ti pejnezi za lagano življenje te pitaj slavinca odkec njemi porše.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      28.03.2014 ob 23:34 fartek gost

      dela-borza kak pa ti znaš ka se ge pod lažnin priimkom predstavljam ? Ti je mađister IP poslal ? Aha očitno mava isti priimek pa si se prepoznal kak soboški vele lenuh ... E tu pa nega pomoči. Rejsan boš mogo na dela borzo pa se prijaviti na kakšno delo in te iti delat. Uf to de ti pa smrdelo. Ge poznan neka soimenjakov fejst pošteni lidij, rejsan pa enoga prle opisanoga.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      29.03.2014 ob 5:55 dela borza gost

      gost f....k,si pa res tako naiven,da nevemo zakoga in po katerih navodilah pišeš ?Hvala,da si razkril,kdo je pod imenom na juriš,me pa zanima kako si prišel do njegovega ip ?Oziroma ,zakaj sklepaš da je to ta oseba ? Verjetno bo skrajni čas,da kriminalisti malo obiščejo ta portal in raziščejo kdo ima vse dostop do ip-jev in zakaj se razkrivajo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      29.03.2014 ob 6:04 hov hov gost

      Zanimivi članek,vreden za prebrat in si mislit svoje.Tukaj pa jočejo da nimajo denarja ??? http://demokracija.si/v-fokusu/slovenija/16454-poareport-joef-kol-ima-novo-slubo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      29.03.2014 ob 6:07 hov hov gost

      prekoprano- ;-) ZOTKS je "zveza društev" in njihovih asociacij, ima status društva ter deluje v javnem interesu, kot piše na njihovi spletni strani. Sicer pa od države pokasira precej denarja. Po podatkih Supervizorja se je tako v zadnjih nekaj letih na transakcijski račun ZOTKS nateklo zelo solidnih 5 milijonov in 438 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      29.03.2014 ob 6:14 hov hov gost

      A se še spomnite,kaj se je dogajalo...... http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=forum&op=viewtopic&topic_id=3554&forum=4

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      29.03.2014 ob 6:20 hov hov gost

      Tudi to je prekopirano,vir http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=forum&op=viewtopic&topic_id=3554&forum=4 :-) Slavinec, ki naj bi po mnenju očividcev kazal očitne znake vinjenosti, naj bi bil policista najprej nadrl, češ kje sta hodila toliko časa, ko pa sta ga naslavljala "le" z "gospod Slavinec", naj bi bil od njiju zahteval, da sta ga klicala "poslanec dr. fizike Mitja Slavinec", pod nos pa naj bi jima bil molil še službeno, parlamentarno izkaznico, ju zmerjal, da sta nepismena in podobno. Policistoma naj bi zaradi njune "prepočasnosti" grozil tudi, da ju bo on, dr. fizike in poslanec, postavil pred parlamentarno komisijo, kjer bosta že videla, kaj se jima bo zgodilo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      29.03.2014 ob 6:32 hov hov gost

      Tudi to je prekopirano,vir http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=forum&op=viewtopic&topic_id=3554&forum=4 :-) Zgodba je zanimiva tudi zato, ker naj bi bil vrli prekmurski poslanec Slavinec v lokalu, kjer je bil s svojo družbo še petih ali šestih ljudi, najprej zmerjal natakarje, nato pa še policiste, ki jih je poklical na "pomoč", ker je v lokalu zmanjkalo vina.....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      29.03.2014 ob 6:44 hov hov gost

      tudi to je zanimivo,da si g Slavinec ni mogel z tako izobrazbo najti dela po končanem poslanstvu ;-) http://www.zurnal24.si/bomo-po-volitvah-spet-placevali-139-poslancev-clanek-140854

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      29.03.2014 ob 6:56 hov hov gost

      http://www.politikis.si/?p=19904

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      29.03.2014 ob 13:48 fartek gost

      No pa imamo še človeka, ki je poleg pljuvanja po štihčevih nasprotnikih še kopirati začo na debelo. In on de očito drugin pljuvanje pa kopiranje. Za to si eti nadene par nickov, te pa napeka da ve po katerih navodilih pišem. Jasno da je navajen pisati samo po navodilih, ker jih dobiva od štihejca, ki mu plačuje in nemre dojeti, ka lejko nešče dela tudi s svojo glavo. Ovak bi že krepno od lakote, ker takšega lenuha, ki samo odžira kruh murinin in vsen ostalin delavcem, ki delajo za minimalca nega daleč naokoli !

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      29.03.2014 ob 15:07 sporno gost

      in kaj je tu spornega,če nekdo prekopira ali prilepi,kaj vse so zmožni taki ,ki se grejo za svetnika ????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      29.03.2014 ob 15:14 ha ha gost

      gost - fartek,ne bo ti uspelo nekoga sprovocirat in posledično tožit,saj je to tvoj namen ali ?če pa se res tako pišeš pa bomo še vidli ;-) zelo čudno da se ne prijaviš in ne komentiraš kot prijavljena oseba,točno se ve na koga ciljaš,saj ni pomembno je pa žalostno.če se en portal spravi na občana in govori ne resnice o njem.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      29.03.2014 ob 15:30 saj ni res pa je :-) gost

      Zanimive povezave ,ki jih je podal hov hov .Zamislite se malo alo so te osebe res take kot se izdajajo v javnosti ? G Slavinec.še dobro da je hov hov dal link in nas spomnil,kakšen si bil ko si sedel v parlamentu in to po par mesecih že,da ne bomo govorili cel mandat in še eno leto zarven :-) Res žalostno ,da nam bodo taki ljudje solili pamet in ogovarjali druge.Svaka čast hov hov-u da nas je spomnil na te dejanja in koliko denarja dobi to društvo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      29.03.2014 ob 16:13 na juriš gost

      gost fartek mi lejko napišeš ali dokažeš ka san kda murine delavce žalil ?Rejsan malo se stabiliziraja in piši resnice,človek božji se ti sploh zavedaš kaj si me obtožil ????

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      30.03.2014 ob 0:05 fartek gost

      Čudno čudno, štihejčevi podrepniki obtožujejo pomurca, da je pljuvalnik in kopirec, sami delajo isto, na koncu pa se čudijo temu, da jih nekdo spominja na njihovo kopiranje, kajti ko oni kopirajo je to čisto normalno. Kaj mislite oz. misliš da smo vsi ostali neumni. S svojo lenobo žališ murine delavce, ker lenariš, ostali pa delajo in plačujejo davke. Policija bo morala v kratkem raziskati kako lahko dobro živiš, če nikjer ne delaš ... Verjetno donacije od tistega, ki ga tak goreče zagovarjaš... in to v kešu....

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      30.03.2014 ob 0:11 fartek gost

      ha ha kaj pa je neresnica ? Da je dotični lenuh ? A dela kje ? A plačuje davke ? Zakaj pa vsi murini delavci ne poležavajo doma, temveč delajo v težkih razmerah pri kapitalistični lastnici, ki jih izžema, vendar se borijo in plačujejo davke ? Kaj od tega je neresnica ???

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      30.03.2014 ob 6:57 na juriš gost

      gost - fartek,a tebe so zadolžili na pljuvalniku.com da dežuraš in žališ in pišeš ne RESNICE ? OK ni problema policija pa naj kar razišče ha ha človek božji saj neveš kaj pišeš. bomo videli naslednji teden kdo bo koga obiskal ?Sedaj pa lahko vse tvoje poste zbrišejo alora več kasno, imamo vse v arhivu in boš imel možnost vse to kaj si napisal dokazat lepo nedeljo ti želim.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      30.03.2014 ob 7:01 hov hov gost

      http://www.politikis.si/?p=19904

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      30.03.2014 ob 7:02 hov hov gost

      udi to je prekopirano,vir http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=forum&op=viewtopic&topic_id=3554&forum=4 :-) Zgodba je zanimiva tudi zato, ker naj bi bil vrli prekmurski poslanec Slavinec v lokalu, kjer je bil s svojo družbo še petih ali šestih ljudi, najprej zmerjal natakarje, nato pa še policiste, ki jih je poklical na "pomoč", ker je v lokalu zmanjkalo vina....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    49. gost
      30.03.2014 ob 7:03 hov hov gost

      tudi to je zanimivo,da si g Slavinec ni mogel z tako izobrazbo najti dela po končanem poslanstvu ;-) http://www.zurnal24.si/bomo-po-volitvah-spet-placevali-139-poslancev-clanek-140854

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. gost
      30.03.2014 ob 7:05 hov hov gost

      http://slowwwenia.enaa.com/Novice/Politika/Katarina-Kresal-po-smrti-Sasa-Baricevica-na-dopust-v-St.-Moritz-kar-nas-je-stalo-8-tisoc-evrov.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    51. gost
      30.03.2014 ob 7:08 hov hov gost

      Nekdanji politik Jožef Školč je našel novo službo. Od prvega oktobra dalje je namreč zaposlen kot glavni tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Pri tem je zanimivo, da Školč že dela na "Zotki", čeprav je kot glavni tajnik na spletni strani ZOTK še vedno naveden Mirko Vaupotič. Kot nam je pojasnila Mija Kordež, ena od zaposlenih na ZOTKS, Školč res dela, za tajnika pa ga bo imenovala šele skupščina ZOTK, ko se bo prvič sestala. Kdaj naj bi bila skupščina, pa pred dvema tednoma še ni bilo znano. Jože Školč se na telefonske klice in sporočila ni odzval. ZOTKS je "zveza društev" in njihovih asociacij, ima status društva ter deluje v javnem interesu, kot piše na njihovi spletni strani. Sicer pa od države pokasira precej denarja. Po podatkih Supervizorja se je tako v zadnjih nekaj letih na transakcijski račun ZOTKS nateklo zelo solidnih 5 milijonov in 438 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Kar pomeni, da je denar za "Školčevo plačo" tako rekoč zagotovljen. Predsednik upravnega odbora ZOTKS je znan nekdanji poslanec LDS Mitja Slavinec, med člani(cami) upravnega odbora pa najdemo sedanjo poslanko Pozitivne Slovenije in podpredsednico državnega zbora Renato Brunskole. Za dolgoletnega "ključnega" človeka ZOTKS pa velja podpredsednik upravnega odbora Rade Stojanović. Spomnimo, Jožef Školč je bil pred leti predsednik LDS, predsednik državnega zbora in minister za kulturo, nazadnje pa državni sekretar v kabinetu Boruta Pahorja, ko je bil Pahor predsednik vlade. Školč se je pred kratkim neuspešno potegoval za direktorja Obalnih galerij Piran. Bojan Požar

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. gost
      30.03.2014 ob 7:11 hov hov gost

      Sicer pa od države pokasira precej denarja. Po podatkih Supervizorja se je tako v zadnjih nekaj letih na transakcijski račun ZOTKS nateklo zelo solidnih 5 milijonov in 438 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Kar pomeni, da je denar za "Školčevo plačo" tako rekoč zagotovljen. Predsednik upravnega odbora ZOTKS je znan nekdanji poslanec LDS Mitja Slavinec, med člani(cami) upravnega odbora pa najdemo sedanjo poslanko Pozitivne Slovenije in podpredsednico državnega zbora Renato Brunskole. Natakar naročimo prosim ;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    53. gost
      30.03.2014 ob 7:26 hov hov gost

      Na Politikisu z današnjim dnem začenjamo z novo objavo dokumentov, ki bodo odslikavali dogodke pred, med in po vojni za Slovenijo. V teh dokumentih za čuda ne bo kot ”glavni junak” nastopal Janez Janša, ampak eden izmed najvidnejših komunističnih politikov v bivši državi, Milan Kučan, ter nekateri njegovi sodelavci in politični sopotniki. Začeli smo z dokumenti, ki dokazujejo, da je predsednik predsedstva BiH Alija Izetbegović lastnoročno sestavljal sezname orožja in streliva za potrebe bosanske vojske in jih pošiljal takratnemu predsedniku RS Milanu Kučanu. Danes pa objavljamo pismo, ki ga je spisal 30. maja 1991 Jožeš Školč in ga naslovil na Kučana. V njem Školč zahteva, da naj Kučan odpokliče slovenske fante, ki so služili vojaški rok v centrih teritorialne obrambe v Pekrah in na Igu ter v obdobju, ko je bilo že jasno, da bo do oboroženega konflikta prišlo, forsira idejo, “da je demilitarizacija edino realno izhodišče za uveljavljanje slovenske suverenosti.” Še bolj nesmiseln pa se zdi tale Školčev apel Kučanu: “Ne pristajamo na to, da bi bila slovenska ranjena vojaška čast edini odgovor na razžaljeno oficirsko čast jugoslovanske armade.” V tistih ključnih dnevih seveda ni šlo za nikakršno vojaško čast, ampak zgolj za nujno preživetje rojevajoče slovenske države in za zaščito vseh Slovenk in Slovencev, ki so jim nekateri napovedovali brezobzirno “tepihovanje”…prekopirano iz http://www.politikis.si/?p=19904

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    54. gost
      30.03.2014 ob 14:34 fartek gost

      Nejsi odgovoril na moja vprašanja ? S čim se preživljaš, si kje kaj v življenju naredil, si bil v kakšnem društvu, cerkvi, kaj pa vem kje ? Znaš samo pljuvati in to seveda po nareku in plačilu župana. Lepo je, da si si prekopiral moje objave, da te bodo spominjale na vprašanja, na katera bi si moral sam odgovoriti. Policajof pa se bojin kak lanskega snega. Majo oni dosta pametnejšoga dela, recimo raziskovanje nečednih rabot tvojega plačnika. Prej ali slej je še sakši lump svoje doubo, pa ta lejko s Kangleron kartala pa klavir špilala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    55. gost
      30.03.2014 ob 16:20 hov hov gost

      Na Politikisu z današnjim dnem začenjamo z novo objavo dokumentov, ki bodo odslikavali dogodke pred, med in po vojni za Slovenijo. V teh dokumentih za čuda ne bo kot ”glavni junak” nastopal Janez Janša, ampak eden izmed najvidnejših komunističnih politikov v bivši državi, Milan Kučan, ter nekateri njegovi sodelavci in politični sopotniki. Začeli smo z dokumenti, ki dokazujejo, da je predsednik predsedstva BiH Alija Izetbegović lastnoročno sestavljal sezname orožja in streliva za potrebe bosanske vojske in jih pošiljal takratnemu predsedniku RS Milanu Kučanu. Danes pa objavljamo pismo, ki ga je spisal 30. maja 1991 Jožeš Školč in ga naslovil na Kučana. V njem Školč zahteva, da naj Kučan odpokliče slovenske fante, ki so služili vojaški rok v centrih teritorialne obrambe v Pekrah in na Igu ter v obdobju, ko je bilo že jasno, da bo do oboroženega konflikta prišlo, forsira idejo, “da je demilitarizacija edino realno izhodišče za uveljavljanje slovenske suverenosti.” Še bolj nesmiseln pa se zdi tale Školčev apel Kučanu: “Ne pristajamo na to, da bi bila slovenska ranjena vojaška čast edini odgovor na razžaljeno oficirsko čast jugoslovanske armade.” V tistih ključnih dnevih seveda ni šlo za nikakršno vojaško čast, ampak zgolj za nujno preživetje rojevajoče slovenske države in za zaščito vseh Slovenk in Slovencev, ki so jim nekateri napovedovali brezobzirno “tepihovanje”…prekopirano iz http://www.politikis.si/?p=19904

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    56. gost
      30.03.2014 ob 16:21 hov hov gost

      tudi to je prekopirano,vir http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=forum&op=viewtopic&topic_id=3554&forum=4 :-) Zgodba je zanimiva tudi zato, ker naj bi bil vrli prekmurski poslanec Slavinec v lokalu, kjer je bil s svojo družbo še petih ali šestih ljudi, najprej zmerjal natakarje, nato pa še policiste, ki jih je poklical na "pomoč", ker je v lokalu zmanjkalo vina....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    57. gost
      30.03.2014 ob 16:23 hov hov gost

      Sicer pa od države pokasira precej denarja. Po podatkih Supervizorja se je tako v zadnjih nekaj letih na transakcijski račun ZOTKS nateklo zelo solidnih 5 milijonov in 438 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Kar pomeni, da je denar za "Školčevo plačo" tako rekoč zagotovljen. Predsednik upravnega odbora ZOTKS je znan nekdanji poslanec LDS Mitja Slavinec, med člani(cami) upravnega odbora pa najdemo sedanjo poslanko Pozitivne Slovenije in podpredsednico državnega zbora Renato Brunskole. Natakar naročimo prosim ;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    58. gost
      30.03.2014 ob 16:24 pljuvalnik gost

      pljuvalnik 100%

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    59. gost
      30.03.2014 ob 16:25 pljuvalnik 100% gost

      pljuvalnik 100%

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    60. gost
      30.03.2014 ob 20:26 fartek gost

      Tak je ! Pljuvalnik ge pišejo paraziti o parazitih tipa Školjč. En parazit o drugon piše. Juhej. Samo ka nede tipka za kopejranje crknola.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.