https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

TABU: ODPRTO! Avtobiografski mjuzikal

Kdaj: Petek, 18.04.2014 ob 20:00

Kje: Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava

Petek, 18. april 2014, ob 20.00 TABU: ODPRTO! Avtobiografski mjuzikal Cena vstopnice v predprodaji: 12 € na dan koncerta / predstave 15 € Info:02 577 60 24 www.zkp-lendava.si TABU: ODPRTO! Avtobiografski musical (v 20 prizorih in 19 hitih) Scenarij in režija: Marko Vezovišek Songi: Tabu Nastopajo: Tina Marinšek (vokal), Primož Štorman (bobni), Tomaž trop (kitara), Iztok Melanšek (bas kitara), Aleš Beriša (klaviature) Predstava Tabu: ODPRTO! prihaja na naše glasbenogledališke odre kot nestrpno pričakovan prvenec v do sedaj neobstoječem žanru avtobiografskega musicala. Še nikoli ni kakšna skupina lastne biografije s svojim občinstvom delila tako iskreno, tako ODPRTO! Tabuji so sicer svoje fane že večkrat povabili na posebne koncerte, celo piknike, tokrat so jih povabili domov! Skupine Tabu ni potrebno posebej predstavljati. Naslovi njihovih hitov, med katerimi so mnogi že pravi evergreeni, govorijo sami zase: Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce, Divje, Ocean, Angel, 42, Oblak za dva, Pesek in dotik, Poljubljena, Namesto srca, Moje luči in najnovejši Hvala za ribe, Junfer, Nekoč nekje ... praktično vse, kar ustvarijo, se spremeni v zlato. Pa vendar v tej iskreni glasbenogledališki izpovedi ne gre samo za unplugged in best of pregled dosedanjega delovanja po vzoru ostalih slovenskih pop/rock prvoligašev. To, da so za to priložnost na novo preoblekli svoj repertoar je predvsem senzibilni odziv na povsem nov izziv. Kako svojo silno odrsko energijo z nezmanjšano odrsko prezenco nežno spustiti čez gledališko rampo do, za Tabuje, nepredstavljivega sprejemnika - sedečega občinstva. V duhovitem, samoironičnem potovanju skozi zgodovino benda se odpirajo drug drugemu, svetu in ne nazadnje tudi samemu sebi. Z lučjo Življenja posvetijo tudi v najbolj skrite kotičke svojega čustvovanja in delovanja. Z iskreno strastjo in poštenostjo, s katero so ustvarjali svoje nepozabne pesmi, se v večinoma kronološkem prepletu le-teh, lotijo uprizoritve svoje lastne zgodbe. Iz Tabujeve skrinje zaveze, svetega grala, v katerega so se stekale solze in smeh 15ih let, vlečejo ven spomine na preteklost, ki je hkrati sedanjost in prihodnost, v katero se bend in z njim predstava zapelje brez kakršnegakoli postanka. Kljub kreativno več kot bogatim 15 letom, njihova glasbena vitalnost spet doživlja enega od vrhuncev, zato se tudi niso zadovoljili “samo“ z velikim koncertom s filharmoniki RTV Slovenija v Križankah, ampak so se obrnili vase, k svojim koreninam. Avtobiografski musical Tabu: ODPRTO! je namreč vsaj toliko kot pogled v preteklost, tudi pismo o nameri za prihodnost! Ni tabu téme za Tabuje! Duhovito, čudovito, iskreno! Predstava Tabu: ODPRTO! je odrska poslastica tako za zaprisežene Tabujeve fane, kot za siceršnje koncertno in gledališko občinstvo.

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.