https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nemški partner ta teden v Muro?

01.04.2014 ob 10:00  

Kot smo že poročali, je DURS v začetku februarja na murskosoboško sodišče vložil predlog za stečaj Aha Mure, ki mu dolguje okrog štiri milijone evrov neporavnanih obveznosti iz prispevkov na plače.


Mojca Lukančič je takrat povedala, da je našla nemškega partnerja, ki bo poplačal obveznosti in zagotovil obratni kapital.

Aha Mura se je decembra lani s predstavniki bank in države dogovorila, da ima do konca marca čas za ureditev razmer, saj naj bi bil nemški partner pripravljen poplačati vse dolgove in vložiti denar v celotno skupino Aha. Aha Mura je 24. marca  vložila ugovor zoper predlog o stečaju, s sodišča pa so sporočili, da je razpisan narok za začetek stečajnega postopka. Tako bo sodišče 24. aprila preverilo dokaze, ali je Aha Mura insolventna, in nato odločilo o Durs-ovem predlogu za stečaj.

Lukančičeva se je po poročanju Pomurja.si ponoči vrnila s službene poti v Nemčiji, kjer so potekali še zadnji dogovori z nemškimi partnerji oziroma vlagatelji, pogodbo pa naj bi podpisali v sredo ali četrtek. Po njenih besedah imajo dela in naročil dovolj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2014 ob 19:17 reseni gost

      3 krat HURA, če je to res

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2014 ob 0:33 MM gost

      Tudi nemški partner, če res pride, ne bo v nedogled pokrival izgubarskega podjetja.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2014 ob 7:04 smrkci gost

      Mater kak vas je natignula lukančičeva,kda končate tau ka mate za napraviti te de vas zapistijla bumbari edni prekmurski.Prekmurci so takši ka če bi trbelu bi delali zašenki.Hlapci ste bili in hlapci boste ostali za večno,zatau ka se nevejte pustaviti za sebe.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.04.2014 ob 8:31 ehbrezveze gost

      dajte že enkrat za vselej zapret to muro. če što misli,ka de se mura še kdaj vzdignola se moti. nemreš konkurirat kitajcom, nega šans.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.04.2014 ob 17:20 luč gost

      Budala si gost- brezveze , ka ti nej zal za ljudi ka ostanejo na cesti. Nikomor ne privosci tisto kar sebi ne bi zelel .Ce se resiti da naj se resi ze tako je veliko ljudi, ki nimajo za jesti in poloznice

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.