https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srednja Bistrica: S prireditvijo do novih folklornih kostumov

Srednja Bistrica, 30.03.2014 ob 9:30  

V dvorani na Srednji Bistrici je potekala folklorna prireditev, izkupiček katere so namenili za nove folklorne kostume otrok v Vrtcu Bistrica in učencev OŠ Prežihovega Voranca Bistrica. Prireditev, ki je bila množično obiskana, so s svojim folklornim nastopom dopolnili poleg domačih otrok iz vrtca Bistrica, še otroci vrtcev Turnišče in Dobrovnik. Nastopila je tudi folklorna skupina iz Oš Prežihov Voranc Bistrica ter tamburaška skupina Vigred iz OŠ Stročja vas.

Na prireditvi so otroci iz Vrtca Bistrica prvič nastopili v novih folklornih kostumih, za katere so tudi zbirali denar na prireditvi. Pri izbiri blaga za kostume je sodelovala Nežka Lubej, poznavalka ljudkse kulture iz Maribora. Za sodelovanje in pomoč pa so se zahvalili tudi Janji Magdič iz JSKD OE Lendava.

Ob koncu je prisotne nagovorila ravnateljica bistriške osnovne šole, Terezija Zamuda: "Danes so otroci in učenci iz Bistrice prvič nastopili v novih nošah, za katere so zbirali denar. Sedaj si želimo in upamo, da bodo nastopali še bolj pogosto."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2014 ob 12:30 BRHUNT gost

      Iskrene čestitke, za doseženo in za noše! Veliko obiskovalcev , pa je iz spremstva nastopajočih, njihovih svojcev ter dedkov in babic ! Drugaće pa lepa gesta iz JSKD Lendava. Otroci naj UŽIVAJO, in Vladek naj jim špila naprej !!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2014 ob 12:51 vinko megla gost

      Dragi bistričanci tou se mi lipou vijdi ka se nikaj nogaja pa tak je lipou bilou jez san tudi buo so me pa rejsan ta deca tak genola obro dobro je bilou tak tudi ka jestija pa pijače nej je bilou kšenki samo lejpi lejpi nastop.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.