https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Zaposleni v Nafti Petrochem jutri pričnejo z opozorilni stavko

09.04.2014 ob 10:30  

Po sestanku z vodstvenim kadrom so zaposleni v Nafti Petrochem napovedali, da jutri pričnejo z opozorilno stavko.


Na pobudo SOD-a so se včeraj na sedežu  družbe v Ljubljani zaposleni Nafte Petrochem sestali s predsednikom uprave SOD Matejem Pircem, skrbnikom naložbe Venčeslavom Radijem, sestanku pa so prisostvovali tudi generalni direktor Dušan Stopar, direktor Nafte Petrochem, Robert Serec, vodja projekta metanol Dejan Bencik in članica nadzornega sveta Metka Feher Pal. Prisotna sta bila tudi podpredsednik sindikata Željko Glavina in podpredsednik Sveta delavcev Robert Ivanič in predsednik SDE Slovenije Branko Sevčnikar.

Zahtevajo izplačilo februarskih plač

Prisotnim so predstavili problematiko in poudarili, da so bili zaposleni doslej strpni, čeprav se prispevki že nekaj časa niso sproti plačevali, upanje pa izgubili. Jutri bodo pričeli z opozorilno stavko, ki se bo nadaljevala, v kolikor februarska plača ne bo izplačana. Bil je dan predlog SOD-u, da se skuša pridobiti kreditna sredstva, ki bodo ob končanju projekta metanol in prodaji čistilne naprave vrnjena.

Svoje videnje in razloge za nelikvidno stanje sta predstavila Stopar in Serec ter podala informacijo o poslovanju družbe v prvih treh mesecih, ki se, kot sta poudarila, izboljšuje.

Vodstvo napoveduje postopno plačilo obveznosti

Predsednik uprave SOD je poudaril, da se zavedajo težav, ki pestijo družbo in bodo skušali pomagati, kar je v njihovi moči.  Poplačilo obveznosti do zaposlenih ne bo možno v enkratnem znesku, ampak postopoma. Pospešiti je potrebno aktivnosti za projekt metanol in prodajo čistilne naprave in pri tem je SOD pripravljen pomagati. Žal pa SOD sredstev za finančno pomoč ali kreditiranje nima.

Sporočilo predstavnikom SOD je bilo, da je zaposlene potrebno prepričati v uspešno rešitev zadeve, pred tem pa jim dati plačo, ki jim pripada. Brez plače ni za pričakovati, da bodo cilji za rešitev stanja uresničeni.

V četrtek, 10. 4. 2014, ob 6. uri, se bo pričela opozorilna stavka. Ta dan bo poslovodstvo podalo pisno informacijo o predlogu izplačila plač. V petek, 11.4.2014 se bo stavkovni odbor glede na podan odgovor poslovodstva odločil o nadaljnjih aktivnostih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.