https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Utroša z ekipo osvojil državno prvenstvo, v Švici ostaja še dve leti

7.4.2014  

Ta vikend se je s finalno tekmo zaključnega dela (playoff) končalo tekmovanje v Švicarski badmintonski ligi. V zaključni del so se uvrstile štiri ekipe. Utroševa ekipa BC Üzwil je pred 14 dnevi v polfinalu izločila SC Uni Basel, to soboto in nedeljo pa so se v finalu pomerili z drugo uvrščeno ekipo rednega dela prvenstva St. Gallen-Appenzell.


V prvi tekmi so nasprotnika v gosteh premagali z rezultatom 5 : 3, v današnji povratni tekmi so Utroša in ekipa potrebovali le 4 zmage, kar je zadostovalo za skupno zmago. Ko so jih dosegli, je nasprotna ekipa preostale tekme predala in postali so državni prvaki.

V obeh finalnih tekmah je Utroša dosegel dve zmagi in en poraz in s tem prispeval k skupnemu uspehu. BC Üzwil je naslov državnega prvaka osvojil prvič, saj se je pred dvema letoma uvrstil v prvo ligo. Letos je Lendavčan Utroša za BC Üzwil igral drugo sezono na mestu prvopostavljenega igralca posamezno, ter v igri dvojic ali mešanih dvojic. Ker so z njegovimi prikazanimi igrami v vodstvu kluba zelo zadovoljni, so mu v podpis ponudili novo pogodbo za naslednji dve leti. Po izvedenih pogajanjih so uspeli uskladiti interese in pogoje, zato je Utorša včeraj podpisal novo dveletno pogodbo, ki se tudi pokriva z njegovim načrtom za uvrstitev na Olimpijske igre, ki bodo leta 2016 v Braziliji.

V tem trenutku je Utroša 91. igralec na svetovni badmintonski jakostni lestvici, kar je najvišja uvrstitev v njegovi športni karieri. Njegovi naslednji nastopi bodo v aprilu, in sicer Mednarodno prvenstvo Nizozemske ter Evropsko prvenstvo posameznikov v Rusiji, v maju pa bo zaigral na Mednarodnem prvenstvu Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.