https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Učenci OŠ Fokovci na Turistični tržnici v Mariboru osvojili zlato priznanje

OŠ Fokovci, 02.04.2014 ob 8:00  

Tudi letos so učenci OŠ Fokovci pod mentorstvom učiteljic Silvije Sambt in Sonje Tot v okviru turističnega festivala s temo Na zabavo v naravo pripravili svoj predlog turistične ponudbe z naslovom Išče se.


Predstavili so ga v turistični nalogi, družabni igri in igrah za doživljanje gozda. Na Turistični tržnici v Mariboru 25. marca so predstavili slikovito naravo Goričkega in s svoji nastopom prepričali v tej meri, da so osvojili zlato priznanje in hkrati še zlato priznanje za najboljšo turistično nalogo.

Vir: arhiv OŠ Fokovci

S svojo nalogo so hoteli predstaviti, kako bi mladi lahko doživeli naravo goričke pokrajine, hoteli so privabiti čim več mladih, ki bi lahko uživali v naravi na čim bolj zabaven, poseben in aktiven način. Opazili so, da turistične ponudbe za mlade v okolici skoraj ni, čeprav se pri organizatorjih prireditev pojavlja želja, da bi svojo ponudbo prilagodili tudi mlajši populaciji. Učenci turističnega krožka so se povezali z organizatorjem prireditev v neposredni okolici in s svojimi idejami in njihovo pripravljenostjo za sodelovanje oblikovali ponudbo, namenjeno mladim. Pri iskanju različnih aktivnosti so poskušali biti čim bolj kreativni, tako so nastale številne igre v obliki nalog ter družabna igra Po Goričkem, pripravljena kot dodatek njihove turistične ponudbe.

Predstavili so tudi načine trženja turističnega produkta, zato so se poleg zgibanke odločili tudi za promocijo preko Facebooka in predstavitvenega spota.

Njihova naloga sloni na 2-dnevnem doživljanju neokrnjene narave skozi opravila kmečkega človeka v obliki tabora. Učenci so opisali celotno pot do končne ponudbe, od same ideje, pravil v taboru, nastanitvenih kapacitet do geolova (nekdo skrije zaklad, udeleženci pa ga s pomočjo danih koordinat poiščejo) in celotnega programa tabora.

Čestitke učencem in mentoricama.

Predstavitveni spot si lahko ogledate tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2014 ob 20:07 goričanec gost

      zanimijvo, ka so se zmislele. Ge so pa drüjge Goričke šoule?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.