https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pomanjkljiv življenjepis Borisa Štefanca

28.03.2014 ob 11:30  

Ob skromni viziji o delovanju KPK tudi v življenjepisu Borisa Štefanca ni bilo navedenih podatkov o znanju tujih jezikov in doseženih kompetencah, je pa bil naveden podatek, da obvlada internetne storitve in pošiljanje elektronske pošte

 

Ob novoimenovanju predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Borisa Štefanca, so se razkrili novi dokumenti, v katerih so opazne laži Pozitivne Slovenije in Alenke Bratušek, ki ni vedela, da je bil Štefanec v njeni stranki. Dokumenti razkrivajo podatke, da ob kandidaturi Štefanec ni predložil dokazil o strokovni usposobljenosti ter da je navedel podatke o delovnih izkušnjah le v daljšem odstavku.  Po poročanju Dela in Dnevnika je bila tudi vizija minimalistična. Prav tako, po navedbah Dela, podatki v življenjepisu izkazujejo neizpolnjevanja strokovne usposobljenosti, kajti med prilogami ni bilo ne strokovne bibliografije, ne navedb o izkušnjah pri projektih s protikorupcijskega ali sorodnega področja. Sami dokumenti tudi razkrivajo, da prav tako ni bil podan podatek o znanju tujega jezika. Med strokovnimi kompetencami je pa bil naveden strokovni izpit iz pravosodja iz leta 1981.

FOTO: Slovenske novice

V mediju Slovenske novice so navedli, da med delovnimi izkušnjami naj bi bile navedene politične funkcije iz časov pred osamosvojitvijo države, v katerih je opravljal delo sekretarja občinskega komiteja ZK. Manjkal je pa podatek o komunikacijah in o organizacijsko - vodstvenih kompetencah. V življenjepisu pa je naveden podatek o računalniški usposobljenosti, iz katerega je razvidno, da dobro obvlada delo z računalnikom ob vsakodnevni uporabi, pri kateri ureja besedila, preglednice, knjigovodska opravila, internetne storitve, elektronsko pošto itd.

O viziji KPK ponovno navajata oba medija dejstvo, da jo je Štefanec zapisal le v štirih točkah, na manj kot eni strani, ali po natančni analizi gradiva s 1394 znaki. V viziji je poudaril delovanje v skladu z ustavo, zakoni in s podzakonskimi akti in da je treba zastaviti akcijski program, v katerem se je potrebno zavzemati za koordinirano delovanje vseh, ki imajo opraviti s korupcijo. Podobno navaja dejstvo, da je potrebno natančno pregledati vsebino javnega pisma odstopljenega senata KPK.

Prav zaradi manjkajočih strokovnih referenc, je moral Štefanec na zaslišanju prepričati izbirno komisijo. Medija razkrivata dejstvo, da po neuradnih podatkih kandidati niso imeli predložene vizije za delovanje znotraj KPK, zato se je izbirna komisija odločila, da tega podatka niti ne bo upoštevala. Iz urada predsednika države so sporočili, da je predsednik, pred imenovanjem Štefanca, prebral posredovano gradivo. Na osnovi pisnih dokumentov, se je Borut Pahor nato odločil o imenovanju Borisa Štefanca za predsednika KPK, vendar pa z njim o viziji delovanja tudi ni govoril. 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2014 ob 11:58 lauraas gost

      Ukiniti KPK , saj raziskuje samo kar mu naroči levica.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.03.2014 ob 11:59 Gost gost

      Spodaj je komentar, ki sem ga napisal pod člankom "Pomurski dijaki posegli po najvišjih priznanjih v znanju nemščine". Vse čestitke tekmovalcem. Toda ali se splača. Ker ste vsi ponosni Slovenci in boste govorili slovensko, se bo že našel nekdo, ki vas bo prevajal. Od znanja nemščine ne boste mogli živeti, kot predsednik KPK pa zelo lepo. http://www.zurnal24.si/stefanec-brez-resnih-referenc-clanek-227867 Na pomislek o znanju tujih jezikov pa odgovarja: "Učil sem se angleško, nemško, govorim tudi nekaj madžarščine. Ne govorim pa aktivno. Če bom v tujini predstavljal KPK, bom govoril v jeziku, ki ga znam. Sem ponosen Slovenec, zato bom govoril po slovensko. Spadamo med evropske jezike, zato se bo že našel nekdo, ki bo prevajal moje besede." Govori pa tudi nekaj madžarščine!! Resno!! Rodil se je ( in mogoče tudi živel) na narodnostno mešanem področju, kjer sta v zakoniti uporabi tako slovenščina in madžarščina in tip govori tudi nekaj madžarščine. Tudi jaz govorim nekaj madžarščine, pa je moja vas kilometre od madžarske meje in nihče v vasi ne govori madžarsko. Jonapotkivanok, joregetkivanok, tešik, visontlatasra, kezitčokolom,..P še nekaj besed bi se našlo ( sicer napisano bolj po domače) Zdaj sem končno spoznal, da imata Bolek in Lolek še enega bratca.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.03.2014 ob 13:09 Del gost

      Citiram njegove besede: Če ga bo kdo hoto razumet, se bo že naučo slovensko. Posebej funkcionarji iz EU, ki komaj čakajo na to.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.03.2014 ob 13:31 ROBERT gost

      Škoda, spet bodo v Ljubljani lahko govorili da v Prekmurju ni kompetentnih ljudi. Se mi zdi, da se je gospod slabo pripravil.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.03.2014 ob 15:02 lokalpatriot gost

      Pomurci bi morali stopiti skupaj in množično podpreti Štefaneca, saj je on garancija, da v Sloveniji ne boveč korupcije.

      0 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.03.2014 ob 16:18 ms gost

      lokalpatriot ................. Ka mo vküp stopili in nekomi pomagali ka de mastno süjžo pa ne de haska z njegovoga dela ? Kakša li je Štefanec garancija ?Jankoviča de prijavlal ka je v bil v PS ?Un kak fiškališ že nej boug vej kaj nej ka bi bil dober za KPK

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.03.2014 ob 17:14 Gost gost

      lokalpatriot; v Prekmurji imamo sto ljudi, ki so sposobnejši od Štefaneca in tiste bi podprli za KPK. Če navedeš, da uporabljaš urejevalnik besedil in elektronsko pošto, kot znanje računalništva si v mojih očeh prej butec kot pa primer za predsednika KPK. Možno je, da se motim ampak tako si jaz predstavljam to. Novinar Vasja Jager, kateri se je tudi prijavil za predsednika KPK je tisočkrat boljši od Štefaneca, ampak ni imel članske izkaznice PS in zato ni bil izbran. To, da je sposoben se je videlo že iz samega soočenja na RTV SLO.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.03.2014 ob 21:08 Tir gost

      Števanec lejko te je sran!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.03.2014 ob 22:12 ves gost

      Tou kelko Štefanec zna na računalniki bogme več znan od njega pa neman takše šoule kak on ka san tesar . Mene bi sramota bijla tou izjaviti in napisati ka obvlada računalnik .Bogme bougi si je . Kak trdij ka de predcednikov ukaz izpolno pa še ne vej če de sploh delal ali de leto .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.03.2014 ob 5:43 zanimivo gost

      http://www.dnevnik.si/mnenja/pisma-bralcev/spostovani-gospod-predsednik-republike-g-borut-pahor

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.03.2014 ob 12:01 lauraas gost

      Tako je, zaradi članstva v PS je bil izbran.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.