https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Otok Zanzibar - afriška pravljica, namenjena užitku

Zanzibar, 25.11.2010  

Otok, ki v sebi skriva kruto zgodovino trgovine s sužnji, leži le slabih 40  kilometrov od vzhodnoafriške obale. Od leta 1964 je del matične države Tanzanije. Ko danes pogledamo Zanzibar, lahko ugotovimo, da je vsak od osvajalcev (Indijci, Arabci, Portugalci, Britanci...) pustil svoj pečat življenju in kulturi na otoku.

Glavno mesto  Stone Town, ki je pod Unescovo zaščito, je osrčje otoka. Tukaj prihajajo do izraza vse naravne danosti otoka. Morske dobrote se sveže in bogato začinjene servirajo na ogromni tržnici ob morju. Jastogi, škampi in hobotnice se vam ponujajo  ob spremljavi ognja in šumenju Indijskega oceana.

 Sveže morske dobrote v Stone Townu

Freddy Mercury na otoku pustil otroštvo

Tudi legendarni pevec skupine Queen Freddy Mercury je tukaj preživljal svoje otroštvo. V središču otoka se skrivajo ogromne plantaže različnih začimb, ki vam jih približajo lokalni poznavalci. Velik del dohodka predstavlja za prebivalce tudi prodaja morske trave, ki jo predvsem Japonci kupujejo za potrebe svoje kuhinje in kozmetične industrije. Poglavje zase je tudi sadje, ki  s svojim vonjem, okusom in velikostjo postavlja ponudbo v Sloveniji globoko v senco.

Čarobne plaže - prostor za brezskrben užitek

Svoj obisk Zanzibraja začnite v glavnem mestu in se izgubljajte po številnih uličnih labirintih, obiščite tržnico z morskimi dobrotami  in se podajte v raziskovanje plantaž začimb in sadja. Ko boste vaše okušalne brbončice utrudili do konca, se zapeljite do severnega dela otoka in uživajte na kristalno belih plažah, katere obliva sinje moder Indijski ocean.

Ko zagledate severne plaže se vam pričarajo slike, ki ste jih deležni le na ohranjevalnikih zaslona in razglednicah. Slamnati hotelčki in hiše, vam po zelo ugodnih cenah nudijo to, o čemer lahko na drugih  otokih le sanjate. Cenovno ugodne letalske povezave s Dar es Salamom v Tanzaniji in krajša vožnja z ladjico na otok , vam omogočijo cenovno ugodno preživljanje dopusta v pravljičnem vzdušju.

Mešanica okusov in vonjev je nebeška. 

 

Prodaja sadje in zelenjave.

 

House of Wonders v Stone Townu

 

Domačini so prijazni, le na barantanje se je potrebno navaditi.

 

Sadje je božansko.


Sončni zahodi so pravljični.

 


Jutranji ribolov

  

Hišice in hotelčki so tik ob obali.


Pravljična kulisa severnega dela otoka


Na otoku boste deležni pristnega stika z domačini.

 

Razlika med plimo in oseko je ogromna - morje se potegne več sto metrov od obale. 

 

Brez besed!

VEČ FOTOGRAFIJ Z ZANZIBARJA NAJDETE V SPODNJI GALERIJI ...

.............................................

Vabimo vas tudi, da sodelujete v nagradni igri POM-TURE.

OSVOJITE VELIKO POPOTNIŠKO KNJIGO THE TRAVEL BOOK -

potovanje v sliki in besedi skozi vsako državo

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. kiTTy84
      01.12.2010 ob 14:19 kiTTy84

      wow, fejst lepo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. balubalu
      01.12.2010 ob 18:17 balubalu

      lepooooooooooooooooooooooooo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.