https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendava: Ljubezen cveti v očeh - prireditev ob svetovnem dnevu Romov

Lendava, 09.04.2014 ob 7:00  

V Lendavi je ob svetovnem dnevu Romov potekala skupna prireditev dvojezičnih vzgojno-izobraževalnih zavodov, z naslovom »Ljubezen cveti v očeh«. Gostje so bili skupina Romano Jilo, ki pleše tradicionalne romske plese.


Dogodek, ki je bil množično obiskan, so skupaj organizirali: DOŠ I Lendava, DOŠ II Lendava, DOŠ Genterovci, Vrtec Lendava in Dvojezična srednja šola Lendava.

Romi po vsem svetu in tudi v Sloveniji na 8. april praznujejo svoj dan že vse od leta 1971, ko so ta datum določili na prvem svetovnem kongresu Romov v Londonu. Tako člani romske skupnosti ob tem dnevu organizirajo prireditve in kulturne dogodke, v okviru katerih želijo predstaviti svoj jezik, kulturo, glasbo in ples.

V Sloveniji živi okoli 10 000 Romov, največ pa v Prekmurju. Romi so etnična skupina, ki so se dolga stoletja selili in se v naših krajih za stalno naselili pred nekaj desetletji. Kljub selitvam in včasih tudi preganjanju, ki so ga bili deležni skozi zgodovino, pa jim je uspelo ohraniti svojo kulturo, ki je med njimi živa še danes.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.