https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Rok Bagoroš z videom o svoji vrnitvi po poškodbi

08.04.2014 ob 7:15  

Motošport je žal dostikrat krut, in to je na lastni koži izkusil tudi slovenski stunt voznik Rok Bagoroš, ki je sredi vrhunca sezone, konec lanskega poletja  moral ustaviti vse načrte in se naslednjih šest mesecev posvetiti sanaciji poškodbe kolenske vezi. 


Rok se je vrnil z novim videom, ki ga je v celoti posnel z GoPro kamerami in prikazuje njegovo pot od trenutka poškodbe, zahtevne terapije in treningov ter vrnitve na motocikel. Prvič po poškodbi pa bo nastopil pred občinstvom prav na celjskem Moto Boomu, ki bo potekal konec tega tedna.

»Poškodba je bila pravi šok za moj način življenja, ki je sestavljen iz veliko gibanja z in brez motorja ter vsakodnevnih adrenalinskih aktivnosti. Vse to je bilo ob poškodbi seveda strogo  prepovedano, saj so mi tako zdravnik kot terapevtka zabičali, da ne smem izzivati usode in stakniti nove poškodbe na istem kolenu. Tako sem se moral hitro sprijazniti z realnostjo, ki je od mene zahtevala veliko potrpežljivosti in motivacije za prestajanje 6 mesečne rehabilitacije. V tem času so mi stali ob strani družin in prijatelji, sledilci na fecebooku s celega sveta, ki so pošiljali pozitivna sporočila, ne smem pa pozabiti tudi sponzorjev, ki mi niso obrnili hrbta v teh težkih trenutkih, kar me je še posebno razveselilo, saj sem kot profesionalni športnik precej odvisen od njih. Ves ta čas sem seveda najtežje čakal, da bom lahko vozil motorje in da bom spet lahko normalno tekel in se gibal, kar je po 6 mesecih previdnih počasnih gibov nekaj najbolj neverjetnega. Poškodba je bila namreč dobra tudi zato, da sem začel še bolj skrbeti za telo in za fizično pripravljenost. Sedaj treniram 3-4 dni v tednu v fitnesu kjer skupaj s trenerjem skrbiva za gibčnost ter tako posamezne mišične skupine kot tudi celotno telo. Morda še anekdota: Najtežje mi je bilo sprejeti dejstvo, ko mi je kirurg dejal, da moram naslednje tri tedne po poškodbi mirovati kar je za mene nekaj nepredstavljivega. Zaradi tega sem si moral kupiti televizor. Tega do zdaj nikoli nisem uporabljal, ker itak nikoli bilo časa za gledanje teveja,« je pojasnil Bagoroš.

Poškodba mu je dovolila, da se je lahko ustavil in zadihal, saj je njegova profesionalna kariera ves čas strmo naraščala. Kar naenkrat je imel veliko časa za sebe in prijatelje. Počel je stvari za katere nikoli ni imel časa in predvsem sestavil načrte za prihodnost. Med prvimi večjimi projekti je poleg snemanja največjega videa doslej tako turneja po kar šestih južnoameriških državah, nato pa sledi še Indija, Kitajska in Malezija.

Video, ki ga je Rok posnel pred novo sezono:

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2014 ob 15:24 znanec gost

      Rok svaka ti čast z neverjetnim odrekanjem si postal svetovna zvezda. Od njega se da marsikaj naučit.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.