https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Nepremičninski davek: Kje bo vlada nadomestila morebitnih izgubljenih 200 milijonov evrov?

28.03.2014 ob 9:15  

Davek na nepremičnine naj bi na ustavnem sodišču doživel neuspeh. Ustavno sodišče je odločilo, da izvajanje celotnega zakona zaustavi, kar pomeni, da se vsaj še eno leto ne bo izvajal. V tem primeru bi vlada vsaj za eno leto izgubila 200 milijonov evrov. Ustavno sodišče bo uradno odločitev sporočilo danes ob 11.30.

Po poročanju Slovenskih novic sodišče svojo odločitev utemeljuje s tem, da predlagane davčne osnove ni v zakonu, ampak le v Gursovi metodologiji. V primeru, da vse to velja, bo vlada ob 200 milijonov evrov, ki jih je pričakovala, če bi zakon bil uveljavljen. Tako sedaj ni jasno, kje bo vlada ta denar dobila.

Sicer pa je včeraj danes, še preden je v javnost prišla zgoraj omenjena neuradna vest, predlagala znižanje davčne stopnje za nepremičnine in zemljišča za poslovno in industrijsko rabo z 0,75 odstotka na 0,59, predlog pa je doživel odobritev. S čimer pa se ne strinja Obrtno podjetniška zbornica, ki zahteva 0,30-odstotno obdavčitev. V nasprotju z njimi pa na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) predlagano znižanje davčne stopnje za gospodarstvo pozdravljajo.

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2014 ob 9:58 ms gost

      Naj se pobere bogatsvo ka so si znakrali in naj si plače zmešajo predvsem javni sektor

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.03.2014 ob 11:10 Bla, bla gost

      Oprosti, kako si naj zmanjšajo plače čistilke, ki spadajo prav tako pod javni sektor in imajo že tako minimalno plačo in jim vsak mesec nevede izven poročanja v medijih nižajo plače???

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.03.2014 ob 12:10 lauraas gost

      Še več si sposojati, saj kot pravi Alenka, je to dobro za SLO.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.03.2014 ob 12:11 323232 gost

      Kup neustavnosti so našteli ustavni sodniki. Očitno so vladni pravniki in pravniki v DZ totalno nesposobni ali pa politika ni upoštevala njihovih opozoril, nekaj od tega drži!.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.03.2014 ob 13:33 ms gost

      Bla,Bla........... ne pijšen za čistilke v javnon sektori ge si tou preštil ?Takši tan delajo ka si 1000 € ne zaslužijo mejsec pa pol .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.03.2014 ob 16:47 niko gost

      Naj uvedejo davčne blagajne v vse subjekte kjer se posluje z gotovino in poberejo pokradeno premoženje nakradeno od osamosvojitve naprej naj se preveri izvor premoženja,ki je v nekaterih primerih zelo nesorazmeren in vse,ki so sodelovali v teh neustavnih zakonih od osamosvojitve naprej nagnati iz parlamenta iz vseh centrov odločanja to je naša PRAVNA država ki si jo lastijo tako ustavni sodniki tako sodišča in tožilstvo policiji naj jim ne dajo za plače pa bo zadosti danes so razveljavili zakon iz leta 2006 o vrednotenju nepremičnin da te KAP to so naša sodišča tudi ustavna

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.03.2014 ob 13:36 seronja gost

      Ja ge znan ge so tej pejneze, medten ka me moj pes jebe, je drugi pes hacko Slovenijo, se pejneze je toj pobro pa si kupo hotel. Pa pol je dal meni.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.03.2014 ob 13:43 gdij gost

      te pa daj nazaj to polovico seronja!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.03.2014 ob 9:40 smrkci gost

      Čisto enostavno,pri nas navadnih smrtnikih,kot vedno.Nepremičninski davek je padel zato,ker sodniki,odvetniki,menedžerji,s.p,nekateri zdravniki,itd...imajo največ nepremičnin,seveda oni se morajo pobrigati za svoje riti.Mi navadni smrtniki si sodbo pišemo sami in nihče drug,in pišemo si jo slabo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.03.2014 ob 17:09 Trenirkar gost

      Še en dokaz "intrligence" Bratuškove. Je pa čudno ka je za padec oderuškega davka nej okrivila Marije Terezije

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.03.2014 ob 19:44 gost gost

      @ms, ka je ka bluziš? napiso si "predvsem javni sektor" v keroga spadajo tudi čistilke. ne delaj se zdaj pametnoga pa ne vlejči nazaj. če misliš biti pameten te že na začetki napiši kera delovna mesta in poklici v javnon sektori so po tvoje nakrali pejneze pa ne piši na splošno javni sektor. lolek eden

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.