https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Right Profession – pravi poklic za razvoj na Pomladnem sejmu v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 08.04.2014 ob 11:00  

Na obrtni ulici, v sklopu Pomladnega sejma in sejma Green v Gornji Radgoni, so 4. aprila pripravili predstavitev poklicev v okviru slovensko – madžarskega projekta Right Profession.


Projekt kot vodilni partner izvaja Pomurska gospodarska zbornica, v projektu pa sodelujejo Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota, Razvojni center Murska Sobota in Center Idej Ljutomer na slovenski strani ter Trgovinska in industrijska zbornica Zala, Trgovinska in industrijska zbornica županije Vaš in Vladni urad Zala na madžarski strani.

Na razstavnem prostoru Območne obrtno – podjetniške zbornice Murska Sobota si je tako več kot 220 učencev iz pomurskih šol z zanimanjem ogledalo predstavitev mojstorv različnih poklicev, ki se vse bolj srečujejo s pomanjkanjem kadra. Predstavili so se tesar, mizar, krovec – klepar, slikopleskar, avtoserviser ter inštalater strojnih inštalacij. V svojem mojstrskem znanju so se mladi lahko tudi preizkusili. Hkrati pa so se jim na sejemskem razstavišču predstavljale srednje šole, ki tovrstno izobrazbo ponujajo. Mlade sta zabavala pomurska komika Matej Mertük in Boštjan Sinic, dogodek je povezoval Andrej Mernik. V okviru projekta je na sejmu potekala tudi zaključna konferenca.

Projekt Right Profession je triletni projekt v okviru Operativnega programa Slovenija – Madžarska 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 85 % in Republika Slovenija 10 % nacionalnega sofinanciranja. Sklenil se bo konec tega meseca.

 

  

        

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.